BELGIA: Eliot (Wake Up)
+17
Ilona
mercator
Luna
Wilk
Bluee
Sebek
marjuz
Batiooo
Drover
Skrzeczek
magou
Morison
Dastame
monkeyy
iguś
IgorBielak
Fenistil
21 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji belgijskiej?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
BELGIA: Eliot (Wake Up)
Wto 15 Sty - 9:36
Po zaskakująco długim oczekiwaniu - telewizja RTBF wybrała swojego reprezentanta, którym został 17-letni wokalista Eliot Vassamillet, uczestnik zeszłorocznej edycji The Voice' Belgique, który zaprezentuje się w Izraelu, z utworem "Wake Up."
Wokalista znany jest głównie dzięki występowi w zeszłorocznej edycji The Voice Belgique, gdzie udało się mu zajść do odcinków na żywo. Jest to kolejny mało znany reprezentant Belgii po Blanche czy Sennek. Piosenkarz zaprezentuje się w Tel-Avivie, z utworem "Wake Up". Utwór został skomponowany przez Pierre' Dumoulina, tego samego który skomponował "City Lights."
(AUDIO)
TEKST:
I wake up every night
I can't find anyone to pray
Somewhere in the light
Changing along
I'm afraid on the side
Looking out for the lies to say
Someone has the light
Fading of us
(Refren)
I came to fight
I came to fight over you
Don't want your lies
Don't want your lies, I need truth
I came to fight
I came to fight over you
No one will try
No one will try if that's true
I won't wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives
(Refren..)
And I can face you now
No, I won't break you down
If I can find you, I won't hurt you
Don't know what I'd do
(Refren..)
.....................................
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: BELGIA: Eliot (Wake Up)
Czw 28 Lut - 11:06
Belgia już oficjalnie:
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Czw 28 Lut - 13:04
Zwrotka bardzo mi się podoba, a refren już nieco mniej. Ale jak zauważyłem w komentarzach nie tylko mi. No początek przygotowuje na coś super innego a refren taki trochę radiowy i przeciętny. Znowu motyw światła w teledysku jak u Sennek. Jednak A Matter Of Time bardziej lubię. Myślę, że mogą wejść tym razem do finału z nieco gorszą piosenką, bo rok temu była zbyt duża konkurencja.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Czw 28 Lut - 13:51
Belgia jak zwykle, bardzo porządna propozycja. Zwrotki są rewelacyjne, w pewien sposób hipnotyzujące, instrumental sam w sobie też genialny. Kiedy zaczyna się jednak refren, to minimalnie czar pryska, gdyż nie jest on tak dobry jak wcześniejsze zwrotki, choć absolutnie nie mogę go ocenić jako zły, po prostu oczekiwałbym więcej w tej części piosenki. Całość się broni, mimo słabszego refrenu jest spójna i relaksuje słuchacza. Oczywiście piosenka sama w sobie jest słabsza od Matter of Time, ale Belgia miała rok temu w Lizbonie słabiutki live. Jeśli Eliot nie położy występu wokalnie, to jestem dość pewien, że Belgię zobaczymy w finale.
8/12
Edit: Zmieniam zdanie, refren zaczął mi się podobać, a całość piosenki mega wkręciła, podwyższam do 10.
8/12
Edit: Zmieniam zdanie, refren zaczął mi się podobać, a całość piosenki mega wkręciła, podwyższam do 10.
- monkeyyUżytkownik
- Liczba postów : 85
Czw 28 Lut - 16:24
Belgia jak zwykle w ostatnich latach wstydu swoją propozycją nie przynosi, ale brakuje mi w piosence Eliota efektu wow. Być może doda go pomysł na występ? Na razie jest ok, piosenka się wkręca po kilku przesłuchaniach, ale w tym momencie obstawiałbym miejsce na pograniczu wejścia lub nie do finału.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Czw 28 Lut - 16:52
Zgadzam się że zwrotki są bardzo dobre, ale refren mnie kuje strasznie. Może być różnie na eurowizji póki co jak przy większości piosenek w tym roku ode mnie 6.5/12 xD
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Czw 28 Lut - 17:44
Popieram zdanie kolegów, że Belgia znowu porządnie ale niestety muszę też stwierdzić że to ich najgorsza propozycja od 2014 :|
6/12
6/12
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Czw 28 Lut - 20:46
Zwrotki zdają się być naprawdę spoko, mają w miarę ciekawy klimat, refren jest dla mnie dosyć byle jaki. Ogólnie słucha się tego całkiem ok, ale brakuje mi tu jakiegokolwiek szczególnego punktu zaczepienia, dzięki któremu mógłbym uznać ten utworów za ciekawy. Sądzę, że tego typu utwór powinien umieć poruszyć emocje, chociaż odrobinę, mnie w ogóle nie rusza. Szans nie będę próbował oceniać i moja opinia może się zmieni, ale na ten moment uważam, że Belgia raczej nie zasługuje na finał, bo prawdopodobnie zabrałaby go komuś lepszemu (mimo że poziom w tym roku póki co jakiś bardzo niesamowity nie jest).
5/10
Edit: zaczyna mi się jednak coraz bardziej podobać, całkiem miło się słucha, podwyższam do 6 lub 7/10
5/10
Edit: zaczyna mi się jednak coraz bardziej podobać, całkiem miło się słucha, podwyższam do 6 lub 7/10
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 1 Mar - 13:53
A dla mnie, odwrotnie niż dla wszystkich, to właśnie refren jest najmocniejszą częścią utworu. Zgodzę się, że zwrotki są dobre, lekko tajemnicze i zwiastują, że przyjdzie coś niezwykłego. Nie są jednak na tyle charakterystyczne, żeby po wysłuchaniu w jakikolwiek sposób utknęły mi w głowie. To takie typowe preludium. Refren natomiast o ile zdecydowanie nie jest tym co te zwrotki zapowiadają, to jest dobry na swój sposób i sprawia, że mam ochotę wcisnąć replay. Wczoraj po publikacji piosenki słuchałem ją w pętli przez ponad godzinę, więc coś w sobie ma. Do ścisłej czołówki chyba jej jednak mimo to nie zaliczę. Na pewno trudno mi będzie usytuować ją w eurowizyjnym rankingu.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pią 1 Mar - 14:36
Moim głównym problemem jest tutaj wokal - ciężko mi czerpać przyjemność z słuchania tej piosenki, bo Eliot brzmi strasznie niedojrzale. Pewnie to wina jego wieku.
- BatioooUżytkownik
- Liczba postów : 353
Pią 1 Mar - 17:42
zaczyna się wciągać, ale nadal czegoś mi brakuje. poprzednie belgijskie piosenki (od 2015) zawsze miały w sobie coś charakterystycznego. na ten moment mogę powiedzieć, że jest poprawnie.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pią 1 Mar - 19:12
Świetnie wyprodukowany utwór, godny do znalezienia się na płytach wielu popularnych artystów tego typu. Słychać że nie ma tu przypadkowych dźwięków, teledysk jak zwykle u Belgów dodaje uroku. Nie jest to tak autentyczne jak w przypadku Lilly czy Mahmooda, bo jednak jest to gdzieś "przyszyte" do Eliota, ale jakości jest to dużo, więc nie narzekam.
Nie spodobało mi się to za pierwszym przesłuchaniem, ale w tym momencie świetnie mi się tego słucha. Zarzuty o nudzie jednak rozumiem, myślę że potrzeba czasu i wyrozumiałości (xd) by to przyswoić. Dlatego wyniku rewelacyjnego nie będzie, niemniej powrót do finału jest niemal pewny. 10/12
Nie spodobało mi się to za pierwszym przesłuchaniem, ale w tym momencie świetnie mi się tego słucha. Zarzuty o nudzie jednak rozumiem, myślę że potrzeba czasu i wyrozumiałości (xd) by to przyswoić. Dlatego wyniku rewelacyjnego nie będzie, niemniej powrót do finału jest niemal pewny. 10/12
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Pią 1 Mar - 19:48
Po raz kolejny z rzędu Belgia wysyła na Eurowizję utwór na poziomie. Zwrotki budują mega napięcie, mają świetny instrumental, który fajnie łączy się z głosem Eliota. Czar nieco pryska przy samym refrenie, który jest nieco mnie rozczarował. Brakuje mu nieco mocy i jakiegoś większego kopa. Mimo tego całościowo ta propozycja wypada bardzo pozytywnie. Na plus zaliczam także tekst utworu. Jeżeli Eliot wypadnie wokalnie lepiej niż Sennek w Lizbonie to Belgia powinna bez problemu wrócić do finału.
10/12
10/12
- BlueeUżytkownik
- Liczba postów : 33
Sob 2 Mar - 1:45
Nareszcie coś fajnego! Utwór jest bardzo dobry. Zwrotki są świetne szkoda że refren jest gorszy. Produkcja na świetnym poziomie. Czegoś faktycznie może trochę tam brakuje ale i tak na tle reszty utworów brzmi ten utwór bardzo dobrze. 12/12
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: