Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

DANIA: Leonora (Love Is Forever)

+16
Luna
Wilk
Bluee
Batiooo
Iker
Sebek
Aro
Łosoś
Aleks
CzerwonePaznokcie
Fenistil
Morison
monkeyy
iguś
Drover
IgorBielak
20 posters
Go down

Na ile punktów ocenił(a)byś propozycję duńską?

3 - 19%
3 - 19%
2 - 13%
0 - 0%
3 - 19%
3 - 19%
0 - 0%
1 - 6%
1 - 5%
0 - 0%
0 - 0%

Wszystkich Głosów: 16

Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

DANIA: Leonora (Love Is Forever) - Page 2 Empty Re: DANIA: Leonora (Love Is Forever)

Sob 2 Mar - 12:39
Interesująca prezentacja, piosenka miła w odbiorze, żadne wielkie wow ale mimo wszystko Dania trzyma swój poziom a tym samym reperuje dotychczasowy poziom piosenek, myślę że finał na spokojnie i przyzwoite w nim miejsce Wink

Edit: 28.05 Niestety jak się później okazało porównując z resztą stawki to była jedna z najbardziej miałkich piosenek finału, jedynie dobrze wykonana, nic więcej, nie stawiam jej w gronie najgorszych ze wszystkich ale też nie w gronie najlepszych i tych które lubię, typowy średniak który nie wywołuje żadnych emocji.

Ostatnio zmieniony przez Wilk dnia Wto 28 Maj - 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Luna
Luna
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 86

DANIA: Leonora (Love Is Forever) - Page 2 Empty Re: DANIA: Leonora (Love Is Forever)

Pon 4 Mar - 13:32
W zależności od humoru albo nie mogę tego utworu wysłuchać do końca albo włączam sama z siebie i słucham, gdy mam niedobór cukru we krwi. Więc jakby wyciągnąć średnią, to moja ocena ostatecznie wynosi 6. Mało oryginalna, ale miła pioseneczka, jednak daleko jej do tego, by dostać ode mnie SMS.
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Pią 8 Mar - 13:18
Właściwie to wszystko, co trzeba, napisał tutaj już Fenistil, z tą różnicą, że mój zachwyt nad piosenka jest jednak nieco mniejszy, choć wciąż duży, a angielski, francuski i duński. By już wystarczyły :P. Póki co moja druga ulubiona propozycja w tym roku Szeroki uśmiech. Obstawiam, że na ESC skończy w pobliżu 10. miejsca w finale.

10/12
hawk21cmb
hawk21cmb
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 92

Nie 10 Mar - 0:39
Nie ma zachwytów, jest ruch ramionami, po prostu ok. To takie plumkanie w tle przypomina mi Annę Rossinelli z 2011 roku, za którą mówiąc delikatnie nie przepadałem zbytnio. Teraz z perspektywy czasu stwierdzam, że to była nawet spoko piosenka. Może za 8 lat to samo powiem o Danii 2019.
pierniczek
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 25

Wto 16 Kwi - 9:17
Ta piosenka z każdym dniem wydaje się coraz gorsza, a początkowo naprawdę ją lubiłem...
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Wto 16 Kwi - 10:42
Taka Eurowizyjna Lenka, ale w o wiele gorszym wydaniu. Sam utwór jest kiepski, a w występie brakuje mi jakiejś takiej autentyczności... życzę flopika :3

4 / 12
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 21 Mar - 23:50
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 50

Pamiętam ten moment, gdy po raz pierwszy miałem przyjemność wysłuchać te piosenki przed duńskimi preselekcjami i już po kilku początkowych dźwiękach wiedziałem, że to cudeńko będzie idealnie w moim guście. Mimo mojego początkowego zachwytu szybko okazało się, że pozostała część piosenki... jest nawet jeszcze lepsza i potrafi solidnie zaskoczyć. Wink Mamy w tym utworze trzy spójne ze sobą wzajemnie, ale jednocześnie nieco różne fragmenty. Początek to przede wszystkim niesamowicie przyjemne słodkie plumkanie, w środku dochodzi dużo bogatszy i wprowadzający nową energię instrumental, natomiast końcówka nieoczekiwanie zabiera nas językowo oraz muzycznie w typowo francuskie klimaty. Jest tam w końcówce mała żonglerka językami, bo oprócz francuskiego pojawiają się tam też niemiecki oraz duński, co jest bardzo przyjemnym smaczkiem, a jednocześnie wychodzi bardzo zgrabnie.

Całość jest niesamowicie przesłodzona - tym bardziej, gdy weźmiemy jeszcze pod uwagę delikatny wokal Leonory - i dlatego jak najbardziej rozumiem, że z tego powodu wielu osobom mogło to nieszczególnie podejść. Dla mnie jednak pod tym względem było idealnie i nawet niezbyt odkrywczy tekst o ogólnej miłości na świecie wypada tu całkiem uroczo.

Trochę do tego wszystkiego nie pasują tematycznie obecne w teledysku oraz w lyrics video fragmenty łyżwiarskie, ale jak pewnie niektórzy wiedzą, Leonora do 2018 na poważnie startowała w łyżwiarstwie figurowym, zostając m.in. dwukrotną mistrzynią juniorów Danii w jeździe indywidualnej oraz mistrzynią juniorów Danii w parach tanecznych razem ze swoim bratem. Byłem w szoku, gdy pierwszy raz się o tym dowiedziałem, bo to niesamowite, jak w jednej osobie może drzemać tyle przeróżnych talentów.

Pozostaje mi napisać już tylko coś o występie... i tu właśnie pojawia się jedyny drobny zgrzyt. Prezentacja sceniczna jest naprawdę ładna i urocza, bardzo pasująca do piosenki. Wspólne siedzenie na wielkim krześle to ciekawy motyw i robi wrażenie, szczególnie z daleka. Jak gdyby siedziały tam sobie jakieś małe urocze ludziki... Uśmiech Mam jednak nieodparte wrażenie, że przez te 3 minuty prawie nic się nie dzieje. Włazimy po drabinie na krzesło, kiwamy się do rytmu siedząc na krześle - i w sumie tyle. Część mnie czuje przy tym występie ogromny niedosyt i przez to mam spore huśtawki nastrojów przy ocenie: czasami piosenka mi się dłuży, a kiedy indziej wsłuchuję się w te przyjemne dźwięki i pozwalam sobie wsiąknąć w tę słodycz. Tak czy inaczej: gdy mi akurat siądzie nastrój, to doceniam ogromnie i stąd ta niezła pozycja w rankingu.

Skrzeczek lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: