BELGIA: Eliot (Wake Up)
+17
Ilona
mercator
Luna
Wilk
Bluee
Sebek
marjuz
Batiooo
Drover
Skrzeczek
magou
Morison
Dastame
monkeyy
iguś
IgorBielak
Fenistil
21 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji belgijskiej?
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: BELGIA: Eliot (Wake Up)
Sob 02 Mar 2019, 12:55
Gdzieś na fb przeczytałem negatywne komentarze więc spodziewałem się słabej kompozycji a tu odwrotnie, bardzo dobry utwór, nareszcie! Zwrotki idealnie nastrajają przed refrenem, są ciekawe i nie tak ponure jak u Belgii rok temu a refren jest wyraźnie zaznaczony czyli tak jak być powinno. Pozostaje kwestia występu na żywo ale mam nadzieję że nie spali tego, podoba mi się 8/12
- LunaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 86
Pon 04 Mar 2019, 15:27
Początek super, ale im dalej w las, tym gorzej. Takie było przynajmniej moje pierwsze wrażenie. Ostatecznie przyzwyczaiłam się do tego, jak się rozwija ten utwór i nawet mi się spodobało na tyle, by dać 8. Barwa głosu wokalisty średnio mi leży. Ogólnie wolę tegoroczną Belgię od zeszłorocznej, A Matter of Time było dla mnie zbyt ociężałe.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pon 04 Mar 2019, 21:09
Po tylu dobrych piosenkach belgijskich w tym roku mamy coś gorszego, tzn. jak na Belgię słabą piosenką. Jednak przy dobrej prezentacji i wokalu na żywo, Belgia powinna znaleźć się w finale. Może gdyby Eliot reprezentował inny kraj, to wyżej oceniłbym ta piosenkę; ale Belgia przyzwyczaiła mnie ostatnio do bardzo dobrych piosenek ...
- IlonaUżytkownik
- Liczba postów : 42
Nie 10 Mar 2019, 12:30
Coraz bardziej mi sie to podoba. Zwrotki sa bardzo charakterystyczne, podkład muzyczny dość specyficzny ale siedzi mi w głowie. Przekreslilam Belgie w tym roku, ale musze to odszczekac.
Sro 13 Mar 2019, 22:05
Jedna z lepszych piosenek tegorocznej Eurowizji. Nowoczesny i miły dla ucha utwór, co prawda refren mógłby być lepszy ale i tak jest bardzo dobrze - podoba mi się konstrukcja tego utworu, w połowie przyśpiesza przez co piosenka nie jest męcząca. Belgia w tym roku zagościła w moim top5 i będę trzymał kciuki za jak najlepszy rezultat w Tel Awiwie. 12/12 - inaczej być nie może.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- pierniczekUżytkownik
- Liczba postów : 25
Czw 04 Kwi 2019, 22:18
Belgia od 2017 niezmiennie jak widzę. :affraid: No cóż... Różnie może być.
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Pią 05 Kwi 2019, 08:08
Ugh, ten refren boli uszy :roll:
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie 07 Kwi 2019, 14:01
.....................................
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie 07 Kwi 2019, 14:21
W Amsterdamie nawet nieźle wypadł Eliot, ale nie widzę Belgii w finale.... Rok temu mieli lepszá piosenkę, a odpadli w półfinale. W tym roku piosenka jest gorsza, a wokalnie też nie będzie czysto...
- pierniczekUżytkownik
- Liczba postów : 25
Sro 17 Kwi 2019, 12:07
Elliot poprawił się znacznie jeśli chodzi o wokal, a jednak w dalszym ciągu piosenka nie pozostawia na mnie żadnego wrażenia, ot tak po prostu sobie jest. Dodatkowo te podnoszenie pięści :roll: tak jakby to był nie wiadomo jaki protest song. Awans będzie zależny od prezentacji i wsparcia nastolatek myślę.
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: