Ile punktów przyznał(a)byś estońskiej propozycji?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
ESTONIA: Uku Suviste (What Love Is)
Sob Lut 29, 2020 9:43 pm
Kolejna edycja Eesti Laul za nami! Triumfatorem tegorocznej edycji a zarazem reprezentantem Estonii w Rotterdamie, został wokalista Uku Suviste, z balladą "What Love Is".
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
How mysterious this life can be
Full of beautiful surprises
I never really knew the man I thought was me
Dreams that I believed
Convinced my destiny
I was meant to be alone
But how can you know how a star looks
If you've never looked at the sky
I couldn't have told you what blue is
Till I looked into your eyes,
Or how soft the feel of a cloud is
'Till I was touching your skin
The world is a wonder of wonders I'd never seen
(Refren)
I never imagined the power
I never imagined the need
I never imagined what love is
Now love is all I dream
How wonderful was the awakening
Now everything is the sunrise
Painted in sounds of your breathing
Colored by your signs
I never knew
What it was to - love
Much too sensible too reasonable
Ever to believe in miracles
But now you've come to me
Changed my destiny
I'll never be alone
Now love is all I dream
I never knew
What it was to - love
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
How mysterious this life can be
Full of beautiful surprises
I never really knew the man I thought was me
Dreams that I believed
Convinced my destiny
I was meant to be alone
But how can you know how a star looks
If you've never looked at the sky
I couldn't have told you what blue is
Till I looked into your eyes,
Or how soft the feel of a cloud is
'Till I was touching your skin
The world is a wonder of wonders I'd never seen
(Refren)
Now love is all I dream
How wonderful was the awakening
Now everything is the sunrise
Painted in sounds of your breathing
Colored by your signs
I never knew
What it was to - love
Much too sensible too reasonable
Ever to believe in miracles
But now you've come to me
Changed my destiny
I'll never be alone
Now love is all I dream
I never knew
What it was to - love
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Re: ESTONIA: Uku Suviste (What Love Is)
Sob Lut 29, 2020 11:00 pm
Kiepski wybór niestety, ale preselekcje też stały na niewysokim poziomie. Poprzednie podejście Uku Suviste do Eurowizji podobało mi się o wiele bardziej. Tekst wywołuje lekki cringe we mnie.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sob Lut 29, 2020 11:06 pm
Preselekcje w tym roku były słabe, ale wg mnie Estończy nie mogli wybrać lepiej. Jako jedyny w rankingu preselekcyjnym Estonii piosenkę Uku Suviste umieściłem na pierwszym miejscu. Ale na tle wybranej do tej pory eurowizyjnej stawki, piosenka "What Love is" będzie mieściła się poniżej środka...
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie Mar 01, 2020 10:01 am
Nie będę się szczególnie rozpisywać, bo w tegorocznym estońskim wyborze widzę same minusy. Na samą osobę Uku po prostu mam alergię, niesamowicie mnie on irytuje na scenie, mam wrażenie, że jest na maxa sztuczny kiedy próbuje "przekazać" emocje. W połączeniu z absolutnie obrzydliwą i przestarzałą o 30 lat piosenką daje to mieszankę całkowicie niestrawną. Jak już Uku musiał wygrywać Eesti, to szkoda, że nie stało się to rok temu, bo jednak Pretty Little Liar nie było tak tragiczne.
Wolę się nie nastawiać, że Estonia nie wejdzie do finału, bo myślę, że to typ piosenki, na który Grażyny siedzące przed TiVi mogą zagłosować.
1/12 i ostatnie miejsce w rankingu, jestem pewien, że żadna gorsza propozycja już się w tegorocznej stawce nie pojawi.
Wolę się nie nastawiać, że Estonia nie wejdzie do finału, bo myślę, że to typ piosenki, na który Grażyny siedzące przed TiVi mogą zagłosować.
1/12 i ostatnie miejsce w rankingu, jestem pewien, że żadna gorsza propozycja już się w tegorocznej stawce nie pojawi.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie Mar 01, 2020 6:02 pm
https://www.olx.pl/oferta/napis-love-lub-18-najwiekszy-ciezki-dym-taniec-w-chmurach-promocja-CID49-IDDrAfR.html#ff38080852
Cytując pana Marka z Koluszek:
Do tego grona imprez okolicznościowych można również śmiało dodać Konkurs Piosenki Eurowizji. Koszt wynajęcia takiego napisu to 200 zł/dzień czyli jakieś 45 euro. 2 lata temu na sukienkę Neczajewy wydano 65 000 euro więc widać postęp. 50 gromniczek to też koszt maksymalnie 500 zł, do kupienia w każdym sklepie z dewocjonaliami. Pan Marek ma też w ofercie wytwornicę ciężkiego dymu, być może Uku wziął ten zestaw w pakiecie. Jak Suviste postanowi te śmiecie rozłożyć w Rotterdamie to udławię się ze śmiechu.
O ile elementu stagingu kupiono w chińskim markecie, to utwór pochodzi oczywiście z szafy Kirkorowa, zawierającej niestety produkty nie lepszej jakości. W piosence śmierdzi desperacją, jest tak do bólu kartonowa, że po prostu nie chce mi się o niej gadać; nie ma o czym.
Cytując pana Marka z Koluszek:
Witam, posiadam do wynajęcia napis LOVE i 18, które są świetną dekoracją na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe takie jak :
- przyjęcia weselne
- chrzciny
- rocznice ślubu
- sesje fotograficzne
- imprezy okolicznościowe oraz walentynkowe
- wieczory panieńskie i wiele innych okazji.
Do tego grona imprez okolicznościowych można również śmiało dodać Konkurs Piosenki Eurowizji. Koszt wynajęcia takiego napisu to 200 zł/dzień czyli jakieś 45 euro. 2 lata temu na sukienkę Neczajewy wydano 65 000 euro więc widać postęp. 50 gromniczek to też koszt maksymalnie 500 zł, do kupienia w każdym sklepie z dewocjonaliami. Pan Marek ma też w ofercie wytwornicę ciężkiego dymu, być może Uku wziął ten zestaw w pakiecie. Jak Suviste postanowi te śmiecie rozłożyć w Rotterdamie to udławię się ze śmiechu.
O ile elementu stagingu kupiono w chińskim markecie, to utwór pochodzi oczywiście z szafy Kirkorowa, zawierającej niestety produkty nie lepszej jakości. W piosence śmierdzi desperacją, jest tak do bólu kartonowa, że po prostu nie chce mi się o niej gadać; nie ma o czym.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie Mar 01, 2020 6:12 pm
Ogólnie ten rok na eurowizji okazuje się słaby. Piosenka estońska dobrze się wpisuje w tegoroczny konkurs.
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Czw Mar 12, 2020 1:50 pm
Okropne, stare i nudne do bólu. Występ przypomina mi jakieś weselicho w małej wsi, a nie performance gotowy do zaprezentowania na międzynarodowej scenie. Życzę flopa i okrągłego zera w półfinale, chociaż liczę się z tym, że typowe Grażynas oglądające ESC z doskoku pewnie na to zagłosują.
0/12
0/12
Pozwolenia na tym forum: