WŁOCHY: Meredith Brooks - Bitch
+2
Darka
Yngwie / admin
6 posters
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
WŁOCHY: Meredith Brooks - Bitch
Nie Paź 31, 2021 12:00 am
Jest to utwór z którym się utożsamiam i został on wydany w 1997 roku.
Jestem suką, jestem kochanką
Jestem dzieckiem, jestem matką
Jestem grzesznicą, jestem świętą
Wcale się nie wstydzę
Jestem twoim piekłem, jestem twoim snem
Nie jestem niczym pośrodku
Wiesz, że nie chciałbyś, by było inaczej
Jestem suką, jestem dręczycielką
Jestem boginią na kolanach
Gdy ci źle i kiedy cierpisz
Jestem ukrytym aniołem
Byłam sparaliżowana i przywrócona do życia
Nie powiem, że nie żyję
Wiesz, że nie chciałabym, by było inaczej
Jestem dzieckiem, jestem matką
Jestem grzesznicą, jestem świętą
Wcale się nie wstydzę
Jestem twoim piekłem, jestem twoim snem
Nie jestem niczym pośrodku
Wiesz, że nie chciałbyś, by było inaczej
Jestem suką, jestem dręczycielką
Jestem boginią na kolanach
Gdy ci źle i kiedy cierpisz
Jestem ukrytym aniołem
Byłam sparaliżowana i przywrócona do życia
Nie powiem, że nie żyję
Wiesz, że nie chciałabym, by było inaczej
Liver lubi ten post
Re: WŁOCHY: Meredith Brooks - Bitch
Pon Lis 01, 2021 7:42 pm
Brak sutków, trochę się zawiodłem :< ale poważnie, Bitch to był kiedyś hicior, grali to bardzo długo w radio, zresztą do dziś w złotych przebojach chyba codziennie można natknąć się na tę piosenkę, także teledysk jak na tamte czasy był bardzo pomysłowo zmontowany. Lubię spontaniczność Brooks i bezkompromisowość tego utworu, dobrze to ze sobą współgra. '
Właśnie gdzieś przeczytałem, że Meredith w chwili nagrania tego przeboju miała 39 lat, to by wyjaśniało jej wywalenie na wszystko czy jak kto woli osiągnięcie oświecenia Zen haha z uwagi na słówko "Bitch" piosenka jest czasem znana jako "Nothing In Between" i prywatnie lubię ją za swoje lekkie feministyczne przesłanie.
Właśnie gdzieś przeczytałem, że Meredith w chwili nagrania tego przeboju miała 39 lat, to by wyjaśniało jej wywalenie na wszystko czy jak kto woli osiągnięcie oświecenia Zen haha z uwagi na słówko "Bitch" piosenka jest czasem znana jako "Nothing In Between" i prywatnie lubię ją za swoje lekkie feministyczne przesłanie.
Wilk lubi ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Pon Lis 01, 2021 8:32 pm
Piosenka kultowa. Prawdopodobnie wszystkim bardzo dobrze znana. I choć słyszałam ją już z 1000 razy, to nadal świetnie brzmi i nigdy jej nie przełączam w radiu. Dobry wybór
Wilk lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Pon Lis 01, 2021 9:56 pm
Ja ten song kojarzyłem ale jakby przez mgłę więc dobrze znany to on mi nie był na pewno. Prawdziwie go odkryłem na nowo gdy w youtubie postanowiłem wpisać zupełnie przypadkowo rzetelne hasło "Bitch song"
Z wiadomych względów nie mam pojęcia co jest grane w polskich radiach, czasem wejdę jedynie z ciekawości zobaczyć co jest w top na listach ale nie spodziewałbym się że ten kawałek był/jest jest u was grany bo szczerze u mnie w pracy - w UK przez większość czasu grana była radiostacja z lat 80 i 90 i ani razu nie usłyszałem tej piosenki, zresztą owej stacji zdarza się puścić coś w miarę słuchalnego pokroju Queen, Michaela Jacksona, Bon Jovi czy Madonny ale raz na jakiś czas bo na ogół grane są jakieś ciężkie kloce których miałem serdecznie dosyć.
Moją ulubioną piosenką z lat 90 jest Natalie Imbruglia - Torn i gdyby nie to że była już wystawiona XX lat temu w KP i bodaj otarła się o wina to byłaby ona dzisiaj moim pierwszym wyborem. No i Bryta też oczywiście ale ona to już taka totalna końcówka lat 90.
Mega chór.
Z wiadomych względów nie mam pojęcia co jest grane w polskich radiach, czasem wejdę jedynie z ciekawości zobaczyć co jest w top na listach ale nie spodziewałbym się że ten kawałek był/jest jest u was grany bo szczerze u mnie w pracy - w UK przez większość czasu grana była radiostacja z lat 80 i 90 i ani razu nie usłyszałem tej piosenki, zresztą owej stacji zdarza się puścić coś w miarę słuchalnego pokroju Queen, Michaela Jacksona, Bon Jovi czy Madonny ale raz na jakiś czas bo na ogół grane są jakieś ciężkie kloce których miałem serdecznie dosyć.
Moją ulubioną piosenką z lat 90 jest Natalie Imbruglia - Torn i gdyby nie to że była już wystawiona XX lat temu w KP i bodaj otarła się o wina to byłaby ona dzisiaj moim pierwszym wyborem. No i Bryta też oczywiście ale ona to już taka totalna końcówka lat 90.
Mega chór.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Wto Lis 02, 2021 3:53 pm
Tylko że "Torn" to cover.
Darka lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Wto Lis 02, 2021 7:41 pm
Upsi a tamta edycja to raczej coverowa nie była https://archiwumkp.dwg.ovh/edycje_szczegoly.php?id=57 xddDrover napisał:Tylko że "Torn" to cover.
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Wto Lis 02, 2021 8:42 pm
Wilk napisał:Upsi a tamta edycja to raczej coverowa nie była https://archiwumkp.dwg.ovh/edycje_szczegoly.php?id=57 xddDrover napisał:Tylko że "Torn" to cover.
Z 1 miejscem też tam coś było nie tak jak pamiętam
Wilk lubi ten post
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Wto Lis 02, 2021 9:20 pm
"Alone" Heart jest z 1987 roku i w dodatku to też jest cover.Daniell napisał:Wilk napisał:Upsi a tamta edycja to raczej coverowa nie była https://archiwumkp.dwg.ovh/edycje_szczegoly.php?id=57 xddDrover napisał:Tylko że "Torn" to cover.
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Wto Lis 02, 2021 9:32 pm
Szymek79 napisał:"Alone" Heart jest z 1987 roku i w dodatku to też jest cover.Daniell napisał:Wilk napisał:Upsi a tamta edycja to raczej coverowa nie była https://archiwumkp.dwg.ovh/edycje_szczegoly.php?id=57 xddDrover napisał:Tylko że "Torn" to cover.
Tamta edycja nazywała się „Klasyka/Lata 90” to piosenka z 1987 chyba mogła być, ale no nie cover Don’t Speak prawowitym zwycięzcą
KarolStark lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: