- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
ALBANIA: Juliana Pasha (It's All About You)
Czw Lut 11, 2021 5:49 pm
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 95
Już w 2010 roku byłem absolutnie zachwycony tym utworem i był on jednym z moich dwóch głównych faworytów w finale. Pamiętam jak się podjarałem, gdy Ożeh łaskawie pochwalił. To bardzo fajny, porywający pop z lekką nutą retro, dodatkowo okraszony świetnym, charakterystycznym wokalem Juliany (która swoją drogą wygląda w tej fryzurze naprawdę rewelacyjnie).
Sam występ jest stosunkowo standardowy, ale za to na pewno odpowiednio dynamiczny i dobrze pokazany w kamerze. Mamy też skrzypka, który nie robi tylko za element tła, lecz ma swoją rolę w tym przedstawieniu i wywiera na widzu pewne lekko niepokojące wrażenie. No i chórzystki! Trzeba przyznać, że to właśnie one "robią dla mnie" ten występ. Nie dość, że wokalnie ani trochę nie ustępują Julianie, a ich fragmenty są idealnie wkomponowane w piosenkę, to jeszcze Albania nie bała się pokazywać dziewczyn w kamerze w odpowiednich momentach, przez co mogły wnieść w ten występ zupełnie nową energię.
Trochę śmiesznie jest jeśli chodzi o tekst. Na pozór to dość prosta historia - ona ma skrajną obsesję na punkcie swojego faceta i jest on dla niej wszystkim. Co ciekawe jednak, wikipedia uparcie twierdzi, że to piosenka o... jej relacji z Bogiem. I w sumie większość tekstu da się pod tę interpretację podciągnąć, choć parę kwestii brzmi wtedy nieco niezręcznie.
Darka lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: