HOLANDIA: Duncan Laurence (Arcade)
+20
Blainers
Iker
CzerwonePaznokcie
Charmoiselle
Darka
Ilona
marjuz
Yngwie / admin
monkeyy
Wilk
Aro
Sebek
Skrzeczek
Mrs.Nobody
Fenistil
Dastame
Drover
iguś
IgorBielak
magou
24 posters
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ile punktów przyznał(a)byś holenderskiej kompozycji?
- GośćGość
Re: HOLANDIA: Duncan Laurence (Arcade)
Sob Mar 09, 2019 12:02 am
Bardzo piękna, nowoczesna piosenka. Tworzy historię, co nie pozwala oderwać się od utworu, gdyż pragnie się dotrzeć do końca. Nie obawiam się o występ, ponieważ Duncan śpiewa rewelacyjnie. Holandia w tym roku może sporo namieszać.
12/12
12/12
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sob Mar 09, 2019 10:08 am
Aro napisał:Absolutnie fantastyczna propozycja, nie pamiętam, kiedy piosenka na ESC zrobiła na mnie tak wielkie wrażenie. Wszystko tutaj się zgadza i stanowi genialną całość, ciary, ciary, ciary. Wbiło w fotel i nie puści do maja. Cieszy mnie też bardzo pozytywny odbiór tej propozycji przez eurowizyjną społeczność, bo utwór kompletnie nie brzmi jak pisany na konkurs. Ze wszystkich dotychczas opublikowanych piosenek Holandia najbardziej zasługuje na wygraną, 12 leci bez wątpliwości.
Lepiej bym tego nie ujął. W sumie to jeden z lepszych utworów jakie słuchałem w życiu. Gdyby jeszcze Duncan wygrał Eurowizję... o rany. Myślę że trwale zmieniłoby to ten konkurs, pokiereszowany przez te 3 dziwactwa, które ostatnio triumfowały. 12/12
- IlonaUżytkownik
- Liczba postów : 42
Sob Mar 09, 2019 12:32 pm
Po prostu ciary na całym ciele. Występ live? Magiczny, fenomenalny, jeszcze lepszy od wersji studyjnej. Teledysk? Świetny, na światowym poziomie. Wczoraj nie zdawałam sobie sprawy jak dobra jest ta piosenka i uważam, ze Holandia bedzie w TOP3 tegorocznej Eurowizji i to dzięki wspanialemu występowi live. Jestem niemal pewna, ze Holandia będzie startować jako ostatnia w drugim półfinale i to tym bardziej wpłynie na wynik.
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Sob Mar 09, 2019 9:04 pm
Jakie to jest śliczne. Delikatna, emocjonalna melodia. Głos może dość przeciętny, ale umie się wpasować do kompozycji. Jeden z faworytów
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sob Mar 09, 2019 11:14 pm
Lubię tą piosenkę, ale proszę mi wytłumaczyć dlaczego u buków jest pierwsza xD. Bo tego nie rozumiem. Ballada jak ballada, no dobra to prawda, ale że aż tak? Ogólnie w tym roku słabszy poziom. W tamtym było dużo więcej piosenek których chciało się słuchać i częściej do nich wracać :/.
- CharmoiselleUżytkownik
- Liczba postów : 38
Sro Mar 13, 2019 8:31 pm
Za pierwszym razem piosenka nie porwała mnie w ogóle, za drugim zaczęłam się do niej powoli przyzwyczajać. Niby ballada, niby spokojnie i bez większych fajerwerków, pod koniec jednak coś zaczęłam w niej dostrzegać, coś, czego do końca wytłumaczyć nie potrafię. Z czystym sumieniem dałabym jakieś 8 punktów i nie miałabym chyba nawet nic przeciwko, gdyby naprawdę Holandia wygrała w tym roku.
Edit. Chyba dałabym nawet 12 punktów.
Edit. Chyba dałabym nawet 12 punktów.
- CzerwonePaznokcieUżytkownik
- Liczba postów : 33
Czw Mar 14, 2019 11:32 am
Jedyny minus tej piosenki jest taki że nie wchodzi za pierwszym odsłuchaniem. Ale na pewno magiczny live chwyci od pierwszego momentu. <3
Też potrzebowałam kilku odsłuchań aby się przekonać, ale z to jak się wkręciło to od razu 12/12 i #1
Też potrzebowałam kilku odsłuchań aby się przekonać, ale z to jak się wkręciło to od razu 12/12 i #1
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Czw Mar 14, 2019 1:10 pm
Jest to piękne moim zdaniem. Uwielbiam przejście pomiędzy 1 zwrotką, a refrenem. Te delikatne nuty brzmią obłędnie. Dla mnie miłość od ... 2-giego przesłuchania.
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Czw Mar 14, 2019 1:11 pm
IgorBielak napisał:Lubię tą piosenkę, ale proszę mi wytłumaczyć dlaczego u buków jest pierwsza xD. Bo tego nie rozumiem. Ballada jak ballada, no dobra to prawda, ale że aż tak? Ogólnie w tym roku słabszy poziom. W tamtym było dużo więcej piosenek których chciało się słuchać i częściej do nich wracać :/.
Wydaję mi się, że oceniają, że to może zdominować jury-voting, a to się przyda.
- BlainersUżytkownik
- Liczba postów : 17
Pią Mar 15, 2019 6:14 am
Daję 12. Nie będę się rozpisywał, bo wszystko zostało powiedziane. Dodam od siebie, że zwycięstwo może mu zabrać tylko Sergiej, bo to Sergiej i Rosja.
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Pią Mar 15, 2019 9:35 pm
Pierwsze miejsce u buków mnie osobiście nie dziwi, od pierwszego przesłuchania słychać tu dużą wrażliwość muzyczną i szczerość, bez pajacowania, polityki i innych niepotrzebnych bodźców, po prostu piękny utwór i byłoby wspaniale gdyby w końcu wygrało coś takiego!
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pią Mar 15, 2019 10:34 pm
Jakoś "1944" i "Amar pelos dois" zrobiły na mnie dużo większe wrażenie. Ale te piosenki były dla mnie genialne i trudno komukolwiek na Eurowizji im dorównać. Jakby Duncan wygrał to chociaż byłby lepszym zwycięzcą od gdaczącej kury, faceta z brodą śpiewającego nudną balladę czy tych kompletnych kiczów kojarzących się z Eurowizją w stylu "Heroes" czy "My Number One". Więc chyba jego zwycięstwo wyszłoby na dobre, będę kibicować.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie Kwi 07, 2019 1:49 pm
- TrissUżytkownik
- Liczba postów : 38
Wto Kwi 16, 2019 11:58 am
YAAASSSS...
Słuchanie i patrzenie na wokalistę to wielka przyjemność, czuć wrażliwość muzyczną na kilometr.
12/12 (nie wierzę, że komuś wystawiam taką ocenę)
Słuchanie i patrzenie na wokalistę to wielka przyjemność, czuć wrażliwość muzyczną na kilometr.
12/12 (nie wierzę, że komuś wystawiam taką ocenę)
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Wto Kwi 23, 2019 3:13 pm
Osobiście przyznam, że za pierwszym przesłuchaniem na premierze utwór Duncana mnie nie porwał. Podobnie zdziwiłem się, jak propozycja niemalże od razu wskoczyła na szczyt notowań bukmacherów... I szczerze powiedziawszy uważam, że mimo wszystko Holandia niesłusznie uważana jest za murowanego zwycięzcę. Fakt faktem, że mamy tu prawdziwie profesjonalną produkcję, a wokalista świetnie potrafi przekazać emocje na żywo, ale z drugiej strony za pierwszym razem paru moich znajomych jak i rodzina zareagowali podobnie jak ja - no miłe, miłe... i tyle. Jury doceni jak najbardziej, ale nie zdziwiłbym się, jakby Arcade lekko ucichło w świetle innych bardzo dobrych "standardowych" utworów z zapewne doskonałymi livami jak Scream i Better Love oraz tych bardziej "kolorowych" jak Zero Gravity czy Hatrið mun sigra. Naprawdę zakochaliście się w Arcade już po pierwszym odsłuchu? A nie zapominajmy, że dla absolutnej większości Eurowizja to obejrzenie zwykle jednego występu i paru skrótów. Mimo wszystko obstawiam, że Holandia i tak skończy na szczycie, ale dominacji czy nawet zwycięstwa u tele nie byłbym taki pewien ;D
Tak czy inaczej jest ładnie i porządnie, ode mnie
10- / 12
Tak czy inaczej jest ładnie i porządnie, ode mnie
10- / 12
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: