Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

ROSJA: Sergey Lazarev (Scream)

+17
Iker
Justi
Charmoiselle
Wilk
Sebek
Aro
Fenistil
Darka
mercator
Aleks
IgorBielak
iguś
magou
Łosoś
Drover
syguu
Kuba
21 posters
Go down

Na ile punktów oceniasz propozycje rosyjską?

2 - 17%
0 - 0%
2 - 17%
0 - 0%
3 - 25%
0 - 0%
0 - 0%
1 - 8%
1 - 8%
1 - 8%
2 - 17%

Wszystkich Głosów: 12

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

ROSJA: Sergey Lazarev (Scream) Empty ROSJA: Sergey Lazarev (Scream)

Czw Lut 07, 2019 11:49 pm
ROSJA: Sergey Lazarev (Scream) 2471dfa4a83f010e4ec2f1308e3f9dfb?p=card_big

Spodziewana informacja - dzisiejszego wieczoru :russia: rosyjska telewizja VGRTK ogłosiła powrót wokalisty Sergeya Lazareva. Wokalista w 2016 roku, reprezentował już swój kraj w Sztokholmie z utworem "You Are The Only One".

Sergey urodził się w 1983 r. w Moskwie. Zainteresowanie śpiewem zaczął przejawiać około 10 roku życia. Już w wieku czternastu lat, wygrał swoją pierwszą nagrodę muzyczną, zaś później zwyciężył we włoskim konkursie "Bravo Bravissimo". W 2001 r. wraz z Władem Toparowem założył zespół Smash!! Jego kariera w zespole trwała 3 lata, później skupił się na karierze solowej i wydał swój pierwszy album pt. "Don't Be Fake".

Rok później zaś wydał swój pierwszy utwór rosyjskojęzyczny „Daże jesli ty ujdiosz”. Utwór wraz z albumem "TV Show" okazał się sporym sukcesem. W późniejszym czasie piosenkarz wydał swoje dwa kolejne albumy, zaś w 2014 roku, został mentorem w ukraińskiej wersji "The Voice". Tego samego roku zdobył statuetkę Złotego Gramofonu za utwór "V samoye serdtse", a rok później świętując swoje dziesięciolecie wydał swój album "The Best."

W 2016 roku, Sergey Lazarev został ogłoszony reprezentantem Rosji w Sztokholmie. Jego utwór "You Are The Only One" zwyciężył I półfinał, a później zajął trzecie miejsce, ustępując Dami Im oraz Dżamali. Teraz będzie miał okazję do poprawienia swojego wyniku.

:russia: (AUDIO) :russia:

TEKST:

No, I can't stay here longer
You cannot make me cry
So, I will leave you to wonder
What will become of our lives

I’ll swallow hard, fall apart
Break and bleed but you won't see

Tears won't fall
While pride stands tall
Maybe they can’t be heard or seen
But tears aren't quiet things
They scream, they scream, oh
They scream, oh

Though my throat is on fire
My eyes will be liars
And they'll try to stay drier
Until you turn away

I'll swallow hard, fall apart
Break and bleed but you won't see

Tears will fall, I hear them all
They scream (Scream, they scream)
They scream, oh

Not so silent and innocent
Acid rain from your fingerprints
Echoes, rivers of loneliness
Hitting the walls of my heart

They scream, oh (Not so silent and innocent, acid rain from your fingerprints)
They scream, oh (Echoes, rivers of loneliness, hitting the walls of my heart)

:russia: :russia: :russia: :russia: :russia:

Ostatnio zmieniony przez Łosoś dnia Sob Mar 09, 2019 5:16 pm, w całości zmieniany 2 razy
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

ROSJA: Sergey Lazarev (Scream) Empty Re: ROSJA: Sergey Lazarev (Scream)

Nie Lut 10, 2019 4:56 pm
... czyli już od dłuższego czasu plotki głoszące powrót Sergeya okazały się prawdziwe Szeroki uśmiech I bardzo dobrze. Średnio w nie wierzyłem, więc jak usłyszałem oficjalną informację, doznałem miłego zaskoczenia.

Liczę na naprawdę solidny utwór i chyba chciałbym ponownego zwycięstwa Rosji. Jak i You Are The Only One i 1944 kocham, a zwycięski wykon Jamali jeszcze bardziej od Sergeya kilka lat temu, wciąż uważam, że to on powinien wtedy zwyciężyć - 361 punktów z samego televotingu to jedno, ale praca, jaką Rosjanie włożyli w tamten występ... nawet jakby nie było takiego szału jak wtedy, życzę Lazarevowi, żeby dostał to, na co zasłużył Uśmiech
syguu
syguu
Użytkownik
Użytkownik
Klan : San Remiarz

Liczba postów : 216

Sob Mar 02, 2019 7:51 pm
Patrząc się na dyskografię Sergieya liczę na dobry utwór. Właściwie Lazarev jedzie po wygraną, którą mu zabrano w 2016 roku.

Za to co Ukraina zrobiła Maruv. Liczę na wygraną Rosji w 2019.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Sob Mar 02, 2019 10:57 pm
Również cieszy mnie ten wybór i fajnie, że tym razem zaprezentuje balladę - Sergey znany jest raczej z szybkich, wpadających w ucho piosenek, więc jestem ciekawy jak sobie poradzi w trochę innym repertuarze. Szeroki uśmiech
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Liczba postów : 1591

Sob Mar 09, 2019 5:18 pm
Odbyła się premiera rosyjskiego utworu:
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Sob Mar 09, 2019 5:22 pm
Nudne to, po powrocie Lazariewa spodziewałem się dużo lepszego kawałka. Holandia duuuużo lepsza. Rosja nie wygra Eurowizji.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Sob Mar 09, 2019 5:36 pm
Największy zawód tego sezonu preselekcyjnego. :(
Spodziewałem się czegoś co mnie powali na łopatki, a dostałem coś, co mnie nie rusza w żadnym stopniu.
Scream to jest dobry utwór, ale według mnie spóźniony o dekadę. Słucha się dobrze, całość jest poprawna, ale nic poza tym.
Nie mam wątpliwości, że na scenie w maju na pewno będzie to bardziej przekonywujące, o zwycięstwie jednak raczej nie ma mowy.

Na razie 6/12.
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Sob Mar 09, 2019 5:44 pm
A ja chciałem taką mocną balladę i oczekiwałem, że coś takiego usłyszę, więc się cieszę. Jeśli występ będzie na miarę tego z 2016 to powalczy o zwycięstwo, no bo umówmy się zbyt wiele opcji nie ma w tym roku.
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

Sob Mar 09, 2019 6:52 pm
Piosenka bardzo mi się podoba - jest podniosła i ma bardzo dobrą melodię (na szczególne wyróżnienie zasługuje to budowanie napięcia przez fortepian Serce). Czy to wystarczy, żeby wygrać? Nie byłbym już tego taki pewien, ale jak dla mnie :russia: Rosja popisze się genialną prezentacją sceniczną i ostatecznie wejdą do TOP 3. Uśmiech Chyba, że mnie w maju coś zaskoczy... Szeroki uśmiech

Ode mnie - 8/12
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Sob Mar 09, 2019 7:51 pm
Spodziewałem się dużo lepszej piosenki. Ale pewnie występ będzie na bogato, więc pewnie będzie Top5 dla Rosji. Gdyby jednak ta piosenka wygrała, to byłoby to dobrym podsumowaniem słabego poziomu tegorocznej Eurowizji.
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

Sob Mar 09, 2019 9:03 pm
Podoba mi się o wiele bardziej, niż jego piosenka w 2016 roku, ale jednocześnie mam wrażenie, że Sergey nie powtórzy historii Dimy Bilana. Ciekawa historia w teledysku. Głos Lazareva brzmi ciekawie i różnorodnie. Dobra piosenka, może i będzie to nawet top 10, ale nie wygra
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Sob Mar 09, 2019 11:54 pm
Balonik był napompowany tak bardzo, że wręcz niemożliwe było, by ta piosenka spełniła oczekiwania wszystkich. Ja natomiast spodziewałem się czegoś co będzie mnie odstręczać, a tymczasem mam przed sobą świetną, zapamiętywalną i bardzo eurowizyjną balladę z niezbędnym pierwiastkiem epickości. Teledysk również bardzo mi się podoba i dopełnia całości. Nie wiem czy będę jakoś szczególnie życzył Sergeyowi zwycięstwa, ale spokojnie jestem sobie w stanie wyobrazić, że przy odpowiednim stagingu będzie się o to zwycięstwo bić.
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Nie Mar 10, 2019 12:09 am
XDDD

Jakie to jest paskudnie patetyczne. Ani nie wpada w ucho, ani nie wywołuje żadnych emocji. Jednak to jest Rosja i pewnie uratują się przekombinowanym występem. Każdy inny kraj z takim utworem byłby pewniakiem do pozostania w semi. Cóż, jeżeli chodzi o plusy to jest jednak lepiej niż w 2016 Uśmiech
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Nie Mar 10, 2019 12:31 am
Zgadzam się z Fenistilem. A teledysk to cudo. Najlepsza aglojęzyczna piosenka w tym roku.
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 710

Nie Mar 10, 2019 12:15 pm
iguś napisał:Największy zawód tego sezonu preselekcyjnego. :(
Spodziewałem się czegoś co mnie powali na łopatki, a dostałem coś, co mnie nie rusza w żadnym stopniu.
Scream to jest dobry utwór, ale według mnie spóźniony o dekadę. Słucha się dobrze, całość jest poprawna, ale nic poza tym.
Nie mam wątpliwości, że na scenie w maju na pewno będzie to bardziej przekonywujące, o zwycięstwie jednak raczej nie ma mowy.
Zgadzam sie absolutnie ze wszystkim.
6/12
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: