- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
WYSPY OWCZE: Sevdaliza - Joanna
Nie 16 Sie - 0:00
- Kilka słów o piosence ze strony groove.pl:
- Sevdaliza po raz pierwszy zapowiadała wydanie nowego singla 18 lutego 2020 roku w jednym z postów zamieszczonych na jej koncie na Instagramie. W maju irańska piosenkarka i autorka tekstów opublikowała tytuł i okładkę singla zatytułowanego "Joanna" również na swojej stronie na Instagramie, na 4 dni przed oficjalną datą jego premiery. Natomiast na dzień przed wydaniem wyraziła swoją miłość do piosenki w jednej z historii zamieszczonych na Instagramie: "Piosenkę napisałam w 2018 roku i stała się jedną z moich ulubionych kompozycji…"
W dniu premiery piosence towarzyszyła szczera wypowiedź Sevdalizy, która mówiła o inspiracjach związanych z jej nowym singlem: "Napisałam 'Joannę' w jednym z najtrudniejszych okresów w moim życiu, jestem bardzo wdzięczna, że ten ból jest teraz częścią mojej przeszłości, nową warstwą, która nadała kolejne znaczenie i zasłużyła na znalezienie światła w moim życiu. Jestem szczególnie wdzięczna Mucky'emu za to, że zawsze był przy moim boku podczas muzycznego procesu twórczego i Marlou Fernanda, która skomponowała tak ważną i wymowną grafikę. Jestem wdzięczna Mihai, z jego zawsze porywające aranżacje smyczkowe, kocham Cię, bracie."
Utwór "Joanna" jest zarówno częścią albumu studyjnego EP o tym samym tytule, jak i dziewiątym utworem, który znajdzie się na drugim pełnowymiarowym albumie studyjnym irańskiej Artystki, którego premiera jest przewidziana jeszcze w 2020 roku. Piosenka opowiada uniwersalną historię o nieodwzajemnionej miłości. Jest odzwierciedleniem nieznośnego cierpienia w życiu człowieka. Piosenka pokazuje rodzaj miłości, która jest głęboka gdy trwa i równie głęboko boli jej strata. Jest to także miłości, która nie umiera, pozostaje ukryty w tajemniczym miejscu i posiada nieskończony potencjał do życia.
- Tekst utworu:
- [Verse]
Evil personified
She prays on the dead
Desert woman
Veiled in silence
I was so wrong
Shame invaded truth (I don't need)
They knew nothing (I don't need)
My eyes failed to ruin (I don't need)
Her illuminate reflection
[Chorus]
Joanna, please stop loving me
I am too sensitive (I don't need)
Joanna, darling, lift my spell
I dream in broken images (I don't need)
Joanna, with your folded cards
The narcissist woman (I don't need)
Joanna, courteous clairvoyant
Please stop ruining me, woman
[Post-Chorus]
(You'll see)
(I don't need)
(I don't need)
[Verse]
Evil personified
She prays on the dead (I don't need)
Desert woman
Veiled in silence
I was so wrong
Shame invaded truth
I knew nothing (I don't need)
My eyes failed to ruin
Her illuminate reflection
[Post-Chorus]
(I don't need)
[Chorus]
Joanna, please stop loving me
I am too sensitive
Joanna, darling, lift my spell
I dream in broken images
Joanna, with your folded cards
The narcissist woman
Joanna, courteous clairvoyant
Please stop ruining me, woman
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Re: WYSPY OWCZE: Sevdaliza - Joanna
Nie 16 Sie - 2:16
Bez wątpienia mogę się nazwać fanem Sevdalizy i też myślałem nad tym utworem. Czekam cierpliwie na album, "Shabrang", okładka jest świetna.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sebek lubi ten post
- GośćGość
Nie 16 Sie - 9:39
Uwielbiam i nawet sam przymierzalem sie to wystawic! <33
- GośćGość
Nie 16 Sie - 12:01
Tajemniczy utwór... Bardzo mi się podoba.
Opinia - ENIGMA
Powodzenia w NAME festivalen .
[You must be registered and logged in to see this image.]
Opinia - ENIGMA
Powodzenia w NAME festivalen .
[You must be registered and logged in to see this image.]
- GośćGość
Pon 17 Sie - 11:09
Natknąłem się kiedyś na ten utwór i od razu przyszła mi na myśl obecna edycja, ale z czasem przesłuchania uznałem, że ta piosenka może być zbyt oryginalna dla niektórych osób, zresztą nawet sam, który lubię nietypowość, całkowicie nie przekonałem się do propozycji. Na ten moment nie wiem, jak ocenić utwór, nie przewiduję niczego pośrodku.
Powodzenia :P
Powodzenia :P
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Wto 18 Sie - 17:17
Ja akurat chyba pierwszy raz spotykam się z tą wokalistką, ale moje pierwsze wrażenie jest pozytywne, intrygujący utwór, bardzo podoba mi się sposób śpiewania piosenkarki, może czegoś brakuje mi w warstwie instrumentalnej, ale ostatecznie całość wychodzi na plus. Powodzenia!
Sebek lubi ten post
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Pon 24 Sie - 20:18
Świetny wstęp, który przyciąga uwagę, często sugeruję się tym kryterium przy swoich wyborach, bo uważam, że przyciągnięcie uwagi słuchacza od samego początku to połowa sukcesu, co przynajmniej często sprawdza się w moich głosowaniach i punktacjach, szkoda, ze cały utwór jest utrzymany w podobnym tempie, przydałoby się jakie przełamanie, niemniej jednak kłaliti wybór.
Sebek lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: