- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 111
Wto 24 Wrz - 21:42
skrót od 2:51
O oryginale: Hurt to piosenka Nine Inch Nails wydana w 1995 jako oficjalny singiel do radia. Pierwszy raz pojawił się na płycie The Downward Spiral.
Do nagrania coveru namówił Casha producent muzyczny Rick Rubin. Po wydaniu coveru Rubin wypowiedział się tak:
"Gdy masz dwadzieścia lat i śpiewasz, że czegoś żałujesz - to łamie serce na różne sposoby, ale masz jeszcze całe życie przed sobą, by coś naprawić. Lecz kiedy patrzysz wstecz na swoje życie, będąc u jego schyłku i i śpiewasz o wielkim żalu - to jest po prostu brutalne".
Pewnie dlatego tak mnie to rusza, bo nawet i bez teledysku czuję w głosie Casha wielkie emocje, które poruszają serce.
"Gdy masz dwadzieścia lat i śpiewasz, że czegoś żałujesz - to łamie serce na różne sposoby, ale masz jeszcze całe życie przed sobą, by coś naprawić. Lecz kiedy patrzysz wstecz na swoje życie, będąc u jego schyłku i i śpiewasz o wielkim żalu - to jest po prostu brutalne".
Pewnie dlatego tak mnie to rusza, bo nawet i bez teledysku czuję w głosie Casha wielkie emocje, które poruszają serce.
Hurt w wersji Johnny'ego Casha został wydany w 2002 roku, rok przed śmiercią artysty.
Teledysk do oryginalnej wersji
Teledysk do oryginalnej wersji "Hurt" Nine Inch Nails to występ na żywo, który został nagrany przed występem w Omaha w stanie Nebraska 13 lutego 1995 roku
Piosenki zestawione na Who Sampled
Gdybym mógł zacząć od nowa milion mil stąd
Zostałbym sobą
Znalazłbym na to sposób
marjuz, Drover and Traveler lubią ten post
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 791
Re: POLSKA: Johnny Cash - Hurt
Wto 24 Wrz - 22:29
Kocham.
Rahei lubi ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 285
Sro 25 Wrz - 14:49
Wspaniały wybór. Sama się nad nim zastanawiałam. Za każdyn razem mnie porusza
Rahei lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1952
Sob 12 Paź - 19:55
Jak już kotlecić, to najlepiej w takim stylu. Rewelacyjne wykonanie, od którego aż biją emocje i prawdziwość.
Rahei lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: