Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)

+19
hawk21cmb
Wilk
Sebek
Justi
mercator
Iker
Darka
Fenistil
Aleks
Yngwie / admin
Morison
Skrzeczek
KarolStark
Drover
iguś
magou
IgorBielak
Dastame
Liver
23 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś reprezentantom Islandii?

10 - 45%
2 - 9%
3 - 14%
0 - 0%
1 - 5%
1 - 5%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%
1 - 5%
4 - 17%

Wszystkich Głosów: 22

Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra) Empty ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)

Sob 2 Mar - 23:39
:iceland: :iceland: :iceland:

ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra) Hatari

Zwycięzcą Söngvakeppnin 2019 (i reprezentantem Islandii w Tel Awiwie) została grupa Hatari, z utworem Hatrið mun sigra (Zapanuje nienawiść). Zespół istnieje od 2015 roku, w 2017 i 2018 zostali wyróżnieni przez islandzki magazyn The Reykjavík Grapevine jako najlepsi artyści na żywo + w zeszłym roku otrzymali też nagrodę za teledysk do piosenki "Spillingardans". Określają się oni jako "antykapitalistyczna techno BDSM-owa grupa performance'owa".

Ostatnio zmieniony przez Liver dnia Wto 2 Kwi - 22:59, w całości zmieniany 2 razy
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra) Empty Re: ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)

Sob 2 Mar - 23:43
Moje chłopaki 10/12 Oby weszli do finału, a nie jakieś szitowe ballady.
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra) Empty Re: ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)

Sob 2 Mar - 23:53
Ja nie rozumiem fenomenu tej piosenki. Może jak bardziej skupie się na tekście.. Ale no dla mnie to męczące, ledwo całe przesłuchałem. Lubię czasem cięższe brzmienia, ale to jest dziwne. Momentami instrumental mi się podoba, ale jak narazie to wszystko xD.
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Nie 3 Mar - 8:02
Ja również nie rozumiem fenomenu tej piosenki o ile można nazwać piosenką. Rozumiem że występ w jakimś tam stopniu inspirowany jest występem Lordi, ale sorry to jest okropne. Nie ma tam nic co skłoniłoby mnie do powtórnego obejrzenia perfomencu
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Nie 3 Mar - 10:55
Nie jest to rodzaj muzyki, którego słucham na co dzień, ale... podoba mi się to. 🇩🇯 I to bardzo.
Mimo darć utworu słucha mi się naprawdę świetnie, co więcej, jest to w tym przypadku dodatkowy atut. Prezentacja sceniczna jest genialna - tajemnicza, kontrowersyjna, intrygująca, ale właśnie taka do tejże piosenki pasuje najbardziej. Obok całości po prostu nie da się przejść obojętnie. Ja to kupuję, po obejrzeniu występu z finału mam ochotę wcisnąć replay. Szeroki uśmiech
Brawa dla Islandii - odrobili lekcję. Z totalnie bezpłciowej ballady, w tym roku przechodzą na coś bardzo charakterystycznego i mega wyróżniającego się.
Witamy Islandię z powrotem w finale. Wink

12/12
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 783

Nie 3 Mar - 11:08
Lata, kiedy wygrywały nudne pop piosenki (Euphoria, Heroes, My Number One) mamy już za sobą, teraz wygrywają utwory/występy, które znacznie wyróżniają się na tle reszty (Jamala, Salvador, Netta). Idąc tym tropem myślę, że Hatari mają dużą szansę na zwycięstwo. Wykreowali sobie swój własny wizerunek i o ile nie słucham na co dzień takiej muzyki to należą się plusy za oryginalność, bo w tym roku prawie każda piosenka brzmi tak samo. Nie tylko pod względem scenicznym, ale też muzycznym (bo nie wystarczy być "kontrowershyjnym" i wystawić jakieś generic gówno, w dodatku nie potrafiąc śpiewać jak Bilal).
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

Nie 3 Mar - 11:14
iguś napisał:Nie jest to rodzaj muzyki, którego słucham na co dzień, ale... podoba mi się to. 🇩🇯 I to bardzo.

Same girl haha. Hatari to na razie mój numer 1. Piosenka nietuzinkowa jak na Eurowizję. Dobrze się tego słucha pomimo krzyków, wydaje mi się, że główną robotę odwala tutaj warstwa instrumentalna która w połączeniu z głosem jest cudna. Występ pełen elementów zapadających w pamięć. Myślę, że jeśli Islandia zaprezentuje się podobnie w Tela Veav albo nawet i lepiej to może liczyć na naprawdę wysoki wynik! Może nawet na wygraną? I tego im życzę!

12/12

:siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland: :siceland:
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Nie 3 Mar - 11:26
Ciężko mi cokolwiek o tym tworze powiedzieć xD. Tekst dosyć przerażający... zdecydowanie nie do brania go dosłownie. Występ nawet mnie zaintrygował, choć wciąż nieco straszy i przytłacza. Pieśń wywołuje u mnie mieszane uczucia. Jeszcze będę musiał z tym się osłuchać. Na pewno nie ma ani tragedii, ani zachwytu z mojej strony, ale wolałbym raczej, aby nie wygrała.
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Nie 3 Mar - 11:34
Piszę z pełnym przekonaniem, że Islandia wraca do finału, a po bezpiecznych badziewiach wybieranych przez ostatnie dwa lata muszę ich pochwalić, że tym razem poszli na całość. Przez chwilę miałem obawy, czy nie skończą jak fiński zespół Downa, ale przecież muzycznie to też stoi na poziomie. Na pewno prezentacją, tak jak MARUV ( Wink ) część głosów zyska a część straci, jednak uważam, że tych pierwszych będzie zdecydowanie więcej.
Ode mnie 6/12
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Nie 3 Mar - 12:50
Hatari to chyba tegoroczny fanwank na miarę zeszłorocznego węgierskiego AWS który ledwo co awansował do finału. Z tym, że AWS to był mocny przyzwoity growling i poważna medicorowa propozycja czego brakuje Hatari. Traktuję tą islandzką propozycję w kategoriach ciekawostek i joke entry coś w stylu Iron Maiden dla gejów. Szykuje się kolejny flopik tego kraju na eurowizji.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Nie 3 Mar - 13:00
Yngwie napisał:Hatari to chyba tegoroczny fanwank na miarę zeszłorocznego węgierskiego AWS który ledwo co awansował do finału. Z tym, że AWS to był mocny przyzwoity growling i poważna medicorowa propozycja czego brakuje Hatari. Traktuję tą islandzką propozycję w kategoriach ciekawostek i joke entry coś w stylu Iron Maiden dla gejów. Szykuje się kolejny flopik tego kraju na eurowizji.

Chyba właśnie trochę podobne mam wrażenie i nie wierzę w spektakularny sukces tej piosenki. AWS było milion razy lepsze :P
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

Nie 3 Mar - 13:27
Nienawidzę darcia się pomieszanego z marnym śpiewaniem - szanuję wszystkich, którzy cenią ten utwór, jednak ja go po prostu nie mogę słuchać. :(

0/12
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 3 Mar - 14:06
Jako ktoś, kto w takie muzyczne klimaty się raczej na co dzień nie zapuszcza, muszę powiedzieć, że piosenka już od pierwszego odsłuchu bardzo mnie zaintrygowała. Występ na scenie też ma sporo charakteru. Cieszę się, że mamy tu język islandzki, który dodaje tej propozycji tajemniczości.

Nie jestem do końca pewny czy mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że lubię tę piosenkę. Raczej nie będę jej sobie puszczał w wolnym czasie. Mimo wszystko jednak zwycięstwo Hatari bardzo mnie ucieszyło. Potrzebujemy na Eurowizji tyle różnorodności ile się tylko da, a to akurat na pewno sporo jej wnosi. Wink A zresztą Islandia nie miała w swoich preselekcjach niczego lepszego.
Gość
Gość

Nie 3 Mar - 20:03
Nie da się przejść obok tego obojętnie. Zazwyczaj nie słucham takich utworów, jednak ten ma coś w sobie, co przyciąga niczym ferromagnetyk. Wyróżnia się nie tylko ze względu na brzmienie, występ oraz niecodzienny wygląd artystów, lecz również przez użycie pięknego, niezbyt popularnego języka islandzkiego. Prezentacja idzie w parze z tekstem zawierającym mocne stwierdzenia i prawdy uniwersalne. Ciekawi mnie, które miejsce Islandia zajmie w Tel Awiwie, decydując się na taki ryzykowny krok. Życzę im powodzenia!
12/12
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

Nie 3 Mar - 22:34
Mój absolutny faworyt. Jestem zakochana w tej piosence i jej oryginalności. Bardzo ciekawe połączenie wokali, a do tego klimat lat 80. Czy mogłoby być lepiej? Nie
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: