MOŁDAWIA: Anna Odobescu (Stay)
+12
Contratiempo
Sebek
Bluee
Morison
Dastame
Aro
Drover
Skrzeczek
iguś
magou
IgorBielak
Fenistil
16 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś reprezentantce Mołdawii?
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Re: MOŁDAWIA: Anna Odobescu (Stay)
Nie 24 Mar - 22:44
Ciężko mi powiedzieć coś pozytywnego o tym wyborze. Już nie wiem co jest gorsze - kicz z lat 2015-2018 czy tegoroczna ballada. Słaba propozycja. W tekście wykorzystano chyba wszystkie najbardziej popularne słowa i schematy z eurowizyjnych utworów. Dodatkowo "Stay" posiada dość dziwną melodie, dla mnie jest ona niezbyt przyjemna w odsłuchu. Jedynym plusem jest dobry wokal i chyba tylko w samej wokalistce Mołdawia może pokładać jakiekolwiek nadzieje.
2/12
A mogli wybrać Che-MD...
2/12
A mogli wybrać Che-MD...
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Pią 5 Kwi - 9:36
[rand][/rand]Drover napisał:Wild Soul wcale nie było złe, zdecydowanie niezasłużone ostatnie miejsce.
"Stay" nie wywołuje we mnie żadnych uczuć. Typowa eurowizyjna balladka. Jeszcze ten banalny tekst i to "oh oh oh oh oh" - porażka. Głos ujdzie, ale niestety to nie wystarczy. Tragedia.
Akurat "Wild Soul" przegrało na własne życzenie poprzez zbyt drastyczną zmianę warstwy instrumentalnej (nie było nawet wersji studyjnej) gdzie wywalono dubstep zastępując go czymś okropnym.
Stay po revampie też straciło na mocy co mnie nieco drażni ale piosenka broni się pozostając w moim osobistym TOP10.
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Wto 9 Kwi - 17:51
Zapada trochę bardziej w pamięć niz Serbia ale tylko z uwagi na to że zaczerpnięto tutaj typowo eurowizyjny schemat ballady rodem z 2008-2010r? Czyli nic odkrywczego, nie robi żadnego wrażenia ale też nie wali paździerzem którego nie da się słuchać - więc chociażby za to plusik :P
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: