DANIA: Leonora (Love Is Forever)
+16
Luna
Wilk
Bluee
Batiooo
Iker
Sebek
Aro
Łosoś
Aleks
CzerwonePaznokcie
Fenistil
Morison
monkeyy
iguś
Drover
IgorBielak
20 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Na ile punktów ocenił(a)byś propozycję duńską?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
DANIA: Leonora (Love Is Forever)
Sob 23 Lut - 21:57
Kolejna edycja Dansk Melodi Grand Prix za nami. Kolejno głosami - najpierw jury, a później widzów, zwycięstwo odniósła wokalistka Leonora, która będzie reprezentować Danię, z utworem "Love Is Forever".
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
Travel the world to see
The ruins of what has been
Learning our history
But still, we don't take it in
Why we make it tough, the world has had enough
Don't get too political
And who are we to judge? It doesn't take too much
Only just a miracle
(Refren)
Love is forever
Love is forever and everyone
Love is forever
Love is forever and everyone
Just a taste of love, a taste of what
Could actually rule both me and you
A taste of love is all we got
So don't you never ever give up love
Come over my long lost friend
And work on a happy end
Imagine what we could do
After what we've been through
Why we make it tough, the world has had enough
Don't get too political
And who are we to judge? It doesn't take too much
Only just a miracle
(Refren..)
Venez décovrir la vie
Ce soir on va tous partir
Le beau temps n'est pas fini
Qu'en dîtes-vous mon ami
Hvor ska' vi slås? All we need is love
Liebe ist für alle da
Kærlighed er håb, alle ka' forstå
Kærlighed er samme sprog
L'amour est pour toujours
L'amour est pour toujours et pour tout le monde
L'amour est pour toujours
L'amour est pour toujours et pour tout le monde
Just a taste of love, a taste of what
Could actually rule both me and you
A taste of love is all we got
So don't you never ever give up love
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Re: DANIA: Leonora (Love Is Forever)
Nie 24 Lut - 0:55
Co to kolejna Łotwa? xD Nieee no nie jestem fanem znowu. Po co te proste pioseneczki ciągle wybierają. Za dużo nie zdziałają i ma się to nijak to Higher ground. Bardzo fajnie brzmi po francusku, pasuje ten język do tego stylu.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 24 Lut - 2:10
Najlepsza piosenka wygrała, ale poziom tych preselekcji był beznadziejny, więc nie czyni to od razu z niej arcydzieła. Uroczy, pozytywny utwór z fajnym przesłaniem i równie urocza wokalistka, chociaż nie jest to coś do czego często będę wracał. Trochę kojarzy mi się z Ingrid Michaelson. Ujdzie.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 24 Lut - 10:29
Muszę przyznać, że w jakiś sposób urzeka mnie duńska propozycja. Piosenka jest miła, łatwa i przyjemna, jednocześnie urocza, ale nie nijaka, zaciekawia słuchacza, za co ogromny plus. Występ jedynie dopełnia całości. Teoretycznie to tylko wielkie krzesło, na którym buja się wokalistka, ale tak naprawdę nic więcej ten utwór nie potrzebuje. Lepszej koncepcji prezentacji bym nie wymyślił, pasuje idealnie. Miło też, że w końcówce pojawią się francuski i duński język - niby nic wielkiego, ale pierwszy pasuje do piosenki jak ulał, a drugi fajnie będzie usłyszeć na Eurowizji ponownie.
Na ten moment 8/12, dobra robota Danio.
Na ten moment 8/12, dobra robota Danio.
- monkeyyUżytkownik
- Liczba postów : 85
Nie 24 Lut - 10:33
W moim rankingu spokojnych, klimatycznych piosenek przegra tylko z pięknym słoweńskim jeżykiem w Sebi. Kolejna propozycja, w której wszystko do siebie pasuje - utwór, wokal, obrazek na scenie. Przejścia między językami też pasują idealne.
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Nie 24 Lut - 11:26
Anna Ritsman wróciła w nowym wcieleniu, ale z bardzo podobną piosenką, znowu kibicowałem w superfinale komu innemu, rok temu uratował Rasmussen, tym razem siostry nie dały rady, a moim zdaniem miały najlepszy utwór tych selekcji.
Leonora trafia gdzieś w okolice Carousel, za dużo kawałków w tym klimacie w tym roku.
6/12
Leonora trafia gdzieś w okolice Carousel, za dużo kawałków w tym klimacie w tym roku.
6/12
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 24 Lut - 11:52
Już w temacie preselekcji rozpływałem się w zachwytach nad tą piosenką i jestem w siódmym niebie, że naprawdę wygrała. Jak na razie to zdecydowanie mój tegoroczny nr 1 w stawce.
"Love Is Forever" niby wydaje się być słodziutką i niezbyt skomplikowaną pioseneczką typu "love love peace peace", ale naprawdę wszystko idealnie tu do siebie pasuje. Nie dość, że zazwyczaj bardzo lubię takie "plumkające" utwory, to ten dodatkowo skutecznie jest w stanie człowieka zaskoczyć. Idealnie co minutę, gdy można by się zacząć nieco nudzić, wchodzi coś nowego i odświeżającego. Najpierw jest to bogatszy instrumental, potem natomiast języki.
To wspaniałe, że po tylu latach znów mamy duński na Eurowizji. Nawet jakaś samotna linijka po niemiecku też się tam wkradła. Francuski natomiast bez wątpienia jest wręcz stworzony do tej piosenki i bardzo mądrym ruchem jest skupienie się w końcówce właśnie na nim. Na dodatek te przejścia między językami są przeplatane i bardzo naturalne, trochę jak u Bilala.
Występ na żywo też spełnił moje oczekiwania. Wokal świetny, prezentacja prosta, ale z pomysłem i jedynie Leonora chwilami sprawiała wrażenie troszkę zestresowanej, ale może zwycięstwo doda jej pewności.
"Love Is Forever" niby wydaje się być słodziutką i niezbyt skomplikowaną pioseneczką typu "love love peace peace", ale naprawdę wszystko idealnie tu do siebie pasuje. Nie dość, że zazwyczaj bardzo lubię takie "plumkające" utwory, to ten dodatkowo skutecznie jest w stanie człowieka zaskoczyć. Idealnie co minutę, gdy można by się zacząć nieco nudzić, wchodzi coś nowego i odświeżającego. Najpierw jest to bogatszy instrumental, potem natomiast języki.
To wspaniałe, że po tylu latach znów mamy duński na Eurowizji. Nawet jakaś samotna linijka po niemiecku też się tam wkradła. Francuski natomiast bez wątpienia jest wręcz stworzony do tej piosenki i bardzo mądrym ruchem jest skupienie się w końcówce właśnie na nim. Na dodatek te przejścia między językami są przeplatane i bardzo naturalne, trochę jak u Bilala.
Występ na żywo też spełnił moje oczekiwania. Wokal świetny, prezentacja prosta, ale z pomysłem i jedynie Leonora chwilami sprawiała wrażenie troszkę zestresowanej, ale może zwycięstwo doda jej pewności.
- CzerwonePaznokcieUżytkownik
- Liczba postów : 33
Nie 24 Lut - 12:39
Fajna barwa głosu. Przyjemnie się tego słucha.
Zgadzam się że tu wszystko do siebie pasuje i jest spójne. Nawet ten językowy misz-masz.
Jedyne nad czym, według mnie, trzeba popracować to prezentacja sceniczna bo to wielkie krzesło nie robi najlepszego wrażenie. Ciężko się to ogląda mimo że Leonora to śliczna dziewczyna.
Dania gdzieś pośrodku mojego rankingu. O wiele lepiej niż czochrający brody wikingowie.
Zgadzam się że tu wszystko do siebie pasuje i jest spójne. Nawet ten językowy misz-masz.
Jedyne nad czym, według mnie, trzeba popracować to prezentacja sceniczna bo to wielkie krzesło nie robi najlepszego wrażenie. Ciężko się to ogląda mimo że Leonora to śliczna dziewczyna.
Dania gdzieś pośrodku mojego rankingu. O wiele lepiej niż czochrający brody wikingowie.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie 24 Lut - 19:38
Absolutnie kocham tą piosenkę i to miłością bezwarunkową - wprowadza mnie w tak pozytywny nastrój jak żadna piosenka eurowizyjna od wielu lat. W moim osobistym rankingu tegorocznego ESC na pewno będzie na podium!
12/12
12/12
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie 24 Lut - 19:49
Plusy: Utwór jest bardzo przyjemny w odsłuchu, nie nudzi, lekko wręcz zaskakuje. Podoba mi się wykorzystanie kilku języków, szczególnie mówie tu o francuskim, który idealnie pasuje do takiej kompozycji. Do tego, Leonora ma dobry wokal i prezentacja z krzesłem oddaje dobrze klimat utworu.
Mam jedynie tylko jeden problem - o ile sam utwór jest przyjemny, to nie widzę zbytnio widzów głosujących na to. Jest to bardzo urocze, ale obawiam się że to może być historyjka podobna do Anki ze Szwajcarii - awans z 9-10 do finału, z całkiem niezły wynikiem od widzów, po czym kompletne zagubienie wsród 26 piosenek w finale. To jest trochę taki utwór, który wszyscy lubią, ale jednocześnie nie jest głównym faworytem do wyciągniecia telefonu. Mam nadzieję, że się pomylę, co do wyboru jestem na tak. 6/12
Mam jedynie tylko jeden problem - o ile sam utwór jest przyjemny, to nie widzę zbytnio widzów głosujących na to. Jest to bardzo urocze, ale obawiam się że to może być historyjka podobna do Anki ze Szwajcarii - awans z 9-10 do finału, z całkiem niezły wynikiem od widzów, po czym kompletne zagubienie wsród 26 piosenek w finale. To jest trochę taki utwór, który wszyscy lubią, ale jednocześnie nie jest głównym faworytem do wyciągniecia telefonu. Mam nadzieję, że się pomylę, co do wyboru jestem na tak. 6/12
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 24 Lut - 20:03
Nope. Typowa eurowizyjna Dania - poprawna, przeciętna do bólu radiówka, która leci sobie w tle i mało kto zwraca na nią uwagę. Do tego czuję mocne vibes The Show od Lenki. Do tego językowy bajzel pod koniec brzmi źle. Niestety nie ma tu nic, co by mnie przyciągnęło i najprawdopodobniej wrócę do tej propozycji w maju, ewentualnie przeglądając jakieś topki.
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Nie 24 Lut - 20:06
Dania po raz drugi z rzędu wybiera najbardziej charakterystyczny utwór ze swoich bezbarwnych preselekcji i chwała im za to. Love Is Foreve jest niesamowicie przyjemne w odsłuchu, mogłoby się wydawać, że jest to taka prosta piosenka, ale jest w niej coś wyjątkowego dzięki czemu łatwo zapamiętać ten utwór. Bardzo podoba mi się to, że w utworze pojawia się język duński i francuski. Na plus także wokal i preselekcyjna prezentacja, choć początek nieco przekombinowany, no ale to ogromne krzesełko mi się bardzo przypadło do gustu.
8/12
8/12
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Sro 27 Lut - 14:25
Nie wiem czemu, ale moje zdanie na temat tej propozycji zmieniło się o 180 stopni. Uważam, że jest to bardzo przyjemna i urocza piosenka. Występ na żywo pasuje idealnie moim zdaniem do tego typu muzyki, krzesło akurat przypadło mi do gustu. Ode mnie 8/12. Nie jest to co prawda muzyka w moim dokładnie guście, ale jest to dobrze wykonane i jakoś zniosłem tę słodycz.
- BatioooUżytkownik
- Liczba postów : 353
Pią 1 Mar - 17:46
lubię, lubię. nic lepszego tam nie mieli, więc Dania postąpiła słusznie. co do występu to liczyłem, że Leonora pochwali się swoimi umiejętnościami figurowymi (jakoś tak to się pewnie mówi, nie?). będę kibicować!
- BlueeUżytkownik
- Liczba postów : 33
Sob 2 Mar - 3:53
Nie jest to wybór za który Dania powinna się wstydzić ale szału nie ma. Utwór pasuje jakby do jakiejś reklamy. No ale nic ciekawego. 3/12
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: