Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka Empty HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka

Nie 31 Mar - 0:00
HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka 57ceb227a2bba_o,size,969x565,q,71,h,dae97f

:netherlands: Holandię w drugiej edycji reprezentować będą Same Suki - polska grupa muzyczna, której nazwa (jak z pewnością wszyscy się domyślacie Wink ) pochodzi od jednego z instrumentów - suki biłgorajskiej.

W swoich tekstach dziewczyny nieraz odważnie poruszają pewne problemy społeczne, a ich twórczość określiłbym mianem feministycznego folku. W Wilnie wystąpią one z utworem VillageAnka.

Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka Empty Re: HOLANDIA: Same Suki - VillageAnka

Nie 31 Mar - 21:23
Bardzo podoba mi się oryginalność tego utworu - na dodatek ma on świetne przesłanie, a podkład muzyczny jest genialny! Szeroki uśmiech Trochę zdziwiły mnie te przejścia w trakcie utworu, ale z pewnością są one celowe i mają jeszcze bardziej uoryginalniać ten utwór. Uśmiech

Powodzonka! Szeroki uśmiech
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

Czw 4 Kwi - 20:46
Feminizm i polski folk, ciekawe połączenie Szeroki uśmiech Z samą piosenką trochę gorzej, bo mimo zauważalnej obecności tego drugiego elementu, to taka "połowa drogi". W tłumie raczej nie zginie, ale przydałoby się więcej wyrazu, żeby chciało się ją odpalić jeszcze raz, zanucić sobie w głowie.

Nie ma tragedii, jednak mogłoby być lepiej Uśmiech
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Nie 7 Kwi - 23:35
Ależ to świetne! Spory eksperyment, w zasadzie od 2:30 mamy zupełnie inny utwór. Piosenka zarówno wpada w ucho, jak jest miejscami niepokojąca i nieprzyjemna. Bardzo dużo się tu dzieje. Powodzenia!! Szeroki uśmiech
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Wto 9 Kwi - 21:36
Ta piosenka zbudza we mnie bardzo sprzeczne uczucia. Z jednej strony część, która wchodzi po pół minuty jest nieco przewrotna a przy tym niesamowicie melodyczna. Jednak wszystko to, co jest przed i po podoba mi się o wiele mniej, po prostu mi nie podchodzi. I jakoś nie kleją się te dwie części w jeden utwór, przez co czuję (oczywiście kontrolowany) chaos i nie słucha mi się tego tak przyjemnie, jak by mogło.
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Sob 13 Kwi - 15:21
Na pewno nie jestem fanem nagłej przemiany w połowie utworu. Pierwsza część podoba mi się o wiele bardziej. Sympatyczna, życiowa i ogólnie bardzo pozytywna. Szeroki uśmiech Końcówka nieco psuje, bo folk akurat w takim wydaniu niezbyt do mnie trafił. Niemniej powodzonka, bo odważny wybór!
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: