- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
HOLANDIA: Courage My Love - Remission
Pon 7 Wrz - 15:05
W 29. Edycji PdF, Holandię reprezentować będzie Courage My Love w utworze "Remission" .
Courage My Love to zespół rockowy z kanadyjskiego Toronto, tworzący także w gatunkach pop - punk i synthpop, nagrywający wspólnie od 2009 roku. Główną wokalistką zespołu jest 27 - letnia Mercedes Arn-Horn, która w nagrywanych utworach gra również na gitarze. Oprócz niej do zespołu należą: Phoenix Arn-Horn (siostra bliżniaczka Mercedes) grająca na perkusji oraz nagrywająca chórki oraz basista Brandon Lockwood (również uczestniczący w nagrywaniu chórków).
Utwór "Remission" opowiada o byciu nawiedzanym przez bolesne wspomnienia (szczególnie dotyczące byłych kochanków). Jak mówi w ich kontekście główna wokalistka - "Nie powinniśmy żyć w strachu złamanego serca, lepiej pozwolić im (wspomnieniom) być częścią naszej historii, by prowadziły nas do kolejnego rozdziału."
Fragment do skrótu: 1:10 - 2:00
Życzę miłego odsłuchu!
Courage My Love to zespół rockowy z kanadyjskiego Toronto, tworzący także w gatunkach pop - punk i synthpop, nagrywający wspólnie od 2009 roku. Główną wokalistką zespołu jest 27 - letnia Mercedes Arn-Horn, która w nagrywanych utworach gra również na gitarze. Oprócz niej do zespołu należą: Phoenix Arn-Horn (siostra bliżniaczka Mercedes) grająca na perkusji oraz nagrywająca chórki oraz basista Brandon Lockwood (również uczestniczący w nagrywaniu chórków).
Utwór "Remission" opowiada o byciu nawiedzanym przez bolesne wspomnienia (szczególnie dotyczące byłych kochanków). Jak mówi w ich kontekście główna wokalistka - "Nie powinniśmy żyć w strachu złamanego serca, lepiej pozwolić im (wspomnieniom) być częścią naszej historii, by prowadziły nas do kolejnego rozdziału."
Fragment do skrótu: 1:10 - 2:00
Życzę miłego odsłuchu!
- GośćGość
Re: HOLANDIA: Courage My Love - Remission
Czw 10 Wrz - 9:30
Bardzo fajna pioseneczka, dosyć wyrazista i wydaje mi się, że obecna pani z Kanady skończy nieco lepiej od pani z Kanady w pseudo-wakacyjnej, choćby za sprawą lepiej przyswajalnej piosenki, chociaż dla mnie i tamta była świetna.
Powodzenia :P
Powodzenia :P
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Re: HOLANDIA: Courage My Love - Remission
Czw 10 Wrz - 23:04
Jak na pierwsze przesłuchanie mam całkiem pozytywne odczucia. Nie mam właściwie nic do zarzucenia temu utworowi, co więcej myślę, że z czasem będzie się wkręcał, oby tak było. Wybór na plus, powodzenia!
Aleks lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: