Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

FRANCJA: Alma - Requiem

+20
CzerwonePaznokcie
Skrzeczek
Drover
Qweir
yourraxus
Szymek79
marjuz
iguś
Łosoś
Aro
KarolStark
DanielW
Yngwie / admin
IgorBielak
Nela_30
Alpaka
mercator
Naar
Liver
Defiś
24 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś Francji?

6 - 35%
2 - 12%
2 - 12%
4 - 24%
0 - 0%
3 - 17%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%

Wszystkich Głosów: 17

Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

FRANCJA: Alma - Requiem - Page 3 Empty Re: FRANCJA: Alma - Requiem

Czw 16 Mar - 0:11
mercator napisał:Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...
Wypowiadaj się proszę za siebie Wink Pierwsza wersja była znacznie bardziej uporządkowana. Teraz czuję się, jakbym słuchał zupełnie innej piosenki.
Defiś
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 21

Sob 18 Mar - 10:23
mercator napisał:Bez przesady, nie jest tragicznie. Gdybyście nie znali pierwotnej wersji. to byście się zachwycali poprawioną wersją...

Dokładnie... Warstwa instrumentalna jest magicznie piękna, wręcz obłędna... Alma u mnie z dnia na dzień zyskuje. Nie mam jeszcze aktualnego, wyrobionego top10 ale byc może to ona będzie moim numer 1 w tym roku....Uśmiech?
Jasiek1
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 8

Sob 18 Mar - 20:09
Na początku nie mogłem znieść tego, że Francja zmieniła instrumental piosenki i dodała angielskie wersy, wg brzmiało to dużo gorzej, ale już się przyzwyczaiłem do aktualnej wersji i uważam, że jest świetnie. Francja to jeden z moich kadydatów do wygrania Eurowizji w tym roku.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Wto 21 Mar - 22:28
Jasiek napisał:Na początku nie mogłem znieść tego, że Francja zmieniła instrumental piosenki i dodała angielskie wersy, wg brzmiało to dużo gorzej, ale już się przyzwyczaiłem do aktualnej wersji i uważam, że jest świetnie. Francja to jeden z moich kadydatów do  wygrania Eurowizji w tym roku.

miałem podobnie, dziś przesłuchałem Francji chyba ok. 5 razy i przyznam, że linia melodyczna jest bardziej dynamiczna, zwłaszcza przy końcu, na serio zaczęło mi się to podobać, szkoda że Alma śpiewa nie w pełni po francusku, ale coś za coś. I przyznam, że wolę Requiem od zeszłorocznej Francji.. wiem, że Alma nie będzie miała takich problemów wokalnych jak Amir. W Kijowie liczę na poprawny, elegancki (ten podczas ukraińskich preselekcjach był) i pełen wdzięku występ.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
vestmann
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 346

Nie 26 Mar - 23:24
Nie rozumiem sensu wprowadzenia aż tak widocznych zmian w "Requiem". Pierwotna wersja ostatnio zaczęła mi się bardzo podobać, niestety wprowadzone zmiany zmieniły trochę moje nastawienie do tego utworu. Najgorszą według mnie zmianą było wprowadzenie języka angielskiego do refrenu - odnoszę wrażenie, że w stosunku do rytmu muzyki tekstu jest po prostu za dużo i nie pasuje on do muzyki. Kolejną zmianą, która nie do końca przypadła mi do gustu było przearanżowanie warstwy instrumentalnej - owszem, nadało ono utworowi większej dramaturgii, ale czy w przypadku tej piosenki było to konieczne? Moim zdaniem nie.

7/12

Ostatnio zmieniony przez vestmann dnia Wto 11 Kwi - 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Sob 1 Kwi - 23:39
Miałem wątpliwości, ale ostatecznie jednak podoba mi się ten revamp. Jest tak jakoś żywiej, a do angielskiego też się już w miarę przyzwyczaiłem i przestał mi wadzić (choć wiadomo, że po francusku znacznie lepiej). Po drobnym spadku w ostatnim czasie Francja wróciła do mojego TOP 3.
Insiles
Insiles
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 107

Sro 3 Maj - 17:33
Revamp nie jest zły, dla mnie słucha się tak samo dobrze (choć wolę całe po francusku). Są duże szanse na Paryż 2018 Uśmiech
12/12
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: