- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
SZWECJA: Sam Ezeh - CRISIS
Wto 10 Sie - 0:06
Obchodzący 21. urodziny w przeddzień finału edycji Sam Ezeh wraz z utworem "CRISIS" będzie reprezentował Szwecję. Za opis propozycji niech posłużą tym razem cytaty.
Debiutancki singiel „Crisis” nadał ton zawiłemu budowaniu świata poza jego czasami: neopsychedelia i filmowy funk grający motywy nastoletniego niepokoju, skąpanej słońcem nostalgii i nocnego teatru. „To jedyna piosenka, która wydaje się całkowicie naturalna, jakbym nawet nie pamiętał, jak ją skończyłem. To piosenka, w której wszystko, od wokali po produkcję, po prostu ładnie się połączyło. To mój ulubiony utwór z EP” – wyznaje Ezeh.
Przełomowy album Childish Gambino „Awaken, My Love!” pobudził jego impresjonistyczne ucho do brzmień retro. „Po wysłuchaniu tego albumu zacząłem odkrywać świat soulu i funku lat 60. i 70.: Funkadelic był kluczową inspiracją, ponieważ łączył rock i soul, podobnie jak Jimi Hendrix. Zdałem sobie wtedy sprawę, że jestem trochę starą duszą" – wspomina.
Teledysk do „Crisis” jest pokazem w specyficznym klimacie – tripowym kawałkiem surrealistycznego, voyeuristycznego kina. „Uwielbiam filmy, które są naprawdę trudne do zidentyfikowania, które mają ten nieziemski klimat, co utrudnia kontekstualizację i identyfikację tego, co się dzieje”
Więcej: https://www.clashmusic.com/next-wave/next-wave-1007-sam-ezeh
Skrót: 0:55
KarolStark and Aleks lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: