BELGIA: girl in red - dead girl in the pool.
+2
marjuz
Dawid
6 posters
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
BELGIA: girl in red - dead girl in the pool.
Pią Lip 31, 2020 2:59 pm
[You must be registered and logged in to see this image.]
Dość długo zastanawiałem się na który utwór postawić w tej edycji. Mocnym kandydatem było "summer depression" od norweskiej artystki girl in red. O ile tytułem pasował doskonale, tak postanowiłem wybrać coś z nieco bardziej pozytywnym przekazem. ;-) "dead girl in the pool." to utwór, który traktuje o pewnej letniej imprezie nad basem, a także (przede wszystkim) o jej skutkach. girl in red chciałem wystawić jeszcze w KP, więc troszkę się zeszło z debiutem. Piosenkarka i autorka swoich utworów w międzyczasie wielokrotnie zabierała głos w dyskusji o sytuacji osób LGBT w Polsce - temat jest jej bardzo bliski, gdyż sama jest otwarcie homoseksualna. Ponownie stawiam na kogoś z Europy, ale mam nadzieję, że utwór różni się wystarczająco od tego co prezentowałem edycję temu. Życzę miłego odsłuchu. Głosujcie na Belgię!
Skrót: 2:02 - 2:52
Dość długo zastanawiałem się na który utwór postawić w tej edycji. Mocnym kandydatem było "summer depression" od norweskiej artystki girl in red. O ile tytułem pasował doskonale, tak postanowiłem wybrać coś z nieco bardziej pozytywnym przekazem. ;-) "dead girl in the pool." to utwór, który traktuje o pewnej letniej imprezie nad basem, a także (przede wszystkim) o jej skutkach. girl in red chciałem wystawić jeszcze w KP, więc troszkę się zeszło z debiutem. Piosenkarka i autorka swoich utworów w międzyczasie wielokrotnie zabierała głos w dyskusji o sytuacji osób LGBT w Polsce - temat jest jej bardzo bliski, gdyż sama jest otwarcie homoseksualna. Ponownie stawiam na kogoś z Europy, ale mam nadzieję, że utwór różni się wystarczająco od tego co prezentowałem edycję temu. Życzę miłego odsłuchu. Głosujcie na Belgię!
Skrót: 2:02 - 2:52
one, two, three, four empty bottles everywhere people sleeping on the stairs got something stuck in my hair no idea how it got there this is the morning after the house is such a disaster but there's someone outside that caught my eye there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool i don't know what to do i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool i can't stop staring at my face my summer tan has begun to fade is this real or is this fake a creepy dream I can't escape this is the morning after my mind is such a disaster but there's someone outside that caught my eye there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool i don't know what to do i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool what the fuck is going on? i'm the dead girl in the pool (ooh) this is the morning after my mind is such a disaster but there's someone outside that caught my eye there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool there's a dead girl in the pool (ooh) i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool i'm the dead girl in the pool (ooh) | raz, dwa, trzy, cztery wszędzie puste butelki ludzie śpią na schodach cholera coś utknęło w moich włosach nie mam pojęcia jak to się tam dostało to jest następny poranek dom to wielka katastrofa ale ktoś jest na zewnątrz to wpadło mi w oko w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna nie wiem co zrobić jestem zezgonowaną dziewczyną w basenie jestem zezgonowaną dziewczyną w basenie jestem zezgonowaną dziewczyną w basenie nie mogę przestać patrzeć na swoją twarz moja letnia opalenizna zaczęła bladnąć czy jest to prawdziwe czy też fałszywe straszny sen z którego nie mogę uciec to jest następny poranek mój umysł to wielka katastrofa ale ktoś jest na zewnątrz to wpadło mi w oko w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna nie wiem co zrobić jestem martwą zezgonowaną w basenie jestem martwą zezgonowaną w basenie jestem martwą zezgonowaną w basenie jestem martwą dziewczyną w basenie co się [niecenzuralne słowo] dzieje? jestem martwą dziewczyną w basenie (ooh) to jest następny poranek mój umysł to wielka katastrofa ale ktoś jest na zewnątrz to wpadło mi w oko w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna w basenie jest zezgonowana dziewczyna (ooh) jestem martwą zezgonowaną w basenie jestem martwą zezgonowaną w basenie jestem martwą zezgonowaną w basenie (ooh) |
- GośćGość
Re: BELGIA: girl in red - dead girl in the pool.
Pią Lip 31, 2020 9:09 pm
Znam daną piosenkę i mogę powiedzieć, że jest bardzo charakterystyczna z elementami, które bardzo lubię, jakbyś postawił na jej bad idea to już by była miazga absolutna ale nadal jest to bardzo dobry wybór, przekazujący nieco czarniejsze barwy gorących wakacji.
Powodzonka :P
Powodzonka :P
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pią Sie 07, 2020 12:21 am
Bardzo przyjemna piosenka, wpada w ucho, ma niezłe tempo i dlatego kompletnie nie mogę się przestawić na tryb filozoficznych przemyśleń nad nią, po prostu miło się słucha. powo
Dawid lubi ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Pią Sie 07, 2020 12:57 am
Ooooo królowa alternatywek w pdf, witamy witamy. Zwrotki to przyjemnie plumkanie, fajnie przeplatane mocnym, acz monotonnym refrenem. W porządku wybór, chociaż bywało lepiej (no jak i gorzej). Top 5 pewne.
Dawid lubi ten post
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Pią Sie 07, 2020 12:17 pm
Mega tłumaczenie
Powtórzę to co pisałem ostatnio na czacie - 1 raz chyba znam alternatywę od dwg, ale jak widać nie ja jedyny. xD Słuchałem sobie tego w zeszłym roku, wspomnienia mam neutralno-dobre, nawet bym powiedział że dziś jeszcze lepiej mi to brzmi. Pomimo całej otoczki, brzmi to sympatycznie i nawet że wakacyjnie. Powodzonka.
Powtórzę to co pisałem ostatnio na czacie - 1 raz chyba znam alternatywę od dwg, ale jak widać nie ja jedyny. xD Słuchałem sobie tego w zeszłym roku, wspomnienia mam neutralno-dobre, nawet bym powiedział że dziś jeszcze lepiej mi to brzmi. Pomimo całej otoczki, brzmi to sympatycznie i nawet że wakacyjnie. Powodzonka.
Dawid lubi ten post
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Pią Sie 07, 2020 12:23 pm
Całkiem przyjemny wybór. Powoli we mnie rośnie, na razie jest na poziomie "nie mój ulubieniec, ale przyjemnie się słucha". Nic więcej na ten moment powiedzieć nie mogę, więc pozostaje życzyć powodzenia!
Dawid lubi ten post
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pią Sie 07, 2020 4:09 pm
Ja nie cierpię tych alternatyw muzy i po pierwszym przesłuchaniu stwierdziłem, że nie ma szans na punkty, ale z kolejnymi nagle zaczęło rosnąć i ostatecznie zaczęło się piąć w górę mojego rankingu NIE POW JAK BARDZO
powodzenia
powodzenia
Dawid lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: