- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
DANIA: Reiley (Breaking My Heart)
Sro 14 Wrz - 18:41
Kolejna edycja Dansk Melodi Grand Prix za nami. Decyzją jury jak i widzów, reprezentantem Danii został Reiley, z utworem "Breaking My Heart". Wokalista jest pierwszym wokalistą pochodzącym z Wysp Owczych, który będzie reprezentować Danię.
- TEKST:
Do you remember?
Said it'd be easier if I was dead
'Cause whenever
You try to start something, I'm in my head
Pink skies, red wine
I called you mine
September
I'll make it by your side
I'm in love
Come meet in the middle
I got lost
Still thinking of September
If we could go back to this time
Bet we'd still be falling apart
I'm not scared to love you
But I'm scared of breaking my heart
Bеt we'd still be falling apart
I'm not scared to lovе you
Now I remember
I used to tell you all my deepest fears
When fighting
You used them just to force some tears
Pink skies
Just like when we were fine
Steptember
Now I'm quiet by your side
I'm in love
Come meet in the middle
I got lost
But I'm scared of breaking my heart (Breaking my heart)
If we go back to the start
You'd still be breaking my heart
I'm in love
Come meet in the middle
I got lost
- ŁosośModerator
- Klan :
Re: DANIA: Reiley (Breaking My Heart)
Sro 14 Wrz - 18:47
Telewizja duńska ogłosiła, że ponownie wybierze reprezentanta poprzez preselekcje Dansk Melodi Grand Prix. Zasady praktycznie te same jak co roku - w finale weźmie udział 8 uczestników, z których trójka zakwalifikuje się do superfinału, a z trójki zostanie wybrany zwycięzca.
Finał odbędzie się 11 lutego 2023 r. w Naestved.
https://eurovisionworld.com/esc/denmark-melodi-grand-prix-2023-on-11-february
Finał odbędzie się 11 lutego 2023 r. w Naestved.
https://eurovisionworld.com/esc/denmark-melodi-grand-prix-2023-on-11-february
.....................................
- ŁosośModerator
- Klan :
Czw 19 Sty - 21:50
UCZESTNICY:
EYJAA - I Was Gonna Marry Him
Frederik Leopold - Stuck on You
Maia Maia - Beautiful Bullshit
Mariyah LeBerg - Human
Micky Skeel - Glansbillede
Nicklas Sonne - Freedom
Reiley - Breaking My Heart
Søren Torpegaard Lund - Lige her
Utwory już są dostępne: https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/hvem-skal-synge-danmark-til-eurovision-hoer-alle-sangene-i-dansk-melodi-grand
EYJAA - I Was Gonna Marry Him
Frederik Leopold - Stuck on You
Maia Maia - Beautiful Bullshit
Mariyah LeBerg - Human
Micky Skeel - Glansbillede
Nicklas Sonne - Freedom
Reiley - Breaking My Heart
Søren Torpegaard Lund - Lige her
Utwory już są dostępne: https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/hvem-skal-synge-danmark-til-eurovision-hoer-alle-sangene-i-dansk-melodi-grand
.....................................
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Czw 19 Sty - 22:28
"Human" absolutnie muza z mojej strefy komfortu; Mariyah też wydaje się być bardzo barwną postacią godną Eurowizji. Ciekawe też "Lige Her", które do złudzenia mi przypomina duńską propozycję z 1957 roku "Skibet skal sejle i nat". Ale w tym przypadku to tylko na plus.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Wto 14 Lut - 21:04
Breaking My Heart to naprawdę bardzo sympatyczny utwór, który moim zdaniem zasłużenie wygrał DMGP. Piosenka jest nowoczesna, a wersji studyjnej słucha mi się naprawdę dobrze. Brzmi jednak jak jedna z tysiąca podobnych, które mogłyby latać sobie w tle po platformach typu tiktok.
Niby wszystko ładnie, czysto wizualnie prezentacja sceniczna też mi się podoba, ale nie mogę przejść obojętnie obok tego co się dzieje w refrenie podczas występu "live". Chyba w życiu nie widziałem tak chamskiego użycia wspomagaczy głosowych w żadnych preselekcjach (to już Albinka była bardziej subtelna w refrenie). Burzy mi to odbiór występu i całość pozostawia pewien niesmak, więc mimo całej sympatii do utworu nie mogę dać więcej niż 6/12, co i tak wydaje mi się być dość naciąganą oceną mając na uwadze to bezczelne napierdzielanie autotunem widzowi w twarz.
Dania na pewno skorzysta w 100% z możliwości chórków z taśmy w Liverpoolu, bez nich majowy występ mógłby być małą katastrofą.
Niby wszystko ładnie, czysto wizualnie prezentacja sceniczna też mi się podoba, ale nie mogę przejść obojętnie obok tego co się dzieje w refrenie podczas występu "live". Chyba w życiu nie widziałem tak chamskiego użycia wspomagaczy głosowych w żadnych preselekcjach (to już Albinka była bardziej subtelna w refrenie). Burzy mi to odbiór występu i całość pozostawia pewien niesmak, więc mimo całej sympatii do utworu nie mogę dać więcej niż 6/12, co i tak wydaje mi się być dość naciąganą oceną mając na uwadze to bezczelne napierdzielanie autotunem widzowi w twarz.
Dania na pewno skorzysta w 100% z możliwości chórków z taśmy w Liverpoolu, bez nich majowy występ mógłby być małą katastrofą.
- justi578Użytkownik
- Klan :
Liczba postów : 221
Czw 9 Mar - 23:10
Jedna z gorszych wg mnie piosenek w tym roku. Może nie budzą się we mnie mordercze instynkty, gdy jej słucham, ale właściwie to nic się we mnie nie budzi. Żadne emocje. Milion takich piosenek słyszałam wcześniej, żadna mnie specjalnie nie ruszała, za kilka lat, jak mnie ktoś zapyta, czy pamiętam utwór Danii z 2023 roku, to pewnie powiem, że nie. Już, prawdę mówiąc, nie pamiętam, jak idą zwrotki, tylko refren mam w głowie. Całość dla mnie prezentuje się, jak taka produkcja z jakiegoś Disney Channel. Jest chłopaczek, który może podobać się nastolatkom (chociaż może powinnam napisać dzieciom, bo i dla nastolatek to zbyt infantylne), niezbyt ambitny tekst i melodia. Lekko irytuje mnie sposób śpiewania Reiley'a. A to, co się odwaliło w występie live, to już w ogóle nie wiem. Fajnie by było posłuchać, jak naprawdę śpiewa piosenkarz, a nie otrzymać wersję z tym okropnym autotune'em.
Nie wiem nawet, jak ocenić tę piosenkę. Porównując z niektórymi, które są w tegorocznej stawce, nie jest to na dnie tabeli, ale z drugiej strony, patrząc na inne perełki, to chyba wyżej niż 3-4/10 nie wystawię.
Nie wiem nawet, jak ocenić tę piosenkę. Porównując z niektórymi, które są w tegorocznej stawce, nie jest to na dnie tabeli, ale z drugiej strony, patrząc na inne perełki, to chyba wyżej niż 3-4/10 nie wystawię.
marjuz and Sebek lubią ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sro 3 Maj - 0:50
Rozumiem że głosować na Eurowizji można w każdym wieku, a w Melodifestivalen docenia się nawet siedzenie dzieci w wieku 3-9 lat przed telewizorem po nocach, ale jak dorosły człowiek miałby wytłumaczyć się z SMSu na tę piosenkę?
Dawid and Daniell nie lubią tego postu
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Sro 3 Maj - 9:27
marjuz napisał:Rozumiem że głosować na Eurowizji można w każdym wieku, a w Melodifestivalen docenia się nawet siedzenie dzieci w wieku 3-9 lat przed telewizorem po nocach, ale jak dorosły człowiek miałby wytłumaczyć się z SMSu na tę piosenkę?
A czemu miałby się komuś tłumaczyć ?
Dawid and Wilk lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: