Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

GRECJA: Alkyone - Aeriko Empty GRECJA: Alkyone - Aeriko

Pon 23 Wrz 2024, 12:56

skrót 2:51

ORYGINAŁ

:greece: Aeriko to w oryginale piosenka autorstwa Thanasisa Papakonstantinou i jego utwór pochodzi z 1998 roku. Wokalistka Alkyone cover tej piosenki zaprezentowała w 2022 roku. Pochodzi z miejscowości Edessa w północnej Grecji. Poniżej parę cytatów z wywiadu z nią przeprowadzonego:

(o rodzinnej miejscowości) "Możesz sobie wyobrazić, że jesteś w dowolnym miejscu na świecie. Tam czuję się jak Mały Książę, który gdzieś wylądował i szuka swojej drogi. Inspirują mnie też ptaki – uwielbiam siedzieć i patrzeć na stada na niebie. W przyrodzie dzieją się rzeczy, których przyzwyczailiśmy się nie zauważać.

"W przyrodzie panuje pokój, harmonia i sprawiedliwość bez dyskryminacji, podczas gdy w naszym społeczeństwie zastanawiasz się, dlaczego ktoś inny ma więcej lub mniej praw niż ty. Myślę, że świat nie jest stworzony po to, by być niesprawiedliwy".

"W liceum, a jeszcze bardziej na studiach, polubiłam też artystów niezależnych, alternatywnych. Mieli inną przestrzeń w muzyce, której nie ma pop".

źr. https://greekcitytimes.com/2023/03/25/alkyone-the-greek-singer-destined/

Tekst piosenki (tłumaczenie po polsku):

Dawid, Radek, Sebek and CB93 lubią ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

GRECJA: Alkyone - Aeriko Empty Re: GRECJA: Alkyone - Aeriko

Pią 04 Paź 2024, 21:30
Ohhh cudowne. Te przepiękne dźwięki wznoszą mnie na szczyt Olimpu...  GRECJA: Alkyone - Aeriko 1f5fb

Skrzeczek and CB93 lubią ten post

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: