- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
WIELKA BRYTANIA: The Cat Empire - Money Coming My Way
Pią 22 Wrz - 23:03
Moja częstotliwość wystawiania The Cat Empire w KPdF była niegdyś dość szalona, ale ostatni raz zdarzyło się to już prawie 70 edycji temu, więc pozwolę sobie na taki powrót po paru sezonach. Tym bardziej, że w międzyczasie zaszły spore zmiany - w 2022 roku, po 22 latach zespół zakończył działalność w swoim dotychczasowym, stałym składzie i każdy poszedł w życiu w swoją stronę, natomiast dwójka założycieli: Felix Riebl i Ollie McGill kontynuuje dziedzictwo zespołu w otoczeniu jego nowych członków.
W tym roku światło dzienne ujrzał dziewiąty ogółem, a pierwszy po tej transformacji album grupy: Where the Angels Fall. Gdy go wysłuchałem, to nie powiem - niesamowicie mi ulżyło, że ta muzyczna przygoda zdecydowanie dalej trwa i to nie koniec.
Money Coming My Way to piosenka o dziwo idealnie wpasowująca się również w nasze obecne polskie realia, bo to piosenka inflacyjna. Opowiada planach napadu na sklep spożywczy, a oprócz naturalnej chęci wzbogacenia się, motywacją jest tu także odegranie się za ich wysokie ceny i "kradzież w biały dzień".
Skrót: 0:30 - 1:00
Pozwolenia na tym forum: