Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019 Empty FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019

Pią Lut 08, 2019 1:00 am
FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019 UMK_logo

Podobnie jak w zeszłym roku telewizja :finland: YLE, zorganizuje finał preselekcyjny, składający się z trzech utwórów. Wykonawcą utworów będzie znany już reprezentant tego kraju - Darude, wraz ze szwedzkim wokalistą Sebastianem Rejmanem.

UTWORY:

8 luty: Darude - Release Me
15 luty: Darude - Superman
22 luty: Darude - Look Away

Preselekcje odbędą się 2 marca w Turku.

:finland: :finland: :finland: :finland: :finland:

Ostatnio zmieniony przez Łosoś dnia Czw Lut 21, 2019 11:58 pm, w całości zmieniany 2 razy
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019 Empty Re: FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019

Nie Lut 10, 2019 5:01 pm
Release Me złe nie jest, ale też jakiegoś szału również nic nie robi. Nie będę płakał, jak właśnie to pojedzie na konkurs, zwłaszcza, jak Sebastian zdoła uchwycić utwór wokalnie... choć szczerze liczę, że kolejne dwie propozycje ją przebiją. Zwrotki i ogólnie wykorzystane dźwięki są OK, ale przy tym wszystkim refren zaskakujący słaby. Tak czy inaczej cieszy mnie, że zostajemy w klimatach elektroniki - nie mam nic przeciwko, żeby Eurowizja szła w tym kierunku, a kilka utworów co roku w takich klimatach to fajna perspektywa 8)

Na plus porządny teledysk - to dobry znak.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019 Empty Re: FINLANDIA: Uuden Musiikin Kilpailu 2019

Czw Lut 14, 2019 12:30 am
"Release Me" już na starcie jest dla mnie spalone - przez ten tytuł od razu zaczynam myśleć o hiciorze od Agnes sprzed 10 lat o tym samym tytule. Nawet sobie nie zdawałem dotąd sprawy, że tamta piosenka aż tak mocno mi się wcisnęła w świadomość. A jako że w refrenie utworu Darude tekst "release me" jest śpiewany na dość podobnej nucie, całość brzmi dla mnie bardziej jak remiks i nie jestem w stanie się od tego odciąć.

Tak czy inaczej muzycznie złe to nie jest, więc z umiarkowanym optymizmem czekam na kolejne piosenki.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik

Pią Lut 15, 2019 9:52 am
@Fenistil taak, to samo grające w tle na ten tytuł Szeroki uśmiech

Jest i drugi utwór - Superman niestety zawiódł. Może to mój wieczny optymizm, ale naprawdę spodziewałem się czegoś na poziomie; niestety jak dla mnie propozycja brzmi wyjątkowo tanio i monotonnie. Z dwojga złego wybieram Release Me.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Czw Lut 21, 2019 11:55 pm
Dzisiaj odbyła się premiera ostatniego z trzech utwórów - "Look Away". Tym samym znamy wszystkie piosenki duetu i jeden z tych utworów pojedzie do Tel-Avivu.
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Pią Lut 22, 2019 12:02 am
Wszystkie jakieś takie podobne i bezpłciowe. Na scenie wyjdzie pewnie jeszcze gorzej tak jak w przypadku Light Me Up, które i tak było lepszą propozycją. Myślę, że Finlandia znów po rocznym sukcesie zostanie w półfinale
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Pią Lut 22, 2019 12:18 am
A mi się podobają propozycje Fiński. Wg mnie wszystkie są lepsze od Light me up.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Pią Lut 22, 2019 12:20 am
Ale marność nawet nie wiem co o tym napisać. Najgorsza piosenka Sary rok temu (która nie była nawet średnia) jest tak z 3 półki wyżej niż te piosenki. Rok jest dużo słabszy niż poprzedni i pewnie jakieś tam szanse mają na awans, ale u mnie Finlandia na dnie tabeli tym razem.
Justi
Justi
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 49

Pią Lut 22, 2019 7:10 am
Coś czuję, że będzie niezły flop Finlandii w tym roku. Niestety żadna propozycja od Darude nie powala a są co najwyżej przeciętne. Moim skromnym zdaniem Light me up jest o niebo lepsze od każdej z tych trzech propozycji, a jak nam wyszło to wiemy.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik

Pią Lut 22, 2019 11:06 am
Po premierze Look Away trudno mi wybrać najlepszy z tych trzech utworów. Każdy z nich jest na swój sposób ciekawy... ale tym bardziej nijaki i powtarzalny. Wbrew temu co napisałem wcześniej, po osłuchaniu osobiście postawiłbym chyba jednak na Supermana, ale z drugiej strony pierwsze wrażenie zrobił na mnie chyba najgorsze. Tylko czekać na wizję występu i jak Sebastian poradzi sobie w danych propozycjach.
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

Pią Lut 22, 2019 12:54 pm
Niestety tutaj wszystko brzmi tak samo. Może występ to nadrobi, ale ja ich nie widzę w finale jak na ten moment.
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Pią Mar 01, 2019 10:29 pm
Release Me i Look Away są średnie z minusem i spodziewałbym się po nich flopa. Dosyć spodobał mi się za to utwór Superman, którzy może też nie jest jakiś max odkrywczy, ale wydaje mi się, że miałby szansę przy dobrym występie się przyjąć. Zdecydowanie postawiłbym na ten utwór.
Bluee
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Sob Mar 02, 2019 1:23 pm
Oby wybrali dzisiaj Supermana bo wydaje mi się że to jedyna propozycja która może cokolwiek osiągnąć.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: