Na ile punktów oceniasz portugalską propozycję?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
PORTUGALIA: Elisa (Medo de sentir)
Nie Mar 08, 2020 1:33 am
Sezon preselekcyjny za nami. Jako ostatnia poprzez preselekcje wybrała Portugalia. Tegoroczną zwyciężczynią Festival da Canção, została Elisa, która pojedzie do Rotterdamu, z utworem "Medo de sentir".
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
Qual é a saída
Eu acho que já não sei amar
E se o amor me convida
Agora não consigo aceitar
Parece que é rotina
A minha solidão teima em voltar
(Refren)
Eu não era assim
Mas agora tenho medo de sentir
Pergunta ao tempo ele sabe tudo sobre mim (x2)
Se me dás a tua mão
Eu não sei como vou reagir
Se falas de coração
Parece que estou outra vez a ouvir
Mais uma ilusão
Que não tarda muito em partir
(Refren)
O que ele guarda, diz tudo o que eu sinto por ti
Eu já tentei mudar
Mas a vida levou
O melhor que eu tinha em mim
E se um dia eu voltar
Esperarás por mim?
(Refren)
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
Qual é a saída
Eu acho que já não sei amar
E se o amor me convida
Agora não consigo aceitar
Parece que é rotina
A minha solidão teima em voltar
(Refren)
Eu não era assim
Mas agora tenho medo de sentir
Pergunta ao tempo ele sabe tudo sobre mim (x2)
Se me dás a tua mão
Eu não sei como vou reagir
Se falas de coração
Parece que estou outra vez a ouvir
Mais uma ilusão
Que não tarda muito em partir
(Refren)
Eu já tentei mudar
Mas a vida levou
O melhor que eu tinha em mim
E se um dia eu voltar
Esperarás por mim?
(Refren)
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Re: PORTUGALIA: Elisa (Medo de sentir)
Nie Mar 08, 2020 7:11 am
Padłem wczoraj i oszczałem pre Portugalii, ale widzę, że dużo nie straciłem. Jedynym plusem jest język, ale nawet on tego nie ratuje. Chyba dam na last miejsce w słabszym semi xD
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie Mar 08, 2020 9:53 am
Dobra, Portugalia poza finałem w tym roku. Piosenka strasznie nudna i jednostajna (no może po za fragmentem po 2 minucie występu). Pod występem Elisy na yt, jakieś 98% komentarzy jest po portugalsku, czyli reszcie Europy ta piosenka jest całkowicie obojętna.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie Mar 08, 2020 11:25 am
Finał FDC wczoraj obejrzałem, ale przyznaję, że nie do końca się mogłem na nim skupić po rozczarowaniu jakiego doświadczyłem podczas finału Melodfestivalen. Podczas samych wyników w Portugalii czułem zero emocji, gdyż nie miałem w finale tych preselekcji tak naprawdę żadnego faworyta. Jedyne czego pragnąłem, to aby Barbara nie wygrała, bo paspartu było dla mnie całkowicie asłuchalne.
Jeśli chodzi o zwycięski utwór - Medo de sentir jest mi kompletnie obojętne. Słucha się tego przyjemnie i naprawdę chciałbym poczuć w trakcie odsłuchu jakąkolwiek emocję, jednakże nie ma to miejsca. Brak tu jakiegokolwiek charakterystycznego elementu. Na plus za to barwa głosu Elisy.
Ta piosenka mogłaby znaleźć się w interval akcie Eurowizji 2018 w Lizbonie - taka przerwa na siku dla wszystkich. Pakowanie się z nią na konkurs to jednak samobójstwo. Nie widzę tu żadnych szans na awans, a scenariusz zajęcia ostatniego miejsca w półfinale zdaje się być bardzo prawdopodobny.
Daję 5/12, bo uszy absolutnie nie bolą, a i jakaś przyjemność z odsłuchu jest. Obiektywnie muszę jednak przyznać jedną rzecz - tak jak nie znoszę propozycji Barbary, tak myślę, że mieliby z nią dużo większe szanse na przyzwoity wynik.
Jeśli chodzi o zwycięski utwór - Medo de sentir jest mi kompletnie obojętne. Słucha się tego przyjemnie i naprawdę chciałbym poczuć w trakcie odsłuchu jakąkolwiek emocję, jednakże nie ma to miejsca. Brak tu jakiegokolwiek charakterystycznego elementu. Na plus za to barwa głosu Elisy.
Ta piosenka mogłaby znaleźć się w interval akcie Eurowizji 2018 w Lizbonie - taka przerwa na siku dla wszystkich. Pakowanie się z nią na konkurs to jednak samobójstwo. Nie widzę tu żadnych szans na awans, a scenariusz zajęcia ostatniego miejsca w półfinale zdaje się być bardzo prawdopodobny.
Daję 5/12, bo uszy absolutnie nie bolą, a i jakaś przyjemność z odsłuchu jest. Obiektywnie muszę jednak przyznać jedną rzecz - tak jak nie znoszę propozycji Barbary, tak myślę, że mieliby z nią dużo większe szanse na przyzwoity wynik.
- AlpakaUżytkownik
- Liczba postów : 112
Nie Mar 08, 2020 11:33 am
ta piosenka jest:
a) całkiem przyjemna i o wiele lepsza od przehypowanego passe partout
b) dość nijaka i nie wyróżnia się na tle innych utworów
a muszę powiedzieć, że jedna z propozycji w portugalskich preselekcjach (Movimento) ostatnio wkręciła mi się tak jak rzadko co. Barddzzo świeża piosenka a ja nadal nie pozbierałem się z dropu w pierwszej minucie. z drugiej strony zapewne by została w semi bo to portugalia więc może lepiej że to ktoś inny flopnie przed cala europa
a) całkiem przyjemna i o wiele lepsza od przehypowanego passe partout
b) dość nijaka i nie wyróżnia się na tle innych utworów
a muszę powiedzieć, że jedna z propozycji w portugalskich preselekcjach (Movimento) ostatnio wkręciła mi się tak jak rzadko co. Barddzzo świeża piosenka a ja nadal nie pozbierałem się z dropu w pierwszej minucie. z drugiej strony zapewne by została w semi bo to portugalia więc może lepiej że to ktoś inny flopnie przed cala europa
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Nie Mar 08, 2020 11:43 am
Zacznę od tego że sezon preselekcyjny jeszcze się nie skończył - jeszcze mamy San Marino.
Portugalia po tragediach w całej Skandynawii jest mi obojętna - obecnie siedzi u mnie w drugiej połowie topki.
Portugalia po tragediach w całej Skandynawii jest mi obojętna - obecnie siedzi u mnie w drugiej połowie topki.
Pozwolenia na tym forum: