- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
HOLANDIA: Jay Chou - Fearless
Wto 14 Maj - 0:15
Sienekeland w tej edycji konkursu reprezentować będzie pochodzący z Tajwanu Jay Chou. W preselekcjach zadecydowaliście, że spośród jego trzech piosenek wystartować powinno Fearless (po polsku: Nieustraszony, natomiast po chińsku: 霍元甲 - gdyby ktoś szukał na Spotify). Utwór ten jest tematem przewodnim filmu z 2006 roku o tym samym tytule (swoją drogą bardzo polecam), którego sceny stanowią sporą część poniższego teledysku.
Dastame, Drover, Batiooo, Aro, Liver, Wonder, Aleks - bardzo dziękuję Wam za głosy
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: HOLANDIA: Jay Chou - Fearless
Wto 14 Maj - 18:20
Mój faworyt przegrał, co za niespodzianka xd Na pewno plus za odwagę w wyborze, jednak daleko mi do zachwytów. Śpiewany wysoko refren średnio mi podchodzi, podobnie jak marszowo-wojenny klimat. Jednak te typowo dalekowschodnie wstawki mają swój urok i ciekawie brzmią. Cóż mogło być lepiej, jednak na pewno znajdą się osoby o wiele bardziej zadowolone z tego wyboru niż ja
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Wto 14 Maj - 18:47
Nie wiem czy ja tu muszę coś pisać. Azjatycki klimacik <3333333333333333333333333333333333 Mam nadzieje, że będzie awans do finału i inni tego nie udupią :/
- GośćGość
Wto 14 Maj - 18:54
Na początku chcę Cie przeprosić, że nie zdążyłem zagłosować w preselekcjach :( więc pozostawię chociaż komentarz.
Piosenka z całą pewnością będzie się wyróżniać, wschodni klimat aż nadto wyczuwalny, początek brzmi dla mnie, jak ścieżka dźwiękowa do gry przygodowej z domieszką akcji, później było nieco nietypowo, refren to taka miła odskocznia, nie brzmi jednostajnie, ogólnie miło mi się słuchało piosenki, jak sobie poradzi, pewno też zależeć będzie od reszty :P
Powodzenia
Piosenka z całą pewnością będzie się wyróżniać, wschodni klimat aż nadto wyczuwalny, początek brzmi dla mnie, jak ścieżka dźwiękowa do gry przygodowej z domieszką akcji, później było nieco nietypowo, refren to taka miła odskocznia, nie brzmi jednostajnie, ogólnie miło mi się słuchało piosenki, jak sobie poradzi, pewno też zależeć będzie od reszty :P
Powodzenia
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Sro 15 Maj - 19:43
Fajny, żywy utwór. No i oczywiście bardzo wschodnioazjatycki Cieszę, że to on wygrał, bo pozostałych dwóch z pre już nie pamiętam, zaś ten cały czas mi leci w głowie.
Swoją drogą, w poprzedniej edycji piosenki, które zdecydowanie wygrały swoje preselekcje, poradziły sobie potem dobrze w konkursie (jedna z nich to już w ogóle). Mam nadzieję, że Twoja teraz też przynajmniej wejdzie do finału.
Swoją drogą, w poprzedniej edycji piosenki, które zdecydowanie wygrały swoje preselekcje, poradziły sobie potem dobrze w konkursie (jedna z nich to już w ogóle). Mam nadzieję, że Twoja teraz też przynajmniej wejdzie do finału.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Sro 15 Maj - 20:51
Wolałem "Extra Large Shoes", ale to też jest mocne! Ma niesamowity orientalny klimat i wyjątkową charakterystyczność, jeśli chodzi o muzykę - można puścić przypadkowo na ulicy i zapewne większość ludzi będzie wiedziała skąd to jest.
Powodzonka!
Powodzonka!
Pozwolenia na tym forum: