SZWAJCARIA: Luca Hänni (She Got Me)
+13
Morison
Ilona
Skrzeczek
Mrs.Nobody
Fenistil
Drover
Aleks
magou
Sebek
Dastame
iguś
IgorBielak
Łosoś
17 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Na ile punktów oceniasz utwór Szwajcarii?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
SZWAJCARIA: Luca Hänni (She Got Me)
Czw Mar 07, 2019 5:02 pm
Dzisiejszego dnia, telewizja SRF ogłosiła swojego reprezentanta. Został nim wokalista Luca Hänni, który będzie reprezentować Helwetów z utworem "She Got Me".
Luca urodził się w 1994 roku, w Bernie. Już od dziecka uczył się grać na perkusji oraz na pianinie. Swoją karierę rozpoczął w 2012 roku, od startu w niemieckiej wersji programu "Idol". Tam, po zdobyciu 52 % głosów od widzów, zdołał zwyciężyć program, dzięki czemu zdobył nagrodę w wysokości 500 000 € i kontrakt z wytwórnią Universal. Tuż po programie zdołał wydać swój pierwszy singiel "Don"t Think About Me", który stał się pierwszym od 52 lat szwajcarskim utworem na pierwszym miejscu listy przebojów w Niemczech. Debiutancki album "My Name Is Luca" również odniósł spory sukces plasując się na 1 miejscu w Niemczech, jako najlepiej sprzedający się album, zaś rok później wokalista zdobył międzynarodową nagrode "Kid's Choice Award". Kolejne albumy wokalisty takie jak "Living The Dream", "Until We Die" czy wyprodukowany w Hollywood album "When We Wake Up" odniosły umiarkowany sukces głównie na terytorium Szwajcarii. Poza śpiewaniem, piosenkarz jest również znanym modelem.
(AUDIO)
TEKST:
I noticed her when she arrived
Kinda of lady that mama like
But mama, she ain't here tonight
Gettin' rowdy, rowdy
When she poured out a little spice
Got the whole place on a vibe
Monday night into Friday night
Gettin' rowdy, rowdy
She let her body talk
She make the party stop
She gettin' naughty, ya
Droppin' it, droppin' it down
When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin'
Oh, she know oh
Dirty dancin'
Dirty dancin'
Dirty dancin'
Oh, she lightin' the fire now
We're goin' wild, like an animal
All in, gonna sweat it out
Gettin' rowdy, rowdy
Turnin' heads and turnin' up
Breakin' necks, she breakin' cups
Look at her, can't get enough
Gettin' rowdy, rowdy
She let her body talk
She make the party stop
She gettin' naughty, ya
Droppin' it, droppin' it down
Oh, she know oh
Oh, she know oh
Dirty dancin'
Dirty dancin'
Dirty dancin'
All the boys go, yo-yo-yo
All the girls go, yo-yo-yo
Everyone go, yo-yo-yo
She got us dirty dancin'
Oh, she know oh
She got me dirty dancin'
Dirty dancin'
Oh, she got me dirty dancin'
Yeah, she got me, got me, got me, dirty dancin'
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin', dirty dancin'
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Re: SZWAJCARIA: Luca Hänni (She Got Me)
Czw Mar 07, 2019 5:05 pm
Niezłe to! Totalnie nie spodziewałem się tego po Szwajcarii. Chyba dobrze, że zrezygnowali z preselekcji. Może i brzmi jak inne radiówki, ale co tam jak dla mnie jest super. Może jedynie bardziej chwytliwy i odznaczający się refren by się przydał, ale nie to, że ten jest zły. Bardzo jestem zaskoczony i zadowolony. Mam nadzieję, że w końcu ujrzymy Szwajcarię w finale.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Czw Mar 07, 2019 6:10 pm
Nie spodziewałem się od Szwajcarii takiej propozycji, jestem max zaskoczony. Na plus.
She Got Me określiłbym jako latynoski pop, z dużą domieszką Melfestu. xD
Piosenka porwała mnie już przy pierwszym przesłuchaniu, jest bardzo chwytliwa od pierwszych taktów. Luca ma świetny głos.
Całość nie męczy, szybko zleciały te 3 minuty. Liczę na ciekawy układ choreograficzny w maju.
Szwajcaria zasługuje na powrót do finału, zresztą rok temu już im się on należał.
10/12
She Got Me określiłbym jako latynoski pop, z dużą domieszką Melfestu. xD
Piosenka porwała mnie już przy pierwszym przesłuchaniu, jest bardzo chwytliwa od pierwszych taktów. Luca ma świetny głos.
Całość nie męczy, szybko zleciały te 3 minuty. Liczę na ciekawy układ choreograficzny w maju.
Szwajcaria zasługuje na powrót do finału, zresztą rok temu już im się on należał.
10/12
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Czw Mar 07, 2019 6:18 pm
Szwajcaria czyli najbardziej poszkodowany kraj od kiedy oglądam eurowizje, a teraz kolejny raz udowadniają że zasługują na awans. Piosenka może i momentami brzmi jak typowa radiówka, ale bardzo miło spędza się przy niej czas. Szwajcaria tym razem nie wyląduje w moim top 10 za to mocno trzymam kciuki za awans i przerwanie złej passy.
7.5/12
7.5/12
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Czw Mar 07, 2019 6:21 pm
W 100% zgadzam się z tym co wyżej napisał Igi. She Got Me to całkiem przyjemna propozycja, taka mieszanka Melfestowej radiówy z hiszpańsko-latynoskimi klimatami. Utwór jest naprawdę chwytliwy i już po pierwszym wysłuchaniu wpada w ucho. Myślę, że Szwajcaria powróci do finału po dłuższej przerwie.
8/12
8/12
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Czw Mar 07, 2019 6:48 pm
Mega pozytywne zaskoczenie ze strony Szwajcarii. Choć z piosenki już po pierwszym przesłuchaniu od razu bije, że gdzieś się to już słyszało (jak dla mnie na czele z Despacito), to jest naprawdę porządnie. Utwór świetnie wyprodukowany, teledysk przykuwający oko z niesamowitym klimatem (te tancerki, dopracowane ruchy i ciepłe barwy... komuś tu udało się utworzyć naprawdę fajną romantyczną atmosferę), a i artysta wydaje się naprawdę czuć z She Got Me dobrze. Jest i rytmicznie, i Eurowizyjnie. Słucham w zapętleniu któryś raz i ciężko się przy tym choćby nie pokiwać
... świetnie ujęte!
Namiesza Szwajcaria. Póki co...
10 / 12
Sebek napisał:She Got Me to całkiem przyjemna propozycja, taka mieszanka Melfestowej radiówy z hiszpańsko-latynoskimi klimatami.
... świetnie ujęte!
Namiesza Szwajcaria. Póki co...
10 / 12
- magouUżytkownik
- Liczba postów : 129
Czw Mar 07, 2019 7:34 pm
WOW obok Włoch to do tej pory najlepsza piosenka. Szwajcaria marsz do finału i tam proszę rozgościć się w TOP10.
Słyszę tu Hiszpanię, Turcję i Maroko. Świetnie to brzmi wszystko razem.
10/12
Słyszę tu Hiszpanię, Turcję i Maroko. Świetnie to brzmi wszystko razem.
10/12
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Czw Mar 07, 2019 7:42 pm
Muszę przyznać, że zaskoczyła mnie Szwajcaria. Fajna mieszanka latyno - europejska - dosyć przyjemne połączenie, nieprawdaż?
8/12
8/12
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Czw Mar 07, 2019 11:34 pm
Ciekawe są te mówione głosy. Wpada w ucho już od pierwszego przesłuchania, ale mam dość brzmień latino. Przynajmniej ta piosenka ma jakiś charakter w przeciwieństwie do takiego "Replay". Sam z siebie bym nie włączył, to nie są moje klimaty, ale pobawić bym się przy niej mógł na jakiejś imprezie.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią Mar 08, 2019 2:07 am
Całkiem fajna ta piosenka, takie nasze nowe Despacito. W życiu bym nie zgadł ze słuchu, że to akurat Szwajcaria mogła wystawić coś takiego, bo są w tej radiówce pewne znamiona wakacyjnego hitu latino.
Nie wiem na ile będę do tego wracał, ale na razie wrażenia mam pozytywne i słucham tego z przyjemnością. Szwajcaria na tyle często jest krzywdzona, że jakiś finał w tym roku by się przydał (i jest całkiem możliwy).
Nie wiem na ile będę do tego wracał, ale na razie wrażenia mam pozytywne i słucham tego z przyjemnością. Szwajcaria na tyle często jest krzywdzona, że jakiś finał w tym roku by się przydał (i jest całkiem możliwy).
- Mrs.NobodyUżytkownik
- Liczba postów : 50
Pią Mar 08, 2019 11:16 am
Dzień dobry, chciałam tylko ogłosić, że jest moim nowym numerem 1
12/12
12/12
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pią Mar 08, 2019 12:43 pm
Po pierwszych dwóch odsłuchach w ogóle nie znalazłem w szwajcarskim nagraniu niczego dla siebie i wylądowało na trzecim od końca miejscu w moim rankingu. Przy dzisiejszych odsłuchach wrażenia są już lepsze. Nadal nie jest to utwór, za którym szczególnie przepadam, ale jest nieźle. Na plus też całkiem fajny teledysk. Niestety w dalszym ciągu jest to dla mnie duży regres w porównaniu z utworem Zibbz, który uważam za najlepszy w zeszłym roku. Zostawiam 5 pkt z 12.
- IlonaUżytkownik
- Liczba postów : 42
Sob Mar 09, 2019 12:47 pm
Faceci rządzą w tegorocznej Eurowizji. Brawo Szwajcaria, jeden z Waszych lepszych utworów, który sięgam pamięcia. Te wstawki hinduskie sa fenomenalne.
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Sob Mar 09, 2019 2:41 pm
Ależ mnie zaskoczyła Szwajcaria w tym roku, spodziewałem się kolejny raz Sebaltera czy czegoś podobnego, a dostajemy nowoczesną radiówkę z przytupem z latynoskimi wstawkami, z marszu ląduje w mojej czołówce, nie dam 10-tki bo refren mógłby być jeszcze bardziej porywający, ale pre chorus to jest mistrzostwo świata - jakbym słyszał Jasona Derulo...Deluro.
8/12
8/12
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Nie Mar 10, 2019 6:31 pm
Włączałem to może wcześniej ze dwa razy po czym dzisiaj zupełnie ot tak sobie chodziła za mną ta piosenka pół dnia w pracy Mega zaskoczenie że taki numer mamy właśnie od Szwajcarii a nie np. Grecji czy Hiszpanii i faktycznie można to nazwać męskim Fuego tego roku, trzymam tylko kciuki aby ten kraj został sprawiedliwie oceniony bo już nieraz byli poszkodowani wynikami mimo przyzwoitych utworów, tym razem czuję jednak że ten kawałek ma taką siłę przebicia że widzowie to kupią.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: