HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka
+2
Aleks
Fenistil
6 posters
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka
Nie 31 Mar - 0:00
Holandię w drugiej edycji reprezentować będą Same Suki - polska grupa muzyczna, której nazwa (jak z pewnością wszyscy się domyślacie ) pochodzi od jednego z instrumentów - suki biłgorajskiej.
W swoich tekstach dziewczyny nieraz odważnie poruszają pewne problemy społeczne, a ich twórczość określiłbym mianem feministycznego folku. W Wilnie wystąpią one z utworem VillageAnka.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Re: HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka
Nie 31 Mar - 21:23
Bardzo podoba mi się oryginalność tego utworu - na dodatek ma on świetne przesłanie, a podkład muzyczny jest genialny! Trochę zdziwiły mnie te przejścia w trakcie utworu, ale z pewnością są one celowe i mają jeszcze bardziej uoryginalniać ten utwór.
Powodzonka!
Powodzonka!
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Czw 4 Kwi - 20:46
Feminizm i polski folk, ciekawe połączenie Z samą piosenką trochę gorzej, bo mimo zauważalnej obecności tego drugiego elementu, to taka "połowa drogi". W tłumie raczej nie zginie, ale przydałoby się więcej wyrazu, żeby chciało się ją odpalić jeszcze raz, zanucić sobie w głowie.
Nie ma tragedii, jednak mogłoby być lepiej
Nie ma tragedii, jednak mogłoby być lepiej
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie 7 Kwi - 23:35
Ależ to świetne! Spory eksperyment, w zasadzie od 2:30 mamy zupełnie inny utwór. Piosenka zarówno wpada w ucho, jak jest miejscami niepokojąca i nieprzyjemna. Bardzo dużo się tu dzieje. Powodzenia!!
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Wto 9 Kwi - 21:36
Ta piosenka zbudza we mnie bardzo sprzeczne uczucia. Z jednej strony część, która wchodzi po pół minuty jest nieco przewrotna a przy tym niesamowicie melodyczna. Jednak wszystko to, co jest przed i po podoba mi się o wiele mniej, po prostu mi nie podchodzi. I jakoś nie kleją się te dwie części w jeden utwór, przez co czuję (oczywiście kontrolowany) chaos i nie słucha mi się tego tak przyjemnie, jak by mogło.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Sob 13 Kwi - 15:21
Na pewno nie jestem fanem nagłej przemiany w połowie utworu. Pierwsza część podoba mi się o wiele bardziej. Sympatyczna, życiowa i ogólnie bardzo pozytywna. Końcówka nieco psuje, bo folk akurat w takim wydaniu niezbyt do mnie trafił. Niemniej powodzonka, bo odważny wybór!
Pozwolenia na tym forum: