NIEMCY: S!sters (Sister)
+17
Luna
syguu
Wilk
Iker
Fenistil
Sebek
Skrzeczek
Straciatelad
Dastame
Morison
Drover
iguś
marjuz
Aleks
IgorBielak
Aro
Łosoś
21 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś niemieckiemu duetowi?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
NIEMCY: S!sters (Sister)
Pią 22 Lut 2019, 22:39
Oficjalnie, Niemcy wybrali swoją piosenkę dla Izraela. Tegorocznym reprezentantem został duet
S!sters, który będzie reprezentować naszych, zachodnich sąsiadów, z utworem "Sister".
(LIVE)
TEKST:
I’m tired
Tired of always losing
I tried to stop your fire
Turns out that I couldn’t
I’m tired
Tired of competing
I tried to hold you under
But honey you kept breathing
When you said you wanted the world
I said you couldn’t too
You were walking right beside me
But I left no room for you
Calling you my enemy but my enemy’s right here
It was my mistake to try and break
that power that I feared
I see flames in your eyes
Damn they burn so bright
Oh you gotta
Beide
know I’m with ya
Now shine like city lights
Torches in the sky
Don’t you try to hide it
SISTER
I’m sorry
Sorry for the drama
I tried to steal your thunder
Turns out that I don’t wanna
When you said you wanted the world
I said you couldn’t too
You were walking right beside me
But I left no room for you
Calling you my enemy but my enemy’s right here
It was my mistake to try and break
that power that I feared
Damn they burn so bright
Don’t you try to hide it
Sister, Sister, Sister
Don’t you try to hide it
Sister, Sister, Sister
Don’t you try to hide it
Damn they burn so bright
Beide
Oh you gotta know I’m with ya
Now shine like city lights
Torches in the sky
Don’t you try to hide it
Don’t you try to hide it
Sister..
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: NIEMCY: S!sters (Sister)
Pią 22 Lut 2019, 22:54
Absolutnie koszmarny wybór. Mając w stawce dwa pewne materiały na ponowne Top 10 (Wear your love oraz Surprise ofc) wybrać coś tak oklepanego, męczącego i nijakiego. Brawo Niemcy, w tej piosence nie ma ani nic ciekawego, ani przyciągającego uwagę, w połowie zapominam jak to leci. Cóż, bottom 5 w maju pewne
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Pią 22 Lut 2019, 22:56
Nie słyszałem innych dlatego może mnie aż tak nie razi. Taka zwykła piosenka, ale nawet przyjemna. Lepiej było rok temu i sukcesu nie powtórzą, ale wstydu nie ma.
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pią 22 Lut 2019, 23:44
Całkiem miłe, ale nie rozumiem wyboru Niemców (choć zwycięstwo było też w dużej mierze zasługą jury jako, że teległosowanie wygrała Aly) podczas gdy mieli również Aly i Lilly Among Clouds ze znacznie lepszymi propozycjami. Na pewno zeszłoroczny wybór był o wiele lepszy. To była jedna ze słabszych piosenek w ich preselekcjach, nawet jeśli występ był jednym z silniejszych. Jak widzicie ... Sisters były kompletnymi outsiderkami.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Pią 22 Lut 2019, 23:54
Całkiem dobry wybór z Niemczech - last place na pewno nie będzie, ale obawiam się, że niemieckie "siostry" podzielą los hiszpańskiej zakochanej pary i ugra w finale coś ok. 23 miejsca - chyba że nieoczekiwanie wpadną na pomysł dobrego sprzedania piosenki Europie.
6/12
6/12
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sob 23 Lut 2019, 03:38
To jest koszmar... Kolejne państwo które zamiast wybrać dobrego i lubianego faworyta selekcji (Mirud, Electric Fields, Barbora Mochowa, Laura lub Bella) to coś zawiruje, coś pokręci i wybierze totalne gówno z drugiego szeregu. Już mniejsza o Lilly, bo jej występ jednak mnie zawiódł (aż dziw, że była druga w televotingu), ale spodziewałem się że jak nie ona, to na spokojnie Aly Ryan rozwali voting i pojedzie do Tel-Awiwu. Głupi ja, ile jeszcze rzeczy musi się zdarzyć, bym nie musiał się zaskakiwać takimi rezultatami? życzę Niemcom flopa w półfinale.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Sob 23 Lut 2019, 09:18
Piosenka jest poprawna, żadnych negatywnych emocji nie wzbudza we mnie podczas słuchania, natomiast utwór nie posiada też żadnego czynnika, który mógłby sprawić, że w jakikolwiek sposób się nim zachwycę. To nie jest zły wybór, ale...
No ręce opadają patrząc jak Niemcy położyli sprawę. Wear Your Love było wczoraj bezkonkurencyjne. Jak jury zagłosowało jeszcze dość spodziewanie, tak po głosach panelu eurowizyjnego nadzieja odżyła i szczerze myślałem, że po dodaniu punktów od publiczności Aly zostanie reprezentantką Niemiec w TA. Niestety, niemieccy widzowie zawalili na całej linii.
Z Wear Your Love mogli mieć spokojne TOP10, Siskom wystawiam 6/12 i mimo, iż nie mam wątpliwości, że w finale tegorocznego konkursu znajdą się gorsze utwory, to jednak wyczuwam bottom5 dla Niemiec. :silent:
No ręce opadają patrząc jak Niemcy położyli sprawę. Wear Your Love było wczoraj bezkonkurencyjne. Jak jury zagłosowało jeszcze dość spodziewanie, tak po głosach panelu eurowizyjnego nadzieja odżyła i szczerze myślałem, że po dodaniu punktów od publiczności Aly zostanie reprezentantką Niemiec w TA. Niestety, niemieccy widzowie zawalili na całej linii.
Z Wear Your Love mogli mieć spokojne TOP10, Siskom wystawiam 6/12 i mimo, iż nie mam wątpliwości, że w finale tegorocznego konkursu znajdą się gorsze utwory, to jednak wyczuwam bottom5 dla Niemiec. :silent:
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sob 23 Lut 2019, 12:45
Co tu się porobiło... Nie wiem jak Lilly mogła przegrać. Świetny występ, dobra piosenka, która miała szanse coś osiągnąć na Eurowizji. "Sister" jest bardzo przeciętne, nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Chociaż to i tak lepsze od "Wear Your Love", nie wiem co ludzie w tym widzą jak co piąta radiówka brzmi identycznie.
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Sob 23 Lut 2019, 13:23
Przesułchałem najpierw wersje live, potem audio, gdybym zrobił odwrotnie, mój ranking wyglądałby nieco inaczej, tzn. na pewno na 1 miejscu zostawiłby Aly, nie jest to nic nadzwyczajnego, ale wybijała się na tle reszty stawki, która notabene trzymała poziom, ale każdemu czegoś brakowało
Makeda - piękny występ, piękna artystka, piękny głos, ale kompozycja to Isis Gee 2009
Linus - nienawidzę takich brzmień, dobre na JESC, ale głos i produkcja na poziomie
BB Thomaz - j.w., widać gołym okiem, jakimi artystami się inspiruje, ale kopiowanie wzorów wyszło nie do końca dobrze, natomiast prezentacja, mimo, że nieco kiczowata, przyciągała wzrok
Lilly - to właśnie ta osoba, co do której przestawiałbym ranking, bo kompozycja świetna, ale live wyglądała jakby miała nie do końca zaleczony autyzm i chyba jakąś grypę bo momentami brzmiała bardzo źle, mimo, że nie słyszałem oryginału to było słychać, że nie jest tak jak powinno
Aly - naćkane wszystkiego, wstęp jak u Ivety, świecąca ściana jak u Ingrosso, bieżnia prawie jak ta Bengtssona, podest w stylu Ivi Adamou, zmiana ciuchów w trakcie występu, a mimo to bardzo mi się podobało, powinna wygrać mimo niedocenienia przez jury.
Sisters/Sistars/S!stars - raczej neutralnie, powiedziałbym, że przerwa na siku podczas finałowego koncertu, gdyby takich utworów nie było więcej już na tę chwilę, tekst miał być chyba w stylu Og3ne, a momentami brzmi to kiepsko, może z czasem mi się wkręci, występ lepszy niż kompozycja, ale będę kibicował dziewczynom w maju bo wydają się być mocną zakręcone na punkcie eurowizji, zwłaszcza blondyna, która dochodziła po każdej 12-tce od jurorów, raczej nie skończą jak Ann Sophie, za którą też mocno trzymałem kciuki
6/12
Makeda - piękny występ, piękna artystka, piękny głos, ale kompozycja to Isis Gee 2009
Linus - nienawidzę takich brzmień, dobre na JESC, ale głos i produkcja na poziomie
BB Thomaz - j.w., widać gołym okiem, jakimi artystami się inspiruje, ale kopiowanie wzorów wyszło nie do końca dobrze, natomiast prezentacja, mimo, że nieco kiczowata, przyciągała wzrok
Lilly - to właśnie ta osoba, co do której przestawiałbym ranking, bo kompozycja świetna, ale live wyglądała jakby miała nie do końca zaleczony autyzm i chyba jakąś grypę bo momentami brzmiała bardzo źle, mimo, że nie słyszałem oryginału to było słychać, że nie jest tak jak powinno
Aly - naćkane wszystkiego, wstęp jak u Ivety, świecąca ściana jak u Ingrosso, bieżnia prawie jak ta Bengtssona, podest w stylu Ivi Adamou, zmiana ciuchów w trakcie występu, a mimo to bardzo mi się podobało, powinna wygrać mimo niedocenienia przez jury.
Sisters/Sistars/S!stars - raczej neutralnie, powiedziałbym, że przerwa na siku podczas finałowego koncertu, gdyby takich utworów nie było więcej już na tę chwilę, tekst miał być chyba w stylu Og3ne, a momentami brzmi to kiepsko, może z czasem mi się wkręci, występ lepszy niż kompozycja, ale będę kibicował dziewczynom w maju bo wydają się być mocną zakręcone na punkcie eurowizji, zwłaszcza blondyna, która dochodziła po każdej 12-tce od jurorów, raczej nie skończą jak Ann Sophie, za którą też mocno trzymałem kciuki
6/12
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sob 23 Lut 2019, 13:52
Były u mnie na 3 miejscu w rankingu więc jestem całkiem zadowolony. Piosenka ładnie sobie płynie, ale nie jest niczym nadzwyczajnym. Dziewczyny wydają się mega sympatyczne <3 ich głosy razem i oddzielnie brzmią dobrze. Szkoda że nie wysłali Lilly, która mogła walczyć nawet o powtórkę rezultatu Niemiec 2018. Dziewczyny wstydu nie zrobią, ale też raczej nikt nie będzie mieć WOW.
Skończą pewnie gdzieś w połowie w moim końcowym rankingu.
6.5/12 z czego pół z sympatii do dziewczyn.
Skończą pewnie gdzieś w połowie w moim końcowym rankingu.
6.5/12 z czego pół z sympatii do dziewczyn.
- StraciateladUżytkownik
- Liczba postów : 6
Sob 23 Lut 2019, 13:55
Wolałam Aly Ryan,ale te S!sters nie są aż takie złe.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Sob 23 Lut 2019, 13:58
Piosenka nie najgorsza, jakiś urok w sobie ma i wydaje mi się póki co dosyć wyróżniać, ale mnie od niej trochę mdli i na pewno nie będę jej kibicować. Duża szkoda, że nie wybrano Lilly among clouds, która pomimo nie do końca udanego występu, miała zdecydowanie najlepszy utwór. Ewentualni mogła być Aly Ryan. Zła decyzja Niemiec.
4/10
4/10
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Nie 24 Lut 2019, 20:16
Niemcy mieli dwa świetne utwory w swoich preselekcjach (Wear Your Love i Lilly Amoung Clouds) a wybrali coś takiego... meh. Sister nie słucha się mi jakoś przyjemnie, ale też ten utwór mi nie wadzi. Ta propozycja jest, bo po prostu jest. Nie ma w niej nic charakterystycznego lub czegoś co by bardziej zwracało uwagę.
5/12
5/12
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pon 25 Lut 2019, 11:46
Niemcy mogli wybrać dużo lepiej, bo poziom preselekcji mieli zadziwiająco dobry. Niestety postawili jednak na przeciętność i choć "Sister" nie jest złą piosenką, to jednak trochę szkoda. Motyw z pozytywki trochę ratuje tę propozycję, dzięki temu staje się choć trochę zapamiętywalna i nawet przyłapywałem się ostatnio na nuceniu melodii, choć byłem pewny, że jej nie pamiętam. Wokalnie jest okej. Występ natomiast niby w porządku, ale jedynym wyraźnym motywem na scenie jest to obracająca się podłoga a la Ajzaja, co nie kojarzy mi się dobrze.
Ogólnie to taki niezły utwór z niezłym wykonaniem i niezłą prezentacją, którym podczas ESC raczej nikt się nie zachwyci na tyle by zagłosować i potem będzie "OMG jak to 25. miejsce, przecież to wcale nie było złe".
Ogólnie to taki niezły utwór z niezłym wykonaniem i niezłą prezentacją, którym podczas ESC raczej nikt się nie zachwyci na tyle by zagłosować i potem będzie "OMG jak to 25. miejsce, przecież to wcale nie było złe".
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pon 25 Lut 2019, 16:11
Sebek napisał:Niemcy mieli dwa świetne utwory w swoich preselekcjach (Wear Your Love i Lilly Amoung Clouds) a wybrali coś takiego... meh. Sister nie słucha się mi jakoś przyjemnie, ale też ten utwór mi nie wadzi. Ta propozycja jest, bo po prostu jest. Nie ma w niej nic charakterystycznego lub czegoś co by bardziej zwracało uwagę.
5/12
Zgadzam się z tobą w pełni. Daję też taką samą ocenę.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: