LITWA: Jurij Veklenko (Run With The Lions)
+10
Fenistil
Dastame
Sebek
CzerwonePaznokcie
Morison
Drover
IgorBielak
iguś
Iker
Łosoś
14 posters
Ile punktów przyznał(a)byś litewskiej kompozycji?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
LITWA: Jurij Veklenko (Run With The Lions)
Sob 23 Lut - 22:31
Dzisiejszego wieczoru, zakończył się finał litewskiego "Eurovizijos". Po długim, prawie dwumiesięcznym tasiemcu preselekcyjnym, wyłoniono zwycięzcę. Został nim wokalista Jurij Veklenko, który będzie reprezentować swój kraj z utworem "Run With The Lions".
(AUDIO)
(LIVE)
TEKST:
If you wanna see, just open your eyes
If you wanna breathe, let’s go outside in the open
Out of the open
There’s no need to stay locked up inside
This kingdom is yours and this kingdom is mine
Let me show you
Just let me show you
There’s no need to be afraid
You don’t got to hide away
Cause we got a love that can’t be caged
We got love a that can’t be caged
(Refren)
C’mon, c’mon let your feelings out
C’mon, c’mon get your freedom now, run wild
Run with the lions
C’mon, c’mon let your feelings out
C’mon, c’mon get your freedom now, run wild
You run with the lions
If you wanna voice, just open your mouth
Don’t worry about words, we’ll figure it out
Just try it
Just try it
There’s no need to be afraid
You don’t got to hide away
Cause we got love that can’t be caged
We got love that can’t be caged
(Refren..) x2
So we got a love that can’t be caged
Run with the lions
Run with the lions
(Refren..)
So we got a love that can’t be caged
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Re: LITWA: Jurij Veklenko (Run With The Lions)
Sob 23 Lut - 23:44
Zły wybór. Naprawdę mam alergię na ten utwór, mój antyfaworyt tutaj wygrał, niestety.
Monika Marija być może zasobatożowała siebie samą stawiając na "Light On'', a wycofując ''Criminal''. Tak czy siak powinna była wygrać.
Monika Marija być może zasobatożowała siebie samą stawiając na "Light On'', a wycofując ''Criminal''. Tak czy siak powinna była wygrać.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sob 23 Lut - 23:50
Od początku kibicowałem max Jurijusowi w Atrance. O ile wiedziałem, że tele zapewne na niego zagłosuje, to tutaj spore zaskoczenie że jury oceniło go lepiej niż Monikę. Jestem max zadowolony z tego wyboru, piosenka jak z reklamy Coca Coli, ale jest dla mnie coś w niej specjalnego. Max się ciesze, leci dwunastka.
12/12
12/12
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 24 Lut - 0:34
Tak coś czułem, że Monika Marija zostanie ukarana za te kombinacje. xD
Nie zmienia to faktu, że Light On byłoby lepszym wyborem. Run With The Lions to po prostu najzwyklejsza w świecie popowa ballada, której słucha się dobrze, temu zaprzeczyć nie mogę, może pod koniec zaczyna jedynie trochę nużyć. Natomiast całość nie ma absolutnie nic, co by mnie zainteresowało i sprawiło, że włączę ten utwór po raz drugi.
Nie skreślam Litwy w kontekście awansu do finału, ale nie widzę tej propozycji w top15. :|
5/12
Nie zmienia to faktu, że Light On byłoby lepszym wyborem. Run With The Lions to po prostu najzwyklejsza w świecie popowa ballada, której słucha się dobrze, temu zaprzeczyć nie mogę, może pod koniec zaczyna jedynie trochę nużyć. Natomiast całość nie ma absolutnie nic, co by mnie zainteresowało i sprawiło, że włączę ten utwór po raz drugi.
Nie skreślam Litwy w kontekście awansu do finału, ale nie widzę tej propozycji w top15. :|
5/12
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Nie 24 Lut - 0:52
Bardzo zwykła i średnia radiówka. Na ESC nie wiem czy się sprawdzi. Chociaż tak samo myślałem o 2016 i wyszło 9 miejsce. Ale to było lepsze. Run with the lions jest zbyt monotonne jak dla mnie i w tłumie się nie wyróżni. Jakoś średnie te piosenki w tym roku xd
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 24 Lut - 2:03
Taka sobie radiówka. Nic specjalnego. Nie wiem jak można dać temu maksimum punktów. Co do Moniki - ja właśnie spotkałem się z wieloma opiniami, że to "Leave Light On" jest lepsze, więc na jej miejscu chyba sam bym na to postawił (no i jak dla mnie to też było trochę lepsze od "Criminal", chociaż obie propozycje były dobre).
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Nie 24 Lut - 11:26
Trochę brzmi jak odrzut z Melfestu, jakbym to słyszał co roku w szwedzkich selekcjach, a propos, utwór Alice z przed dwóch lat o tym samym tytule pamiętam doskonale, tu, mimo, że słuchałem 10 minut temu, nie potrafię zanucić.
Odsłuchałem jeszcze raz () i nie jest to tragiczne, ale niczym się nie wyróżnia, przegrywa z równie mdłym angielskim kawałkiem, ale Michael ma przynajmniej gospelowe chórki, pewnie w moim rankingu znjadzie się gdzieś w połowie stawki albo raczej w tej drugiej połowie
5/12
Odsłuchałem jeszcze raz () i nie jest to tragiczne, ale niczym się nie wyróżnia, przegrywa z równie mdłym angielskim kawałkiem, ale Michael ma przynajmniej gospelowe chórki, pewnie w moim rankingu znjadzie się gdzieś w połowie stawki albo raczej w tej drugiej połowie
5/12
- CzerwonePaznokcieUżytkownik
- Liczba postów : 33
Nie 24 Lut - 12:23
Kolejna piosenka którą zapomina się chwilę po odsłuchaniu? Czy to już jakaś choroba?
A szkoda bo Light on wpadło mi w ucho.
Ten wybór nikomu wstydu nie przynosi ale zginie gdzieś w tumulcie
A szkoda bo Light on wpadło mi w ucho.
Ten wybór nikomu wstydu nie przynosi ale zginie gdzieś w tumulcie
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Nie 24 Lut - 19:53
Cóż, najzwyklejsza popowa balladzina. Dość obowiązujący początek zapowiadał coś ciekawego ale niestety im dalej w las tym gorzej, przy samym zakończeniu już byłem bardzo zmęczony tym utworem. Run With The Lions ma jednak w sobie jakiś urok i mam ochotę wysłuchać tej piosenki jeszcze raz. Na plus bardzo przyjemna barwa głosu wokalisty. Co do samych litewskich preselekcji to szkoda, że nie wygrała ich Monika bo Light On, choć trochę słabsze od wycofanego Criminals było dużo lepsze od propozycji Jurijusa.
Na razie daję 6/12 ale może się jeszcze trochę wkręci.
Na razie daję 6/12 ale może się jeszcze trochę wkręci.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Nie 24 Lut - 20:23
Nie lubię :/ Jedna z najgorszych wyborów w tym i tak całkiem kiepskim roku. 2/12 Monika jak mogłaś to tak s********ć
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pon 25 Lut - 11:33
Na wstępie chciałbym zwrócić uwagę na dość ciekawe zjawisko - litewskie jury i telewidzowie byli w stanie ułożyć identyczny ranking ośmiu finałowych piosenek. Brawa za zgodność! Na pewno wszyscy będziemy się jeszcze przez chwilę zastanawiać czy kombinacje Moniki Marii nie sprawiły, że jury spojrzało na nią trochę krzywym okiem i czy w normalnych okolicznościach to nie ona pojechałaby do Tel Awiwu. No ale wygrał Jurijus i trzeba się z tym pogodzić.
Dla mnie był to zdecydowany antyfaworyt finału i niestety ląduje u mnie nawet za Czarnogórą czy Chorwacją. Jest do dosyć monotonne, nieciekawe, a przesadne nagromadzenie falsetu na dłuższą metę męczy. Z tego co widzę ma jednak swoich fanów, a ludzie na yt wypisują komentarze w stylu "finally something refreshing", więc nie wykluczam, że awans do finału albo nawet i miejsce w TOP 15 uda się ugrać.
Dla mnie był to zdecydowany antyfaworyt finału i niestety ląduje u mnie nawet za Czarnogórą czy Chorwacją. Jest do dosyć monotonne, nieciekawe, a przesadne nagromadzenie falsetu na dłuższą metę męczy. Z tego co widzę ma jednak swoich fanów, a ludzie na yt wypisują komentarze w stylu "finally something refreshing", więc nie wykluczam, że awans do finału albo nawet i miejsce w TOP 15 uda się ugrać.
- BlueeUżytkownik
- Liczba postów : 33
Wto 26 Lut - 22:58
MONIKA :( bardzo chciałem żeby wygrała :(
W sumie ten utwór który wygrał to ani zły ani dobry taki średni. 3/12
W sumie ten utwór który wygrał to ani zły ani dobry taki średni. 3/12
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Sob 2 Mar - 13:13
Litwa mi się także podoba z uwagi że ten utwór utrzymany jest stylistyce pop tak jakby sprzed kilku lat ale do której mam duży sentyment i lubię jak piosenki są utrzymane w takich klimatach, zdecydowanie tutaj Litwa góruje nad Estonią pod względem radiówki a do tego fajna gra świateł na scenie i wizualizacji sprawia że raczej o pomysł na występ w maju jestem spokojny 7/12
- LunaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 86
Pon 4 Mar - 14:54
Chciałam napisać chociaż po parę zdań na temat każdego utworu a tutaj nawet nie wiem, co napisać. Słuchałam tej piosenki co najmniej 10 razy a nawet nie potrafię jej zanucić. Nuda, panie, choć występ był dość estetyczny. Ostatecznie piosenka ląduje w worze z przeciętniakami za 4 punkty.
Nie 14 Kwi - 10:12
Monika, Monika i Monika.. przyznam, miała świetną balladę, która zajeżdżała mi trochę Evanescence, ale mimo wszystko czasu nie wrócimy i mamy Jurijusa i powiem szczerze, że wstydu nie ma (przeciętny widz Eurowizji w maju nie będzie widział kto to Monika). Prosta popowa piosenka, ale nie paździerz! kompozytorzy zadbali, aby chociaż w najmniejszym stopniu brzmiała nowocześnie. Mi osobiście ostatnio ta piosenka siedzi w głowie i z przyjemnością do niej wracam do tego stopnia że wylądowała w moim osobistym top 5!
moim zdaniem tak jak w przypadku naszych Tulianek niechęć do tej piosenki wynika z teledysku/występu na żywo z preselekcji który jest kiepski a to za sprawą naprawdę złego chórku, ale jak to w przypadku Litwy bywa na Eurowizji wszystko jest dopięte na ostatni guzik! trzymam kciuki 10/12
moim zdaniem tak jak w przypadku naszych Tulianek niechęć do tej piosenki wynika z teledysku/występu na żywo z preselekcji który jest kiepski a to za sprawą naprawdę złego chórku, ale jak to w przypadku Litwy bywa na Eurowizji wszystko jest dopięte na ostatni guzik! trzymam kciuki 10/12
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Pozwolenia na tym forum: