Eurowizja 2021 kto z Polski?
+20
Iker
Charmoiselle
mercator
Łosoś
Versus
Nela_30
Wilk
monkeyy
Daniell
Dawid
Xxxxx
anyone
Justi
nitrogenic
Fenistil
Batiooo
Dastame
Siwa Im
marjuz
iguś
24 posters
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Re: Eurowizja 2021 kto z Polski?
Sro 10 Mar - 11:04
A ja bym jednak wykluczył - sanah w życiu nie pojechałaby z utworem tego typu, który (przynajmniej w teorii) został zakupiony przez TVP. Zresztą póki co nie wydaje mi się, by sama wokalistka ze swoimi sukcesami na polskiej scenie muzycznej była tą Eurowizją jakoś szczególnie zainteresowana. Powiem jeszcze, że nie wydaje mi się, żeby sanah została zaprezentowana w PnŚ - w samym tym ruchu (przynajmniej ja) widzę zawężenie aspektu do Brzozowskiego i Szemplińskiej. Osobiście śledząc tak jak i Wy dotychczasowe postępowania TVP w kwestii Eurowizji, stawiam na Rafałka (i to dosyć pewnie) oraz może ten utwór, który mu zakupili, ale równie dobrze może być to zupełnie inny utwór, jednak jak będzie w praktyce? Niestety, musimy poczekać z odpowiedzią na to pytanie do piątkuPoland napisał:Nie wykluczałbym ją zwłaszcza że ujawnione demo jest raczej pod wokalistkę a nie wokalistę. Poza tym rok temu wygrała jeden z koncertów opolskich więc TVP mogło z nią debatować.Łosoś napisał:Versus napisał:Sanah na Instagramie zapowiedziała coś wielkiego na piątek...
Premiera albumu, nic więcej
Sro 10 Mar - 18:26
Błagam Cię @Poland, nie myśl że sanah zaśpiewałaby jakiś szwedzki tani pop - przecież ona ma swój własny, wypracowany styl. Zresztą obecnie jest jedną z najpopularniejszych piosenkarek w kraju, gdzie się nie pojawi tam dostaje nagrody za swoją twórczość, jest na fali wznoszącej i osiągnęła już tu wiele, nie wiem ile musiałaby jej obiecać TVP, aby zgodziła się na konkurs Eurowizji. Opcja z Rafałem coraz bardziej prawdopodobna..
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Fenistil lubi ten post
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sro 10 Mar - 21:33
Też przypuszczam, że niestety w tym roku Polskę na ESC będzie reprezentował Brzozowski. Przypuszczam, że wiele artystów odmówiło TVP, sami wiemy dlaczego. Więc zaproponowano udział Rafałowi, który się zgodził na ostatnią chwilę. Obym się jednak mylił ... W razie czego proponuję jeszcze raz to przesłuchać, żeby przygotować się psychicznie na piątek
Iker lubi ten post
- CharmoiselleUżytkownik
- Liczba postów : 38
Sro 10 Mar - 22:33
mercator napisał:Też przypuszczam, że niestety w tym roku Polskę na ESC będzie reprezentował Brzozowski. Przypuszczam, że wiele artystów odmówiło TVP, sami wiemy dlaczego. Więc zaproponowano udział Rafałowi, który się zgodził na ostatnią chwilę. Obym się jednak mylił ... W razie czego proponuję jeszcze raz to przesłuchać, żeby przygotować się psychicznie na piątek
Alicja Szemplińska już wspominała, że wciąż chce jechać, wysłała TVP piosenkę i generalnie dała do zrozumienia, że cały czas czeka na informacje, więc to trochę nie ma sensu. Nie musieli szukać kogoś chętnego, skoro mieli ją cały czas pod nosem.
Iker lubi ten post
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Czw 11 Mar - 14:47
Błagam, tylko nie Rafał Brozowski ze swoim mdłym popikiem. Już jakieś disco-polo byłoby lepsze choć nie jestem fanem.
Sanah byłaby boską opcją dla mnie z czymś w swoim stylu, ale to jest mało prawdopodobne.
Sanah byłaby boską opcją dla mnie z czymś w swoim stylu, ale to jest mało prawdopodobne.
Czw 11 Mar - 15:19
Edyta Górniak już słyszała polską piosenkę na Eurowizję, wygląda więc na to że TVP zakupiło (stworzyło?) utwór i szukało kogoś kto mógłby to zaśpiewać, oto co powiedziała w wywiadzie:
nie potwierdziła, czy Rafał Brzozowski będzie polskim reprezentantem, ale powiedziała o nim kilka miłych słów:
źródło: link
Tak, słyszałam utwór, który ma w tym roku reprezentować Polskę na festiwalu Eurowizji. Nie jest to co prawda utwór w moim stylu, ale jest bardzo komercyjny i może się spodobać
nie potwierdziła, czy Rafał Brzozowski będzie polskim reprezentantem, ale powiedziała o nim kilka miłych słów:
Słyszałam także, że reprezentantem tegorocznym jest Rafał Brzozowski. Jeśli to prawda, będę trzymała za niego kciuki. Jest to jedna z najmilszych osób w rodzimym show-biznesie, bardzo życzliwa i z bardzo wysoką kulturą osobistą.
źródło: link
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Czw 11 Mar - 16:52
A czemu nie? Po radiu krąży zremixowana angielska wersja "Królowej Dram" więc myślę że spokojnir by "Ride" udźwignęła.Yngwie napisał:Błagam Cię @Poland, nie myśl że sanah zaśpiewałaby jakiś szwedzki tani pop - przecież ona ma swój własny, wypracowany styl. Zresztą obecnie jest jedną z najpopularniejszych piosenkarek w kraju, gdzie się nie pojawi tam dostaje nagrody za swoją twórczość, jest na fali wznoszącej i osiągnęła już tu wiele, nie wiem ile musiałaby jej obiecać TVP, aby zgodziła się na konkurs Eurowizji. Opcja z Rafałem coraz bardziej prawdopodobna..
Z innej beczki napisała dzisiaj do mnie nowa szefowa polskiej delegacji i ogólnie Eurowizji w Polsce ltóra to potwierdziła rewelacje portalu All About Music na swój temat zaznaczając że działa jedynie w obrębie ESC a Junior to w dalszym ciągu poletko Piekarskiej i Smugi.
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Czw 11 Mar - 18:54
Poland napisał:A czemu nie? Po radiu krąży zremixowana angielska wersja "Królowej Dram" więc myślę że spokojnir by "Ride" udźwignęła.Yngwie napisał:Błagam Cię @Poland, nie myśl że sanah zaśpiewałaby jakiś szwedzki tani pop - przecież ona ma swój własny, wypracowany styl. Zresztą obecnie jest jedną z najpopularniejszych piosenkarek w kraju, gdzie się nie pojawi tam dostaje nagrody za swoją twórczość, jest na fali wznoszącej i osiągnęła już tu wiele, nie wiem ile musiałaby jej obiecać TVP, aby zgodziła się na konkurs Eurowizji. Opcja z Rafałem coraz bardziej prawdopodobna..
Nie chodzi o to czy Sanah udźwignęłaby "Ride" czy nie.. Po prostu Sanah sama bierze czynny udział w tworzeniu piosenek które śpiewa, więc 1 - nie wiem czy by się zgodziła zaśpiewać utwór kupiony od Szwedów, 2 - "Ride" nie brzmi jak coś ani w jej stylu, ani na jakimś wybitnym poziomie...
Yngwie / admin, Dawid and Fenistil lubią ten post
Czw 11 Mar - 20:30
dokładnie więc jeśli już to może Lanberry wzięła tą piosenkę pod swoje skrzydła? przecież jest kompozytorką i pisze piosenki. Wiem, że to nie wiele znaczy ale podawała punkty w fińskim UMK, wynika z tego że wciąż interesuje się Eurowizją i jest co najmniej na bieżąco. Ponadto Lanberry nie jest obca w TVP, brała udział w przygotowywaniu finałowych singli w The Voice of Poland i to nie jednokrotnie, o wyjazd na Eurowizję też się starała.. więc.. może jednak będzie to zaskoczenie. W gruncie rzeczy byłbym usatysfakcjonowany takim obrotem spraw, bo jeśli nie Alicja to kto?!
vestmann lubi ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Czw 11 Mar - 22:02
Yngwie napisał:[...] bo jeśli nie Alicja to kto?!
Yngwie / admin, Dawid, Darka, vestmann, Łosoś, Sebek and Charmoiselle lubią ten post
Czw 11 Mar - 22:24
Aleks napisał:Yngwie napisał:[...] bo jeśli nie Alicja to kto?!
chyba nie jestem jeszcze gotowy na ten "the ride of your life"
Aleks lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Czw 11 Mar - 23:08
Przez ostatnie dni powoli dojrzewam do tej myśli, że możemy dostąpić zaszczytu bycia reprezentowanymi przez Rafała i chyba jestem już na to gotowy. Przeżyję. Na sanah oczywiście nie ma szans. Nie zdziwiłbym się jednak, gdyby TVP zaskoczyło nas wszystkich i sięgnęło w zupełnie innym kierunku po jakiegoś randoma, o którym nikt z nas by wcześniej nawet nie pomyślał w kontekście Eurowizji.
- CharmoiselleUżytkownik
- Liczba postów : 38
Czw 11 Mar - 23:36
Yngwie napisał:bo jeśli nie Alicja to kto?!
Musiałam
Aleks lubi ten post
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Pią 12 Mar - 10:22
Reprezentant już znany, na dalszą dyskusję zapraszam do tematu.
https://eurowizyjnie.forumpolish.com/t1843-polska-rafal-the-ride
https://eurowizyjnie.forumpolish.com/t1843-polska-rafal-the-ride
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pozwolenia na tym forum: