Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

POLSKA: Tu Bije Serce Europy 2022 (Krajowe Eliminacje)

+19
KrystianESC
Luna
KarolStark
Aleks
mercator
rafalll
Dastame
Skrzeczek
Wilk
Łosoś
Drover
Poland
Dawid
anyone
lepik
Versus
vestmann
CB93
Yngwie / admin
23 posters
Go down
anyone
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 4

Polska w Eurowizji 2022 Empty Re: POLSKA: Tu Bije Serce Europy 2022 (Krajowe Eliminacje)

Czw 13 Sty - 23:31
Doda niczego nigdzie nie zgłosiła regulaminowo
Gownoburza z niczego, na dniach będą oficjalne informacje o wszystkim
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Polska w Eurowizji 2022 Empty Re: POLSKA: Tu Bije Serce Europy 2022 (Krajowe Eliminacje)

Pią 14 Sty - 10:32
Uczestnicy selekcji:
Unmute - Głośniej niż decybele
Karolina Stanisławczyk & Chica Toro - Move
Emilia Dębska (Mila) - All I need
Daria - Paranoia
Krystian Ochman - River
Lidia Kopania - Why does it hurt
Kuba Szmajkowski - Lovesick
Karolina Lizer - Czysta woda
Siostry Szlachta - Drogowskazy
Ania Byrcyn - Dokąd

Data finału:
19 lutego
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Pią 14 Sty - 10:45
Na razie mamy (4/10)

Piosenka Ochmana to zupelnie nowa kompozycja (ballada z użyciem elektroniki i fortepianu). Premiera utworu na początku lutego.

.....................................

Polska w Eurowizji 2022 Laura-poldvere-laura

Yngwie / admin and Wilk lubią ten post

Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 818

Pią 14 Sty - 11:30
Dodam jeszcze że:
1. Zgłoszono 150 piosenek
2. Krajowe Eliminacje wylecą z holu (na rzecz Studia 5 co będzie powrotem w to miejsce po 18 latach) i... anteny TVP1.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 783

Pią 14 Sty - 13:23
Bardzo się cieszę, że to z Dodą to albo ściema, albo jej nie pozwolili po prostu. Nie żebym coś do niej miał, ale moim zdaniem "Fake Love" to mega słaba piosenka, oczywiście Doda zrobiłaby show i wokalnie też potrafiłaby się popisać, ale co z tego, jak sama piosenka się nie broni. To lepiej żeby za kilka lat pojechała, ale z czymś lepszym. Szeroki uśmiech Nie mówię, że koniecznie rockowym, ale chociażby takie "Riotka" czy "High Life", też popowe piosenki, ale nie aż tak płaskie i bezbarwne jak to Fake Love.

"Lovesick" i "Głośniej niż decybele" są tragiczne, w ogóle mi nie przypadły do gustu, ale wygrana tego drugiego nie zdziwiłaby mnie z wiadomych względów. Pozostałe dwie propozycje są spoko. Nie jestem fanem "Paranoi", ale piosenka wpada w ucho i przy dobrym występie może zająć przyzwoite miejsce, przynajmniej nie będzie wstydu jak z Brzozowskim. Moim faworytem z tej czwórki jest "Dokąd?", może dość patetyczna ballada, ale z ciekawym występem to mogłoby się udać, a wokalistka ma bardzo ciekawy głos. Kolejnym plusem jest to, że jest cała po pl i bardzo chętnie zobaczyłbym taką na Eurowizji (chyba, że to zmienią). Szeroki uśmiech

Reszty nie kojarzę z ksywek, ale z tego co podpowiada mi Google są to jakieś "randomy". Oczywiście poza divą polskiej sceny muzycznej Lidią Kopanią. Ale czy Europa jest gotowa na jej geniusz, kiedy nawet Polska nie potrafi go docenić? "Why Does It Hurt" jako tytuł prezentuje się bardzo interesująco. Czy będzie nas bolało słuchanie tego?

Darka, vestmann and Wilk lubią ten post

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Pią 14 Sty - 20:15
Drover napisał: "Why Does It Hurt" jako tytuł prezentuje się bardzo interesująco. Czy będzie nas bolało słuchanie tego?

Piosenka została stworzona przez światowej sławy szwedzkie kompozytorki - Siostry Ylvę i Lindę Persson, więc nie można spodziewać się niczego innego jak wyłącznie ART muzy.

Dawid, vestmann and Sebek lubią ten post

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Pią 14 Sty - 22:07
Łosoś napisał:
Drover napisał: "Why Does It Hurt" jako tytuł prezentuje się bardzo interesująco. Czy będzie nas bolało słuchanie tego?

Piosenka została stworzona przez światowej sławy szwedzkie kompozytorki - Siostry Ylvę i Lindę Persson, więc nie można spodziewać się niczego innego jak wyłącznie ART muzy.

naprawdę i oficjalnie Personki maczały w tym swoje wszechstronnie uzdolnione i pełne artu palce? co one biedne by zrobiły bez takich krajów jak Rumunia, Mołdawia (Naddniestrze) czy Polska?
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

Pią 14 Sty - 22:49
Jeśli ten cały cyrk trwający od wczoraj nie był tylko i wyłącznie elementem promocji singla Dody i coś jej się zmieniło w kwestii reprezentowania kraju to niech się za to weźmie profesjonalnie na rok 2023 i przygotuje piosenki wcześniej, najlepiej ściągając do współpracy producentów zagranicznych bo jeśli chodzi o "Fake Love" to zgadzam się w większości z Drover. Jako fanka nr.1 ale nie aż tak zaślepiona to jest to dla mnie jej najsłabszy singiel w karierze a promocję ma chyba najlepszą. Jedynie nie zgadzam się z tym że mogłaby się popisać wokalnie, przy tej piosence ciężko gdziekolwiek pokazać jej mocniejszy wokal... W sumie jestem trochę zdziwiony tak dobrym odbiorem przez ludzi i fanów, mnie akurat ten song wyjątkowo drażni a szczególnie punkt kulminacyjny bo ta polska zwrota faktycznie całkiem ładna. Chcę Dode na Eurovision żeby była jasność ale tylko z propozycją która z miejsca aspiruje na TOP5 finału, czymś WOW a ten singiel nie jest ani trochę wow Znudzony

Wracając już jednak do realnych uczestników preselekcji to zgadzam się także w całości z drugim akapitem Drover. Jeśli takie paździerze jak "Lovesick" dostają się do top 10 to ja bym tą stawkę konkursową skracał do 8 bo na takie propozycje to szkoda marnować czasu. Czekam z ciekawością na resztę utworów, szczególnie faworyta Ochmana i Karolinę Stanisławczyk Myśli I ogólnie cieszę się z powrotu formatu preselekcji zewnętrznych, przynajmniej później nie będzie można mieć pretensji do wyboru ludu o ile jury nie narobi jakiegoś smrodu swoim głosowaniem.

CB93 lubi ten post

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Nie 16 Sty - 15:07
:poland: Skoro już wszystko wiadomo o Krajowych Eliminacjach 2022, zdradzę tylko że bardzo czekam na utwór Karoliny Stanisławczyk i Chiko Toro - strasznie mnie intryguje ten duet, dziewczyny są zupełnie różne nie tylko muzycznie, ale również jeśli chodzi o charaktery,  na prawdę aż mnie zżera ciekawość co one tam razem stworzyły.

Polska w Eurowizji 2022 AVvXsEiLlWqcgATlJpdq1MjQITfyndOZnUnnZQ9TWiaBEIHjh1VpfvJz5sqQ4juSZMBIOJtc7I6mqD4o5UY_VnBd4naM_0zHVIq4suGuK_qMidjZXga3ZoKjpqocfDFpGUpuYAIXjVBk4U3x4occLDQhwe9iKG-EId9QnVhuBNQPDiw4pEjkws7MF21tCH_nvA=s16000

Ostatnio zmieniony przez Yngwie dnia Nie 16 Sty - 19:03, w całości zmieniany 1 raz

Wilk lubi ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Nie 16 Sty - 15:30
Podobno w jury ma być tylko jeden przedstawiciel TVP. Reszta totalnie spoza. No zobaczymy Wink)))))
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Czw 20 Sty - 14:53
Piosenka Karoliny Lizer:

Song Lidki też wczorał miał premiere ale...Lidka skasowała go ze swojego yt po godzinie xD, ogółem nie tak zły jak muza od Perssonek z pre rumuńskich, trochę soul, miałoby jakiś potencjał, ale produkcja brzmi na KE 2010/2011.

Ostatnio zmieniony przez Łosoś dnia Pią 21 Sty - 21:33, w całości zmieniany 1 raz

Yngwie / admin lubi ten post

Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 632

Pią 21 Sty - 17:47
Gdyby ktoś bardzo chciał odsłuchać piosenkę Lidii, a jej nie miał, oto ja posłużę mu pomocą. To jest demo, w opisie podają, że "Wkrótce zostanie wydana oficjalna wersja ostateczna".

Lidia Kopania - Why Does It Hurt -> https://www.youtube.com/watch?v=BbG_D8vHKP4 (przy wstawieniu filmiku do obejrzenia na forum nie daje się go odtworzyć, po wejściu przez link daję radę go przesłuchać)

Póki co to druga piosenka, którą odsłuchałem w naszych preselekcjach. Nie przekonuje mnie, ale nie jest taka najgorsza, choć jej utwór z występu w Moskwie był już o wiele lepszy.

Utwór Darii poznałem jakiś czas temu i czasem jeszcze go zdarza mi się usłyszeć. Zupełnie do mnie nie przemawia, taki bardzo słaby love pop... bez polotu, choć po tym, jak odsłuchałem preselekcje z Malty, nie wydaje mi się już być aż tak zły, jak przedtem ;P. Ocenić szanse obiektywnie jest mi trudno, ale już Chorwacja z wiele lepszym w moim odczuciu żeńskim love popem odpadła w półfinale rok temu, choć po części wynika też to z nie najlepszego występu.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Pią 21 Sty - 18:23
Dla tych co nie zdążyli przesłuchać "Czystej wody" - ten utwór na pewno byłby w stanie się wyróżnić  na Eurowizji i znalazłby swoją grupę odbiorców, nie jestem pewien, czy to wystarczyłoby na awans - chyba zależałoby głównie od poziomu półfinału, bo jeśli już to na granicy, niż z top3. Sam utwór chwytliwy na ludową nutę, trochę cyganeria trochę bałkany, nawet jakieś klezmerskie klimaty tak mi się wydaje, jednym słowem muzyczna cepeliada - osobiście wolę nowocześniejsze piosenki, ale to już zależy od gustu. Ogólnie, fajnie że znalazła się w Krajowych Eliminacjach, na pewno nieco urozmaici stawkę.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Pią 21 Sty - 23:47
Piosenka Sióstr Szlachta:

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator

Sob 22 Sty - 8:33
No nie jest to najlepszy utwór, już wolałbym coś od Personek lub Klary Rubasznej, bo nie dotrwałem do końca piosenki.

Autor powyższego posta: Yngwie
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: