FRANCJA: Alma - Requiem
+20
CzerwonePaznokcie
Skrzeczek
Drover
Qweir
yourraxus
Szymek79
marjuz
iguś
Łosoś
Aro
KarolStark
DanielW
Yngwie / admin
IgorBielak
Nela_30
Alpaka
mercator
Naar
Liver
Defiś
24 posters
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Ile punktów przyznał(a)byś Francji?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Re: FRANCJA: Alma - Requiem
Czw 16 Mar - 0:11
Wypowiadaj się proszę za siebie Pierwsza wersja była znacznie bardziej uporządkowana. Teraz czuję się, jakbym słuchał zupełnie innej piosenki.mercator napisał:Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...
- DefiśUżytkownik
- Liczba postów : 21
Sob 18 Mar - 10:23
mercator napisał:Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...
Dokładnie... Warstwa instrumentalna jest magicznie piękna, wręcz obłędna... Alma u mnie z dnia na dzień zyskuje. Nie mam jeszcze aktualnego, wyrobionego top10 ale byc może to ona będzie moim numer 1 w tym roku....?
- Jasiek1Użytkownik
- Liczba postów : 8
Sob 18 Mar - 20:09
Na początku nie mogłem znieść tego, że Francja zmieniła instrumental piosenki i dodała angielskie wersy, wg brzmiało to dużo gorzej, ale już się przyzwyczaiłem do aktualnej wersji i uważam, że jest świetnie. Francja to jeden z moich kadydatów do wygrania Eurowizji w tym roku.
Wto 21 Mar - 22:28
Jasiek napisał:Na początku nie mogłem znieść tego, że Francja zmieniła instrumental piosenki i dodała angielskie wersy, wg brzmiało to dużo gorzej, ale już się przyzwyczaiłem do aktualnej wersji i uważam, że jest świetnie. Francja to jeden z moich kadydatów do wygrania Eurowizji w tym roku.
miałem podobnie, dziś przesłuchałem Francji chyba ok. 5 razy i przyznam, że linia melodyczna jest bardziej dynamiczna, zwłaszcza przy końcu, na serio zaczęło mi się to podobać, szkoda że Alma śpiewa nie w pełni po francusku, ale coś za coś. I przyznam, że wolę Requiem od zeszłorocznej Francji.. wiem, że Alma nie będzie miała takich problemów wokalnych jak Amir. W Kijowie liczę na poprawny, elegancki (ten podczas ukraińskich preselekcjach był) i pełen wdzięku występ.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Nie 26 Mar - 23:24
Nie rozumiem sensu wprowadzenia aż tak widocznych zmian w "Requiem". Pierwotna wersja ostatnio zaczęła mi się bardzo podobać, niestety wprowadzone zmiany zmieniły trochę moje nastawienie do tego utworu. Najgorszą według mnie zmianą było wprowadzenie języka angielskiego do refrenu - odnoszę wrażenie, że w stosunku do rytmu muzyki tekstu jest po prostu za dużo i nie pasuje on do muzyki. Kolejną zmianą, która nie do końca przypadła mi do gustu było przearanżowanie warstwy instrumentalnej - owszem, nadało ono utworowi większej dramaturgii, ale czy w przypadku tej piosenki było to konieczne? Moim zdaniem nie.
7/12
7/12
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sob 1 Kwi - 23:39
Miałem wątpliwości, ale ostatecznie jednak podoba mi się ten revamp. Jest tak jakoś żywiej, a do angielskiego też się już w miarę przyzwyczaiłem i przestał mi wadzić (choć wiadomo, że po francusku znacznie lepiej). Po drobnym spadku w ostatnim czasie Francja wróciła do mojego TOP 3.
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Sro 3 Maj - 17:33
Revamp nie jest zły, dla mnie słucha się tak samo dobrze (choć wolę całe po francusku). Są duże szanse na Paryż 2018
12/12
12/12
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: