WIELKA BRYTANIA: Sam Ryder (SPACE MAN)
+5
Darka
Drover
Yngwie / admin
Łosoś
Wilk
9 posters
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji brytyjskiej?
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
WIELKA BRYTANIA: Sam Ryder (SPACE MAN)
Pią Paź 22, 2021 9:13 pm
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg]
Wielka Brytania wybrała! Reprezentantem kraju na Eurowizję w Turynie został Sam Ryder z utworem SPACE MAN
Sam Ryder to brytyjski wokalista oraz gitarzysta pochodzący z Essex, związany z branżą muzyczną od 2009 roku jednak jego popularność nadeszła w 2020 roku gdy rozpoczął nagrywanie coverów w aplikacji TikTok, coverował utwory takich artystów jak Lady Gaga, Adele, Rihanna czy Sia. Eurowizyjny utwór "Space Man" został napisany przy współpracy z Amy Wadge, Max Wolfgang oraz Sam Robinson
SAM RYDER - SPACE MAN
(Oficjalny teledysk)
(Oficjalny teledysk)
- SAM RYDER - SPACE MAN:
If I was an astronaut, I'd be floating in mid-air
And a broken heart would just belong to someone else down there
I would be the centre of my lonely universe
But I'm only human, and I'm crashing down to earth
If I was an astronaut, I'd have a bird's eye view
I'd circle 'round the world and keep on coming back to you
In my floating castle, I'd rub shoulders with the stars
But I'm only human, and I'm drifting in the dark
I'm up in space, man
Up in space, man
I've searched around the universe
Been down some black holes
There's nothing but space, man
And I want to go home
If I was an astronaut, I'd speak to satellites
My navigation systems would search for other life
But I'd be up here thinking 'bout what I'd left behind
'Cause I'm only human with the real world on my mind
I'm up in space, man
Up in space, man
There's nothing but space, man
And I want to go home
Gravity keeps pulling me down
As long as you're on the ground, I'll stick around
Stick around
I'll stick around
I'm up in space, man
Up in space, man
There's nothing but space, man, no
Oh, I'm in the wrong place, man
Nothing but, nothing but, nothing but space, man
Nothing but, nothing but, nothing but space, man
Nothing but space, man
And I want to go home
Yngwie / admin lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: WIELKA BRYTANIA: Sam Ryder (SPACE MAN)
Pią Paź 22, 2021 9:17 pm
Wybór Wielkiej Brytanii nastąpi przy współpracy z z TaP Music, teamem współpracującym między innymi z Dua Lipa, Lana Del Rey czy Ellie Goulding. https://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-58753193
Potencjalnym reprezentantem może być więc ktoś z tego grona https://tap-music.com/artists/?fbclid=IwAR0v4TDX9nkK7l95hIMz2vBq_S6I7hCxGMpXOzqvvesCzK9045tEOFTR0-U - raczej jednak pomijając te najbardziej znane nazwiska.
Potencjalnym reprezentantem może być więc ktoś z tego grona https://tap-music.com/artists/?fbclid=IwAR0v4TDX9nkK7l95hIMz2vBq_S6I7hCxGMpXOzqvvesCzK9045tEOFTR0-U - raczej jednak pomijając te najbardziej znane nazwiska.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Czw Mar 10, 2022 3:13 pm
Reprezentantem UK został Sam Ryder, z utworem "SPACE MAN".
.....................................
Czw Mar 10, 2022 3:15 pm
Jak dla mnie największe pozytywne zaskoczenie tego sezonu, może nie będzie to mój ulubiony kawałek z tej edycji Eurowizji, ale na pewno jest to całkiem przyzwoity utwór, od bardzo dawna UK nie wystawiło nic tak ciekawego i z potencjałem.
7/12
7/12
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Czw Mar 10, 2022 6:52 pm
UK z kolejną nudną piosenką, kto by się spodziewał... Nie wyróżnia się to niczym, nie wpada w ucho, tekst też nie zachwyca. Po prostu takie nic. UK po raz kolejny szorowanie dołów...
Dawid and Dastame lubią ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Czw Mar 10, 2022 7:19 pm
Dla mnie jest to jedna z najlepszych tegorocznych piosenek. Bardzo podoba mi się teledysk i to w obu wersjach. Mam nadzieję, że w tym roku Wielka Brytania zostanie doceniona
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sob Mar 12, 2022 9:55 am
Ja nie wiem czy jestem jakaś pierdolnięta, bo nie czaje czemu ludzie tak się tym podniecają. Jak niektóre piosenki mnie w tym roku irytują to przy tej nie czuje nawet tego. Nie zdziwię się jak nie ogarnia na żywo tych gór i uk znajdzie się znowu max na 21 miejscu.
0/10 Powinien wystąpić w stroju Buzza Astrala
Fenistil and Drover lubią ten post
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 108
Nie Mar 13, 2022 9:19 pm
Od pierwszych nut kojarzy mi się z "Your song" Eltona Johna i ogólnie brzmi trochę Eltonowo. Odbiór - pozytywne zaskoczenie, piosenka mnie rusza (w przeciwieństwie do szwedzkiej) nie jest perfekcyjna ani odkrywcza ale jednak uderza w jakieś podświadome skojarzenia. Jestem ogromnie ciekawa występu na żywo.
Życzę jak najlepiej w maju
Edit: 17.03
Ta wersja kupiła mnie w 100%, ciary, ciary, ciary Sam tak świetnie sobie radzi, czuje to, co śpiewa, miazga.
Życzę jak najlepiej w maju
Edit: 17.03
Ta wersja kupiła mnie w 100%, ciary, ciary, ciary Sam tak świetnie sobie radzi, czuje to, co śpiewa, miazga.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie Mar 20, 2022 7:13 pm
Dla państw wielkiej "5" z pełną mocą działają prawa Murphy'ego - jeśli coś może pójść źle, to pójdzie źle. Mega gwieździe tik-toka tak te zasięgi pomogą w głosowaniu, jak teraz w nabijaniu wyświetleń; ten potężny 1 mln ma też jedzenie sałatki, a 1,4 xnt teledysk Roneli. EDM na poziomie Crone, w teledysku sie broni jeszcze i czuć że ma to jakąś "duszę", ale pewnie w Turynie się spłyci i będzie 21 miejsce.
Najbardziej mnie śmieszy ten występ na żywo. Ludzie w komentarzach są zachwyceni jak on to pięknie nie śpiewa, a co kilka sekund wydaje z siebie dźwięk porownywalny z oskórowanym kotem. Pierwsza moja reakcja była dość pozytywna, teraz ciężko mi to słuchać. 4/12
Najbardziej mnie śmieszy ten występ na żywo. Ludzie w komentarzach są zachwyceni jak on to pięknie nie śpiewa, a co kilka sekund wydaje z siebie dźwięk porownywalny z oskórowanym kotem. Pierwsza moja reakcja była dość pozytywna, teraz ciężko mi to słuchać. 4/12
Dawid and Drover lubią ten post
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Wto Mar 22, 2022 6:31 pm
Dastame napisał:Ja nie wiem czy jestem jakaś pierdolnięta, bo nie czaje czemu ludzie tak się tym podniecają. Jak niektóre piosenki mnie w tym roku irytują to przy tej nie czuje nawet tego. Nie zdziwię się jak nie ogarnia na żywo tych gór i uk znajdzie się znowu max na 21 miejscu.
Ludzie się podniecają bo nie jest to typowa absolutna sraczka z Wielkiej Brytanii. Większość ich zgłoszeń była słaba, albo beznadziejna od 20 lat lub więcej. We mnie ta piosenka wywołuje pewną ekscytację i sprawia słuchanie mi jej radość.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Wto Mar 22, 2022 7:03 pm
Iker napisał:Dastame napisał:Ja nie wiem czy jestem jakaś pierdolnięta, bo nie czaje czemu ludzie tak się tym podniecają. Jak niektóre piosenki mnie w tym roku irytują to przy tej nie czuje nawet tego. Nie zdziwię się jak nie ogarnia na żywo tych gór i uk znajdzie się znowu max na 21 miejscu.
Ludzie się podniecają bo nie jest to typowa absolutna sraczka z Wielkiej Brytanii. Większość ich zgłoszeń była słaba, albo beznadziejna od 20 lat lub więcej. We mnie ta piosenka wywołuje pewną ekscytację i sprawia słuchanie mi jej radość.
to niewiele ci trzeba do radosci
Pozwolenia na tym forum: