Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Eurowizja 2021 kto z Polski?

+20
Iker
Charmoiselle
mercator
Łosoś
Versus
Nela_30
Wilk
monkeyy
Daniell
Dawid
Xxxxx
anyone
Justi
nitrogenic
Fenistil
Batiooo
Dastame
Siwa Im
marjuz
iguś
24 posters
Go down
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 818

Eurowizja 2021 kto z Polski?  - Page 2 Empty Re: Eurowizja 2021 kto z Polski?

Wto Gru 08, 2020 10:36 am
Tylko nie z tym utworem - on jest słaby.
Ja jestem za wyborem Alicji na ten rok z tej racji że organizacja konkursu w 2021 to kopiuj-wklej z tego roku. Krystiana wystawiłbym w 2022 roku jak poznamy go muzycznie.
Portal Radia Eska proponuje zaś Alicję i Krystiana jako duet co miałoby sens gdyż w 2022 pojechałby zwycięzca The Voice of Poland ale tutaj przesiadka na The Voice musiałaby być też w wersji dziecięcej: https://www.eska.pl/news/krystian-ochman-i-alicja-szemplinska-eurowizja-2021-ze-zwyciezcami-the-voice-to-marzenie-aa-rRLC-tb8J-qdo5.html?fbclid=IwAR3vHHhIx5P28BzG9FNRUpmtqOS0GKmqIMH8PYwCUiau7wPbMvMXqKU8VHo
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Wto Gru 08, 2020 3:12 pm
Batiooo napisał:TVP powinno wybrac wewnetrznie Krystiana ze "Swiatlocieniami" i zaprosic Alicje w 2022, teraz i tak bedzie miala mature

a jak to było w latach wcześniejszych? bo pamiętam, że rok temu Alicja i jej konkurentka w finale miały od razu nagrany teledysk do singla, chociaż były to teledyski raczej niskobudżetowe. W tym roku Krystian nie ma teledysku, więc zakładam, że pojawi się on później.. może faktycznie TVP wszędzie promuje Alicję bo chce jej w ten sposób zrekompensować brak wyjazdu na Eurowizję, a wybrać wewnętrznie Krystiana i przygotować mu w miarę profesjonalny teledysk do "Światłocieni" - które wg. mnie i tak musiałby przejść solidny (a'la albański) revamp. Wszystko na razie pozostaje w sferze dywagacji, ale brak jest konkretnych informacji ze strony TVP, tak więc można pokusić się o takie scenariusze.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Wto Gru 08, 2020 8:26 pm
Jeśli chodzi o "Światłocienie", to piosenka jest niezła. Ma coś w sobie i wyobrażam ją sobie na eurowizyjnej scenie. Nie wydaje mi się jednak, żeby TVP miało zamiar pójść w tego typu wybór wewnętrzny. Jeżeli wewnętrznie, to będzie Alicja, a jeśli nie, to pewnie znowu ujrzymy zapowiedziane na ostatnią chwilę preselekcje SnS, gdzie Krystian zaprezentuje się bądź też nie.

Moim zdaniem mimo wszystko nasze obecne preselekcje nie są na tyle prestiżowe, żeby za wszelką cenę się ich trzymać, a choć The Voice potrafi być dla nas źródłem artystów, to jego zwycięzcom też nikt nic pod kątem Eurowizji z automatu nie obiecuje. Mnie Alicji oczywiście ogromnie szkoda (tak jak wszystkich niedoszłych uczestników ESC 2020) i z tego powodu chciałbym, żeby TVP zrobiło dla niej wyjątek. A może przy okazji lepsza piosenka jej się w tym roku trafi.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Pią Gru 18, 2020 5:35 pm
Krystian Ochman udzielił ostatnio, krótkiej odpowiedzi na to czy będzie reprezentował Polskę na Eurowizji 2021? Zwycięzca ostatniej edycji The Voice of Poland, stwierdził że jest chętny wystąpić na eurowizyjnej scenie, ale nie sam tylko w duecie z Alicją Szemplińską. Jak wiemy oboje mają podpisane kontrakty z wytwórniami i ich ewentualna eurowizyjna współpraca musiałby być najpierw przez nie zaakceptowana. Chociaż sam mam mieszane odczucia co do takiego eurowizyjnego duetu, ostatni raz dwuosobowa formacja wygrała Eurowizję w 2011 roku, w 2014 The Common Linnets zajęli drugie miejsce, a ja przed oczami cały czas mam Słowację 2009 i Czechy 2016. Widzicie w ogóle taki duet z Polski? czy te mocne głosy nie będą się przekrzykiwać?
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Nie Gru 27, 2020 9:44 pm
Najprawdopodobniej w nadchodzącym tygodniu poznamy decyzje TVP w sprawie Konkursu Piosenki Eurowizji 2021. W przypafku mikającego roku była ona 2 stycznia.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Pią Sty 01, 2021 11:34 pm
mam nocne rozkminy, teraz uważam że TVP i tak ogłosi Alicję reprezentantką Polski na Eurowizji 2021. Pytanie tylko, dlaczego tak późno? nie lepiej było o tym poinformować wcześniej, aby Alicja mogła tak jak inni przygotować odpowiednią piosenkę? Chyba, że wytwórnia jak i sama Alicja wiedzą już o tym od jakiegoś czasu, a piosenka jest być może na ukończeniu lub w trakcie komponowania? znów tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi.
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Sob Sty 02, 2021 4:12 pm
Polska raczej postawi na Alicję Szemplińską a TVP to nie jako sugeruje często wspominając o niej w Wiadomościach.

nitrogenic lubi ten post

nitrogenic
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 16

Nie Sty 03, 2021 1:40 pm
Dokładnie, Alicja ma wielki potencjał, a patrząc po zaangażowaniu TVP w promowanie jej, to może też pomyślą równie intensywnie o doborze dobrej piosenki.
Justi
Justi
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 49

Nie Sty 03, 2021 9:45 pm
A my jak zwykle musimy czekać niewiadomo ile na jakiekolwiek informacje odnośnie wybrania naszego reprezentanta. Bo z potwierdzeniem, że to Alicja jedzie mieli już tyle okazji, a na razie nic z tego.
anyone
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 4

Nie Sty 03, 2021 10:48 pm
Głównie dlatego, że Alicja nie jedzie
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Nie Sty 03, 2021 11:24 pm
Z tego co wiem dziennikarze w TVP trzymają kciuki za Alicję i ją typują do Rotterdamu. Zresztą ostatnio przypomniano ją w Wiadomościach Uśmiech
Xxxxx
Xxxxx
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 1

Nie Sty 03, 2021 11:45 pm
Alicja jedzie, już w najbliższych dniach będzie ogłoszenie, cierpliwości;)
anyone
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 4

Wto Sty 05, 2021 1:39 am
Ja bym się nastawiał na normalne KE w tym roku
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Sob Sty 09, 2021 12:28 am
Xxxxx napisał:Alicja jedzie, już w najbliższych dniach będzie ogłoszenie,  cierpliwości;)
Póki co eurowizyjna "pastylka" znika z anteny Dwójki: 
 https://www.tvp.pl/prasa/programTVP2/p0207_T2D.txt

Ostatnio zmieniony przez Poland dnia Sob Sty 09, 2021 6:16 pm, w całości zmieniany 2 razy
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Sob Sty 09, 2021 6:08 pm
Poland napisał:
Xxxxx napisał:Alicja jedzie, już w najbliższych dniach będzie ogłoszenie,  cierpliwości;)
Póki co eurowizyjna "pastylka" znika z anteny Dwójki: 
 http://www.tvp.pl/prasa/programTVP2/p0207_T2D.txt

co prawda link nie działa, ale o ile się domyślam to brakło miejsca dla Sza Sza Szansa na Sukces w nowej ramówce TVP, z eurowizyjnego punktu widzenia to bardzo dobra wiadomość.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: