Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

FRANCJA: Alma - Requiem

+20
CzerwonePaznokcie
Skrzeczek
Drover
Qweir
yourraxus
Szymek79
marjuz
iguś
Łosoś
Aro
KarolStark
DanielW
Yngwie / admin
IgorBielak
Nela_30
Alpaka
mercator
Naar
Liver
Defiś
24 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś Francji?

6 - 35%
2 - 12%
2 - 12%
4 - 24%
0 - 0%
3 - 17%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%

Wszystkich Głosów: 17

marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

FRANCJA: Alma - Requiem - Page 2 Empty Re: FRANCJA: Alma - Requiem

Sob 11 Mar - 17:25
lol

W tym właśnie momencie Francja przekreśliła swe szanse na miejsce w TOP10. Zachciało im się angielskiego i jakiś bębnów - po co. Austria pokazała w zeszłym roku że można FRANCUSKIM zarobić dobry wynik, więc to nie wada, lecz zaleta. Szczere gratulacje, poziom całej Eurowizji w moim odczuciu obniżony o prawie siedem promili.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Sob 11 Mar - 17:27
Ja powiem szczerze, że nie lubię dwujęzycznych wersji piosenek. Najlepiej jest jak utwór wykonany jest od początku do końca w jednym języku, jest w tym pewien porządek i jak tak zaczynają mieszać te języki to robi się syf. Dziwi mnie, że Francja, która ma bzika na punkcie własnego języka (a Narodowa Rada Języka co roku oczyszcza francuski z niepożądanych makaronizmów) zgodziła się na zastąpienia francuskiego, językiem angielskim (do którego z historycznego punktu widzenia ma głęboki uraz).

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Szymek79
Szymek79
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 551

Sob 11 Mar - 17:29
Nie podobała mi się poprzednia wersja ale ta nowa jest jeszcze gorsza Francja wraca na pozycje 21-26 w finale.
yourraxus
yourraxus
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Pride

Liczba postów : 51

Sob 11 Mar - 17:30
[*] Refren.
Francja strzeliła sobie w stopę dodając j. angielski. :( Okropnie to brzmi. Nowy instrumental też mi się nie podoba.

Ostatnio zmieniony przez yourraxus dnia Sob 11 Mar - 17:31, w całości zmieniany 1 raz
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

Sob 11 Mar - 17:31
Po co zmieniać coś, co jest dobre? Zawsze w takich przypadkach zadaję sobie to pytanie. Angielski to jedno (chociaż brzmi w tym fragmencie średnio), ale ten nowy pokład nie jest ani zbyt estetyczny, ani patetyczny. Pytanie, w jakim celu go zmieniano?
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Sob 11 Mar - 17:42
Ugh.. szkoda dalej .. Ale Francja musiała zmienić choć odrobine tekstu bo inaczej by została wykluczona. Ta piosenka została napisana (chyba ?) w 2015. No i EBU żądało zmiany tekstu piosenki. Ale nawet.. to tak okropnie brzmi..no cóż szkoda.

.....................................

FRANCJA: Alma - Requiem - Page 2 Laura-poldvere-laura
Qweir
Qweir
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 26

Sob 11 Mar - 20:04
Cisza i łosoś napisał:Ugh.. szkoda dalej .. Ale Francja musiała zmienić choć odrobine tekstu bo inaczej by została wykluczona. Ta piosenka została napisana (chyba ?) w 2015. No i EBU żądało zmiany tekstu piosenki. Ale nawet.. to tak okropnie brzmi..no cóż szkoda.
Ale co ma do tego data napisania piosenki? Jedyne przeciwskazania by były jakby utwór był wykonany lub udostępniony dla dużego grona odbiorców przed wrześniem. W tym roku Słoweniec będzie wykonywał piosenkę którą napisał 12 lat temu!
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Sob 11 Mar - 20:08
No i tak było.. wiki angielska mówi że została wykonana przed 1 września... niektórzy że już 2015. Francuzom groziła dyskwalifikacja i musieli zmienić w jakiś sposób tekst.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Sob 11 Mar - 20:16
Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Sob 11 Mar - 22:27
Było lepiej wcześniej, no ale skoro musieli zmienić to trudno. Ale czy musieli ten angielski dodawać? No niech będzie, jakoś to przeżyję.
DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

Nie 12 Mar - 0:10
No cóż, więc jednak. Tak jak pisałem wczoraj, podoba mi się nowa warstwa instrumentalna (oprócz tego a'la dubstepu w drugiej części, przed momentem kulminacyjnym utworu, fuj :evil:) , nie podoba angielska wstawka, kompletnie według mnie niepotrzebna. Ostatecznie na razie Francja nie spadnie gwałtownie w moim rankingu, choć może się to zmienić, gdy będę właściwie tworzył go na nowo po wyborze wszystkich utworów.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Nie 12 Mar - 1:39
No dokladnie. Zgadzam sie, ze francuskojezyczna wersja byla lepsza, ale bez przesady - nie jest tak beznadziejnie jak narzekacie. Szeroki uśmiech W ogole nie rozumiem tego naglego hejtu. Fakt, zaszlo kilka zmian, ale nie az tak drastycznych, zeby od razu zepchnac ten utwor na dno. I tak jest lepszy od wiekszosci bioracych udzial.
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Pon 13 Mar - 18:00
Początkowo nie przekonywała mnie zbytnio, ale z czasem zaczęła mi się podobać. Chwytliwa piosenka. Jest w tym roku dużo lepszych i gorszych utwór, więc raczej jest mi obojętne, jak Francja sobie poradzi. Miło jest ją posłuchać, ale nie czuję z nią ogromnej więzi.
7/12
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

Wto 14 Mar - 23:46
Przesłuchałem w całości tę nową Francję i jest do bani. Dużej bani. Z fajnej, wpadającej w ucho śródziemnomorskiej piosenki zrobili nie wiadomo co. Za dużo pierdół, rzeczy których muzycznie tutaj nie brakowało. Jeżeli faktycznie EBU kazało im nieco zmienić utwór to rozumiem tę zbrodnię, jeżeli nie - trochę powagi...
CzerwonePaznokcie
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Sro 15 Mar - 12:34
Bardzo podoba mi się ta piosenka. W poprzedniej wersji instrumentalu nie było w ogóle więc rozumiem że osoby odpowiedzialne za produkcje chciały wzbogacić piosenkę i to mi się podoba, no ale angielski pasuje tam jak kwiatek do kożucha. Widać że wciskane te wstawki angielskie na siłę.

Ale i tak życzę Almie wygranej. Wszystko zależy od live
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: