FRANCJA: Alma - Requiem
+20
CzerwonePaznokcie
Skrzeczek
Drover
Qweir
yourraxus
Szymek79
marjuz
iguś
Łosoś
Aro
KarolStark
DanielW
Yngwie / admin
IgorBielak
Nela_30
Alpaka
mercator
Naar
Liver
Defiś
24 posters
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ile punktów przyznał(a)byś Francji?
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Re: FRANCJA: Alma - Requiem
Sob 11 Mar - 17:25
lol
W tym właśnie momencie Francja przekreśliła swe szanse na miejsce w TOP10. Zachciało im się angielskiego i jakiś bębnów - po co. Austria pokazała w zeszłym roku że można FRANCUSKIM zarobić dobry wynik, więc to nie wada, lecz zaleta. Szczere gratulacje, poziom całej Eurowizji w moim odczuciu obniżony o prawie siedem promili.
W tym właśnie momencie Francja przekreśliła swe szanse na miejsce w TOP10. Zachciało im się angielskiego i jakiś bębnów - po co. Austria pokazała w zeszłym roku że można FRANCUSKIM zarobić dobry wynik, więc to nie wada, lecz zaleta. Szczere gratulacje, poziom całej Eurowizji w moim odczuciu obniżony o prawie siedem promili.
Sob 11 Mar - 17:27
Ja powiem szczerze, że nie lubię dwujęzycznych wersji piosenek. Najlepiej jest jak utwór wykonany jest od początku do końca w jednym języku, jest w tym pewien porządek i jak tak zaczynają mieszać te języki to robi się syf. Dziwi mnie, że Francja, która ma bzika na punkcie własnego języka (a Narodowa Rada Języka co roku oczyszcza francuski z niepożądanych makaronizmów) zgodziła się na zastąpienia francuskiego, językiem angielskim (do którego z historycznego punktu widzenia ma głęboki uraz).
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Sob 11 Mar - 17:29
Nie podobała mi się poprzednia wersja ale ta nowa jest jeszcze gorsza Francja wraca na pozycje 21-26 w finale.
- yourraxusUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 51
Sob 11 Mar - 17:30
[*] Refren.
Francja strzeliła sobie w stopę dodając j. angielski. :( Okropnie to brzmi. Nowy instrumental też mi się nie podoba.
Francja strzeliła sobie w stopę dodając j. angielski. :( Okropnie to brzmi. Nowy instrumental też mi się nie podoba.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Sob 11 Mar - 17:31
Po co zmieniać coś, co jest dobre? Zawsze w takich przypadkach zadaję sobie to pytanie. Angielski to jedno (chociaż brzmi w tym fragmencie średnio), ale ten nowy pokład nie jest ani zbyt estetyczny, ani patetyczny. Pytanie, w jakim celu go zmieniano?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sob 11 Mar - 17:42
Ugh.. szkoda dalej .. Ale Francja musiała zmienić choć odrobine tekstu bo inaczej by została wykluczona. Ta piosenka została napisana (chyba ?) w 2015. No i EBU żądało zmiany tekstu piosenki. Ale nawet.. to tak okropnie brzmi..no cóż szkoda.
.....................................
- QweirUżytkownik
- Liczba postów : 26
Sob 11 Mar - 20:04
Ale co ma do tego data napisania piosenki? Jedyne przeciwskazania by były jakby utwór był wykonany lub udostępniony dla dużego grona odbiorców przed wrześniem. W tym roku Słoweniec będzie wykonywał piosenkę którą napisał 12 lat temu!Cisza i łosoś napisał:Ugh.. szkoda dalej .. Ale Francja musiała zmienić choć odrobine tekstu bo inaczej by została wykluczona. Ta piosenka została napisana (chyba ?) w 2015. No i EBU żądało zmiany tekstu piosenki. Ale nawet.. to tak okropnie brzmi..no cóż szkoda.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sob 11 Mar - 20:08
No i tak było.. wiki angielska mówi że została wykonana przed 1 września... niektórzy że już 2015. Francuzom groziła dyskwalifikacja i musieli zmienić w jakiś sposób tekst.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sob 11 Mar - 20:16
Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sob 11 Mar - 22:27
Było lepiej wcześniej, no ale skoro musieli zmienić to trudno. Ale czy musieli ten angielski dodawać? No niech będzie, jakoś to przeżyję.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Nie 12 Mar - 0:10
No cóż, więc jednak. Tak jak pisałem wczoraj, podoba mi się nowa warstwa instrumentalna (oprócz tego a'la dubstepu w drugiej części, przed momentem kulminacyjnym utworu, fuj :evil:) , nie podoba angielska wstawka, kompletnie według mnie niepotrzebna. Ostatecznie na razie Francja nie spadnie gwałtownie w moim rankingu, choć może się to zmienić, gdy będę właściwie tworzył go na nowo po wyborze wszystkich utworów.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 12 Mar - 1:39
No dokladnie. Zgadzam sie, ze francuskojezyczna wersja byla lepsza, ale bez przesady - nie jest tak beznadziejnie jak narzekacie. W ogole nie rozumiem tego naglego hejtu. Fakt, zaszlo kilka zmian, ale nie az tak drastycznych, zeby od razu zepchnac ten utwor na dno. I tak jest lepszy od wiekszosci bioracych udzial.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pon 13 Mar - 18:00
Początkowo nie przekonywała mnie zbytnio, ale z czasem zaczęła mi się podobać. Chwytliwa piosenka. Jest w tym roku dużo lepszych i gorszych utwór, więc raczej jest mi obojętne, jak Francja sobie poradzi. Miło jest ją posłuchać, ale nie czuję z nią ogromnej więzi.
7/12
7/12
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Wto 14 Mar - 23:46
Przesłuchałem w całości tę nową Francję i jest do bani. Dużej bani. Z fajnej, wpadającej w ucho śródziemnomorskiej piosenki zrobili nie wiadomo co. Za dużo pierdół, rzeczy których muzycznie tutaj nie brakowało. Jeżeli faktycznie EBU kazało im nieco zmienić utwór to rozumiem tę zbrodnię, jeżeli nie - trochę powagi...
- CzerwonePaznokcieUżytkownik
- Liczba postów : 33
Sro 15 Mar - 12:34
Bardzo podoba mi się ta piosenka. W poprzedniej wersji instrumentalu nie było w ogóle więc rozumiem że osoby odpowiedzialne za produkcje chciały wzbogacić piosenkę i to mi się podoba, no ale angielski pasuje tam jak kwiatek do kożucha. Widać że wciskane te wstawki angielskie na siłę.
Ale i tak życzę Almie wygranej. Wszystko zależy od live
Ale i tak życzę Almie wygranej. Wszystko zależy od live
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: