Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

UKRAINA: MARUV (Rezygnacja)

+28
Wilk
Batiooo
Morison
mercator
Bluee
Aleks
Aro
Fenistil
iguś
Mrs.Nobody
Dastame
Wonder
Liver
magou
monkeyy
CzerwonePaznokcie
Yngwie / admin
Łosoś
tapczan
Charmoiselle
Insiles
marjuz
Sebek
simonwolfi
IgorBielak
Drover
Iker
KarolStark
32 posters
Go down

Ile punktów przyzn(a)łbyś ukraińskiej wokalistce?

12 - 50%
2 - 8%
0 - 0%
2 - 8%
0 - 0%
1 - 4%
0 - 0%
3 - 13%
0 - 0%
2 - 8%
2 - 8%

Wszystkich Głosów: 24

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

UKRAINA: MARUV (Rezygnacja) - Page 5 Empty Re: UKRAINA: MARUV (Rezygnacja)

Pon 25 Lut 2019, 19:36
Mrs.Nobody napisał:A ja jestem #teamwycofanie ew. #teamdyskwalifikacja

Tak samo.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Pon 25 Lut 2019, 19:37
CzerwonePaznokcie napisał:#pray4KAZKA
Maruv współczuję ale jest jeszcze szansa aby z tej dramy wynikło coś dobrego

Czy uważasz, że jakby Kazka pojechała, to byłoby to takie dobre?
Już ich wystarczający hejt spotkał podczas trwania samego Vidbiru, gdyby teraz przygarnęli możliwość reprezentowania Ukrainy, to by było tylko 50 razy gorzej. Na pewno w Tel Avivie od dziennikarzy nie uniknęli by pytań na ten temat, ba, żaden nowy reprezentant Ukrainy nie uniknie zapytań o zaistniałą sytuację.
Maruv wygrała te preselekcje i po tym co się porobiło, nie wyniknie już z tego NIC dobrego.
Liczę, że Kazka jest rozsądna i nie zgodzą się na reprezentowanie Ukrainy w tym roku, natomiast życzę im tego w przyszłości, oby z czymś przynajmniej tak dobrym jak Apart.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Pon 25 Lut 2019, 19:41
Jestem dumny z Maruv, że nie dała się stłamsić i zrobić z siebie niewolnicy. Teraz rozpętała się burza i ktoś musiałby być albo bardzo głupi, albo bardzo nieczuły na krytykę, żeby zgodzić się na reprezentowanie Ukrainy w tym roku. Mam nadzieję, że ukraińska telewizja gorzko pożałuje swojego postępowania. Wycofanie lub dyskwalifikacja wyglądają mi w tym momencie na najbardziej prawdopodobną opcję, chyba że ów śmiałek rzeczywiście się znajdzie.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Pon 25 Lut 2019, 20:00
Jestem naprawdę dumny z MARUV. <3 Nie zgodziła się na te tragiczne warunki i za to dla niej szacunek olbrzymi.

BENG na zawsze w moim sercu. Serce
CzerwonePaznokcie
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Pon 25 Lut 2019, 20:12
Oczywiście że nie chce hejtu na KAZKĘ ale tak naprawdę to muzycznie oni są najlepsi i najlepiej oddają ukraińską duszę poprzez muzykę.
Tak naprawdę też niewiele opcji im zostało bo Freedom jazz podobno nie jest pewny wyjazdu a reszta ma powiązania z Rosją. Została chyba tylko KAZKA i tych dwóch chłopaków z pianinem.
A dla Maruv szacunek
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Pon 25 Lut 2019, 20:21
Niezależnie od tego kto będzie reprezentował Ukrainę (o ile w ogóle), szambo już się wylało. Według mnie najlepszym wyjściem dla Ukrainy byłaby rezygnacja. Lubię KAZKĘ i ich muzykę i podejrzewam, że gdyby im zaoferowano wyjazd, a oni by tę propozycję przyjęli, wiele osób narobiłoby szumu wokół nich, w negatywnym znaczeniu. Już chodzą teorie spiskowe, jakoby zapłacili za tę farsę, by ostatecznie wystąpić (co wydaje mi się bzdurą), ponadto rzekomo ich menadżer wyzywał w mediach społecznościowych tych, którzy krytykowali ich muzykę (nie wiem na ile to prawda). O ogólnym niesmaku nie wspomnę.
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Pon 25 Lut 2019, 20:46
Jak to rezygnacja? Żadnej rezygnacji nie będzie. Wybiorą normalną piosenkę i występ bez burdelu na scenie i git. Bardzo dobra decyzja Maruv. Mroziński brał kredyt na występ, a Maruffka nie zrezygnowała z kariery w Rosji. Sprawa jasna. To żadna anielica jak tu loverki piszą

Uff jak dobrze że tego czegoś w Izraelu nie będzie. 3mam kciuki za dobrą piosenką i jazda. PA
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Pon 25 Lut 2019, 21:26
Czy możemy razem uznać, że w tym roku Ukraina na Eurowizji nie istnieje? Uśmiech

Po pierwsze - zachowanie ukraińskiej telewizji jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Mieszanie polityki do kultury/rozrywki, szczególnie w kontekście Eurowizji jest obrzydliwe, ale czego można spodziewać się po kraju, który wysłał w 2016 roku to, co wysłał, a bohaterka tamtego zajścia w sobotę udowodniła jaką jest osobą. Byłoby mi żal każdego artysty, który zostałby zaszantażowany tak podłymi i absurdalnymi warunkami, na które nikt, kto ma więcej dwie szare komórki nie mógł się zgodzić. Dlatego wcale nie dziwię się MARUV, że podjęła decyzję jaką podjęła, chociaż jest mi ogromnie smutno, ponieważ przez to straciłem piosenkę, która byłaby w moim Top 10 aż do maja :( :( :(

Co do startu dalszego startu pewnego państwa - jakkolwiek to nie brzmi wycofanie się będzie najlepszą, najbardziej honorową opcją. Szukanie jakiegoś desperata nie skończy się dla nikogo dobrze, bo nie wierzę, że ktokolwiek rozsądny będzie chciał teraz brać udział w tej szopce.

PS: Było by cudownie, gdyby jakimś cudem organizatorzy wpadli na pomysł, aby zaprosić MARUV jako gościa w Interval Act.
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

Pon 25 Lut 2019, 21:38
:ukraine: Maruv podjęła bardzo słuszną decyzję - nie można dać się zeszmacić przez jakąś głupią telewizję... Dla mnie jedynym wyjściem z tej sytuacji jest rezygnacja z uczestnictwa w konkursie przez :ukraine: Ukrainę - osobiście po tej sytuacji czuję się tak zniesmaczony, że najprawdopodobniej kto by nie pojechał, dostanie ode mnie dno w rankingu.
Bluee
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Pon 25 Lut 2019, 23:43
Chyba jedyna moja faworytka która wygrała preselekcje w tym sezonie a tutaj takie coś. Utwór świetny i ona też. EHHHH SZKODA :(
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Pon 25 Lut 2019, 23:43
Aro napisał:Czy możemy razem uznać, że w tym roku Ukraina na Eurowizji nie istnieje? Uśmiech

Jestem jakoś dziwnie spokojny, że dokładnie tak będzie. Ukraina zrobiła tak dużo bałaganu, że jedynym rozsądnym wyjściem byłoby wycofanie się (chociaż w przypadku tego kraju trudno mówić o rozsądku, nazwijmy to stchórzeniem). Zresztą, kto by chciał po takiej szopce jechać na ESC? Kazka z 25 tys łapkami w dół? Brunettes Shoot Blondes też się chyba na tyle szanują, że nie będą się do tego mieszać. No chyba że nadawca znajdzie sobie jakiegoś przydupasa z zewnątrz.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Wto 26 Lut 2019, 06:03
Na razie wszystko wskazuje że reprezentować Ukrainę będzie Freedom Jazz
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Wto 26 Lut 2019, 18:32
mercator napisał:Na razie wszystko wskazuje że reprezentować Ukrainę będzie Freedom Jazz

Podobno też odrzuciły, ale nie mam żadnego potwierdzenia, wyczytane w komentarzach Szeroki uśmiech

Edit:

Drodzy przyjaciele!
Dziękuję za wsparcie, miłość, podekscytowanie i za to, że cały czas byliśmy z nami! Jesteśmy nieskończenie szczęśliwi, że pomogłeś nam wygrać 2. miejsce krajowego wyboru Eurowizji-2019! Nasze główne zwycięstwo to Ty! Eksperymentujemy z tobą, piszemy piosenki, robimy niesamowite produkcje i robimy sztukę. Być może raz spróbujemy ponownie naszych sił w wyborach narodowych ...
Ale właśnie dlatego, że otrzymaliśmy telefon od NTCU i chcemy ogłosić, że odmawiamy udziału w Konkursie Piosenki Eurowizji 2019.
Z insta
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Liczba postów : 1591

Sro 27 Lut 2019, 10:39
KAZKA również odrzuciła ofertę - (KLIK)

.....................................

UKRAINA: MARUV (Rezygnacja) - Page 5 Laura-poldvere-laura
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Sro 27 Lut 2019, 15:57
Brunettes Shoot Blondes również napisali na instagramie, że w razie otrzymania oferty reprezentowania Ukrainy, odrzucą ją. Nie wygrali Vidbir, więc "ta podróż nie jest ich" i wolą się skupić na innych rzeczach tj. koncertach. (klik)
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: