Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim Empty IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim

Pon 28 Wrz - 23:01

:israel: :ireland: Avigail Kovari to 33-letnia aktorka i piosenkarka. Urodziła się w Jerozolimie, choć jej rodzice pochodzą ze Stanów Zjednoczonych, gdzie przodkowie Kovari uciekali przed Holocaustem. Choć wychowana w duchu religijnym, w 2013 opuściła społeczność ortodoksyjnych żydów. Jej głównym sukcesem jest nagroda dla najlepszej aktorki na festiwalu filmowym w Jerozolimie w 2018 za główną rolę w film "Para Aduma" (ang. "Red Cow"). Piosenka "Pitronot Zmanim" (pol. "rozwiązania tymczasowe") pochodzi z jej trzeciej płyty "Pil Shamen" (pol. "gruby słoń) z 2015 roku :ireland: :israel: 

Piosenka jest śpiewana w języku hebrajskim, którym posługuje się ok. 5 milionów ludzi. Nieco musiałem się w niego wtajemniczyć żeby rozszyfrować tytuł, gdyż utwór jest na tyle niszowy, że nie było nigdzie jego transkrypcji, pisałem nawet do wokalistki, ale nie odpisała :c

skrót 2:17

Ostatnio zmieniony przez marjuz dnia Sro 14 Paź - 18:32, w całości zmieniany 1 raz
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim Empty Re: IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim

Czw 1 Paź - 19:50
Po pierwsze wyrazy uznania, bo na pewno musiałeś się naszukać, aby znaleźć tą piosenkę. Szkoda też, że wokalistka ci nie odpisała ale poradziłeś sobie z tytułem sam. Osobiście bardzo podoba mi się brzmienie języka hebrajskiego. Uważam, że jest takie tajemnicze. Jeśli chodzi juz ściśle o piosenkę to na pewno wokalistka ma taki głos, który przykuwa uwagę. Jestem całkowicie zaangażowana w to jak śpiewa. Nie jest to niestety taka piosenka, którą bardzo bym zapamiętała. Dobra piosenka ale boję się, że mogę jej nie zapamiętać

marjuz lubi ten post

DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim Empty Re: IRLANDIA: Koevary - Pitronot zmanim

Czw 1 Paź - 22:51
Na samym początku plus za język hebrajski, przypada mi on do gustu w piosenkach. Co do utworu samego w sobie, również mam raczej pozytywne odczucia. Podoba mi się to, że jest dosyć żywiołowy i żwawy, a jednocześnie czuć w nim klimat. Jak na pierwsze kilka przesłuchań jest naprawdę okej, a co będzie dalej - zobaczymy Wink Powodzenia!

marjuz lubi ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Pon 12 Paź - 21:58
Mocno alternatywne brzmienia. Należy mocno się zanurzyć w niespecjalnie wpadające w ucho na początku dźwięki. Im dalej tym lepiej. Stopniowe nabieranie mocy i ładunku emocjonalnego. Nie da się również oderwać oka od budżetowego, ale jakże błyskotliwego teledysku. Gratki dla montażystów.

marjuz lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: