DANIA: Anja Nissen - Where I Am
+10
Skrzeczek
IgorBielak
marjuz
mercator
iguś
Naar
DanielW
Jasiek
Aro
Liver
14 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak oceniasz reprezentantkę Danii?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
DANIA: Anja Nissen - Where I Am
Sob Lut 25, 2017 10:00 pm
Zwyciężczynią Dansk Melodi Grand Prix 2017 została Anja Nissen i to ona będzie reprezentowała Danię w stolicy Ukrainy. W 2014 wygrała australijską edycję The Voice, a swoich sił w eurowizyjnych eliminacjach próbowała już rok temu (skończyło się 2. miejscem). Tym razem się udało i zaprezentuje ona Europie utwór Where I Am.
Wersja studyjna
Występ z preselekcji
Tekst:
(Laying down my armour)
(Laying down my guard)
You’re lost in my game, your love is repeating
Always around, you’re never holding me down
I know who you are, true colours are showing
Though my heart’s bare I’ll show you care
Putting up my walls so I’ll last better
Dunno why I do it because we’re together
Always holding back from you
It’s hard my mind
Tonight I’m gonna try for you real hard
To show you all the love I’ve held inside
Show you all the love I’ve held inside
Let’s do it right
Tonight I’m gonna show you, show you what you’ve done
I’m laying down my armour, laying down my guard
Tonight I’m gonna hold you closer than before
So you know where I am, so you know where I am
I’ve known it’s not right, just couldn’t reveal it
Always closing up tight and never releasing
I’ve prayed and I’ve feared to love, but you never let me go
I’ve held it in my heart and now I’m letting you go
Putting up my walls so I’ll last better
Dunno why I do it because we’re together
Tonight I’m gonna try for you real hard
To show you all the love I’ve held inside
Show you all the love I’ve held inside
Let’s do it right
So you know where I am
(So you know where I am, so you know where I am)
So you know where I am (So you know where I am)
Oh, so you know where I am
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: DANIA: Anja Nissen - Where I Am
Sob Lut 25, 2017 10:11 pm
Duńczycy mieli w preselekcjach jedną porządną piosenkę - Northen light. Nie udało się; trudno, widocznie polubili zostawanie w semi. Ta piosenka jest zwyczajna i pospolita do bólu. Nie ma żadnego ciekawego momentu, sobie leci, leci i nic po sobie nie zostawia. Mocno naciągane 4.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Sob Lut 25, 2017 11:03 pm
Skupiając swą uwagę na MF, na duński finał od czasu do czasu tylko rzucałem okiem. Głównie po to, aby sprawdzić jak radzi sobie moja faworytka (Sada), no i ze smutkiem powiem, że o ile do samej piosenki nadal nastawienie mam bardzo dobre, tak niestety zupełnie występ to nie moja bajka, a wokalistka przypominała bardziej drag queen. :/ W mojej opinii grubo przesadziła z charakteryzacją (ja wiem że to taki styl itp. ale są gdzieś granice dobrego smaku mimo wszystko) no i w ogólnym zarysie wyglądało to trochę kiczowato. Co do zwycięskiej piosenki - nie jest ona jakimś dziełem sztuki, czymś odkrywczym ale słuchanie jej sprawia mi przyjemność - szczególnie refreny brzmią bardzo przyzwoicie. Do tego jest ona bardzo dobrze wykonana i nie mam się za bardzo do czego przyczepić; jak dla mnie Dania może po 2 latach w końcu awansować do finału lecz Kijowa raczej nie zawojuje. Mocne 6/12.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Sob Lut 25, 2017 11:11 pm
Przy pierwszym przesłuchaniu duńska propozycja nie wywołała u mnie nie wiadomo jakiego zachwytu. Jest to na pewno dobra radiówka, mocno "na czasie". Głos Anji dobrze brzmi, szczególnie w refrenach. Na ten moment to chyba tyle co mogę napisać na temat tej piosenki. Ciekawe, czy w Kijowie wyróżni się na tyle, by Dania zdołała awansować do finału.
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Sob Lut 25, 2017 11:18 pm
To jest bardzo... zwykły utwór. Brzmi jak hity z lat 2005-2010 typu Jojo, Jamelia, Sugarbabes itd. Ale mam sentyment do takich utworów, więc nie zajmie ostatniego miejsca w moim rankingu.
Mimo to Rikke i Sada Vidoo R.I.P. :(
Mimo to Rikke i Sada Vidoo R.I.P. :(
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Nie Lut 26, 2017 4:27 am
Cieszę się z takiego rozstrzygnięcia. Poziom piosenek w Dansk Melodi Grand Prix był dosyć przeciętny, to wygrała chociaż jedna z ciekawszych piosenek. Przyjemna, człowiek czuje się dobrze słuchając jej. Myślę, że jak na eurowizyjny potencjał Danii, jest całkiem nieźle.
Wciąż jednak ubolewam, że Anja nie pojechała rok temu z "Never Alone". Jej zwycięstwo teraz uśmierzuło ból jedynie na chwilę.
Wciąż jednak ubolewam, że Anja nie pojechała rok temu z "Never Alone". Jej zwycięstwo teraz uśmierzuło ból jedynie na chwilę.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie Lut 26, 2017 4:48 pm
Dobra, wtórna radiówka, ale co z tego w momencie gdy tego się tak niesamowicie dobrze słucha. *-* Nareszcie, od czasu Emilki z Lasu, Dania wysyła na Eurowizję coś naprawdę porządnego. Na dodatkowy plus można zaliczyć, że Anja bardzo dobrze wczoraj dźwignęła ten utwór na żywo.
Daję na ten moment 12/12, ale bardzo możliwe, że mój entuzjazm do tego utworu zdąży do maja osłabnąć.
Daję na ten moment 12/12, ale bardzo możliwe, że mój entuzjazm do tego utworu zdąży do maja osłabnąć.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie Lut 26, 2017 9:34 pm
Zdaje mi się że słyszałem już to piosenkę z kilkanaście razy. Póki co daje 2/12. Dania ostatnio rozczarowuje...
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon Lut 27, 2017 12:50 am
Tyle świetnych piosenek poszło w eter, a wygrał totalny gniot. Może to tylko moje odczucie, ale raz że piosenka jest bardzo nudna (co przy przy chamskim popie jest wręcz niewykonalne), dwa nie ma żadnego punktu zaczepienia, czegoś co mogłoby zagnieść się w mojej pamięci. Nic mnie tu nie przekonuje i w mojej opinii jest to najgorsza piosenka z dotychczas wybranych.
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Wto Lut 28, 2017 10:36 pm
Strasznie zwykła, przeciętna i prosta i niezapamiętywalna. A jednak ma coś w sobie i podoba mi się xD. Mogliby wejść w końcu do finału, szkoda mi ich xD
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Czw Mar 09, 2017 12:54 am
Piosenka nie najgorsza, ale wydaje mi się być taka dosyć plastikowa i pusta :/, nie mogę w nią wpłynąć. Kojarzy mi się trochę z bardziej nielubianym przeze mnie zeszłorocznym Azerbejdżanem. Może z czasem się do niej bardziej przekonam, bo jakiś potencjał i zadatek na to, abym ją lubił, ma, ale na tle pozostałych utworów wydaje mi się być jedną z najsłabszych. Na razie 4/12 (ale z tendencją rosnącą).
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Czw Mar 09, 2017 6:57 pm
Zmieniam jej ocenę na 1/12, szkoda że w tej ankiecie nie ma zera. Ja tej piosenki nie mogę przesłuchać do końca. Heh, zapowiada się fatalna passa Danii, od 2013 roku nie awansowała do finału (w 2014 zajęła 9 miejsce w finale, ale jako gospodarz nie startowała w półfinale. A jeszcze kiedyś Duńczycy prawie zawsze awansowali do finału...
Czw Mar 09, 2017 7:27 pm
Heh, również uważam, że Dania powtórzy swój los jak rok temu. Piosenka niby fajna, ale czegoś jej brakuje. Strasznie monotonna i typowa.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią Mar 17, 2017 1:36 am
Niesamowicie mnie ciekawi, jak Dania sobie w tym roku poradzi z taką piosenką. Z jednej strony jest ona do bólu zwykła i nieodkrywcza, więc kolejny brak awansu jest jak najbardziej możliwy. Ale z drugiej jednak dobrze się tego słucha, a występ na żywo jest bardzo mocny - potrafię sobie bez problemu wyobrazić Danię w Top 10. Mnie osobiście bardzo się podoba i będę jej kibicował.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Pią Mar 17, 2017 2:37 pm
Wkręciła mi się dosyć ta piosenka od czasu zwycięstwa w DMGP. W sumie to już zapomniałem o "Never Alone".
"Where I Am" na pewno nie jest utworem pierwszej świeżości, ale to mi się właśnie w Konkursie Eurowizji podoba, że można usłyszeć na nim kompozycje albo spoza głównego nurtu muzycznego, albo pasujące do poprzednich dekad. Nic więc dziwnego, że tak się przekonałem do propozycji Danii. Anja jest mocna wokalnie, niech tylko przygotują ciekawą, pasującą do piosenki prezentacji i awans z II półfinału powinien być.
"Where I Am" na pewno nie jest utworem pierwszej świeżości, ale to mi się właśnie w Konkursie Eurowizji podoba, że można usłyszeć na nim kompozycje albo spoza głównego nurtu muzycznego, albo pasujące do poprzednich dekad. Nic więc dziwnego, że tak się przekonałem do propozycji Danii. Anja jest mocna wokalnie, niech tylko przygotują ciekawą, pasującą do piosenki prezentacji i awans z II półfinału powinien być.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: