- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
WIELKA BRYTANIA: Sharon Van Etten & Angel Olsen - Like I Used To
Pon 22 Lis - 16:53
Skrót 3:06 - 3:46
Drover lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: WIELKA BRYTANIA: Sharon Van Etten & Angel Olsen - Like I Used To
Wto 23 Lis - 18:36
Jedna z lepszych premier wczorajszego dnia jak nie najlepsza? bo ogólnie wydawało mi się że poprzednia edycja anonimowa na tym etapie była zdecydowanie mocniejsza. Bardzo porządny utwór i fajny klimat, daję okejkę i obstawiam @Skrzeczek lub @vestmann
- XytrosUżytkownik
- Liczba postów : 70
Czw 25 Lis - 21:39
Miałem problem z przydzieleniem odpowiedniej osoby do tej piosenki, która ma wolne tempo z ładnie grającą gitarką i innymi instrumentami w tle i bardzo ładnym głosem artystki, w sumie ten utwór nawet tym się wyróżnia...ostatecznie jednak mój typ ląduję również ku @vestmann albo @Rahei wydaje mi się, że lubi też piosenki z takim klimatem.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon 29 Lis - 16:26
90% że to @Skrzeczek, ew. ktoś kto to wystawił nie dlatego że gitarka, kobitki po 40 i środkowe USA tylko dlatego że balladka - np. Dastame, ale wątpię.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Czw 2 Gru - 21:59
marjuz napisał:90% że to @Skrzeczek, ew. ktoś kto to wystawił nie dlatego że gitarka, kobitki po 40 i środkowe USA tylko dlatego że balladka - np. Dastame, ale wątpię.
Ja byłbym skłonny stwierdzić, że to @Drover, choć może nie na aż 90%, a bardziej na jakieś 50%, bo różnie tu może być z tą edycją. Bardzo pasuje mi do niego ten utwór, klimatyczny i nie szablonowy. Balladowo, ale brzmienie jest bardzo przyjemne i jakieś takie "żywe". Utwór zyskuje też z odsłuchania na odsłuchanie.
Nie 5 Gru - 12:28
Nigdy nie sprawdzam typów przed odsłuchaniem utworu i tak sobie odtwarzając tę piosenkę przyszedł mi na myśl @vestmann... potem zobaczyłem w komentarzach, że nie tylko ja mam takie odczucie. Myślę, że za tym stoi pewien fakt, że on lubi wystawiać takie w pełni melodyjne utwory, które przyjemnie się słucha. Melodia we zwrotkach jest typowa dla Olsen, czyli trochę takie klasyczne country, trochę w tym ballady. Natomiast ten "dzwonkowy" refren to Van Etten w całej swej okazałości. Co za niezwykle udana kolaboracja, ktokolwiek wystawił życzę powodzenia!
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Pozwolenia na tym forum: