ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)
+19
hawk21cmb
Wilk
Sebek
Justi
mercator
Iker
Darka
Fenistil
Aleks
Yngwie / admin
Morison
Skrzeczek
KarolStark
Drover
iguś
magou
IgorBielak
Dastame
Liver
23 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś reprezentantom Islandii?
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Re: ISLANDIA: Hatari (Hatrið mun sigra)
Pon 4 Mar - 11:54
Uwielbiam to, od momentu ujawnienia propozycji dla Islandii oni byli moimi faworytami i nie tylko w krajowych preselekcjach. Trochę obawiałem się, że Islandia ich nie wybierze, ale na szczęście myliłem się. Ode mnie 12/12
Odważne i wyraziste. Kiedy czysty refren wyskakuje ponownie z charczeniem pod spodem ja dostaję ciarek. A co do tekstu ... podoba mi się, jest to pod prąd i można to interpretować po swojemu, raczej intelegentna osoba nie traktuje tego dosłownie. Bardzo podoba mi się ich wizerunek sceniczny również ''Eargasm'' czyli orgazm dla moich uszu to jest
Odważne i wyraziste. Kiedy czysty refren wyskakuje ponownie z charczeniem pod spodem ja dostaję ciarek. A co do tekstu ... podoba mi się, jest to pod prąd i można to interpretować po swojemu, raczej intelegentna osoba nie traktuje tego dosłownie. Bardzo podoba mi się ich wizerunek sceniczny również ''Eargasm'' czyli orgazm dla moich uszu to jest
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pon 4 Mar - 21:06
Muzyka mi się podoba, wokale (o ile można mówić tutaj o jakiś wokalach) to totalna porażka, do tego występ to takie sado-maso show a'la lata 80-te. Przypuszczam że u widzów może być na 10 miejscu w półfinale, ale jury powinno tą piosenkę całkowicie zignorować. Nie dziwię że u wielu fanów eurowizji ta piosenka jest wysoko w rankingach; bo piosenka jest całkowicie inna. Wolę coś oryginalnego, niż takie piosenki jak ma np. w tym roku Litwa, Wielka Brytania czy Mołdowia. Bo tego typu piosenek słyszałem już tysiące... Szkoda tylko że piosenka Islandii po prostu jest słaba ...
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Wto 5 Mar - 13:28
Przesłuchałam raz, drugi, trzeci i jakoś nie ma ochoty do tego wracać. Nie mogę też napisać, że w ogóle mi się nie podoba. Mam mieszane uczucia. Póki co nie wiem co mogę więcej napisać
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Wto 5 Mar - 16:08
Po zeszłorocznym, totalnie bezbarwnym utworze Islandia wysyła w do Tel Awiwu niesamowicie wyróżniającą się propozycję! Choć są to kompletnie nie moje klimaty to jest to według mnie świetna, nietuzinkowa propozycja z genialnym instrumentalem, który robi dużą robotę w tym utworze. Nie do końca przekonuje mnie to darcie w zwrotkach, ale za to wokal w refrenie jest całkiem przyjemny. Na plus mogę zaliczyć także prezentację sceniczną - kontrowersyjną i przyciągającą uwagę.
Liczę na powrót Islandii do finału!
8/12
Liczę na powrót Islandii do finału!
8/12
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Pią 8 Mar - 15:52
:shock: Na pewno się wyróżniają z tłumu i to by było na tyle z pozytywów xD Głos pana bruneta to taka trochę bardziej hardcorowa wersja Finlandii z 2015, więc niezbyt dobre skojarzenie na początek no a poza tym największym mankamentem jest to że nie da się tego słuchać niestety... ale cóż, Islandia jak widać próbuje wszystkiego, albo uda im się awansować albo zniszczy ich jury, bardziej obstawiałbym to drugie ale ciekawy jestem jak zostanie to odebrane.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sob 9 Mar - 20:18
Po kilku przesłuchaniach mam już dość tego czegoś, bo użycie słowa "piosenka" w przypadku tegorocznej Islandii to duże nadużycie. To jest nawet gorsze od pięrdzącego indyka z Irlandii (2008 rok). Widać że słabe wyniki w ostatnich latach spowodowały, że Islandczycy mają wyje#&$# na ESC.
- hawk21cmbUżytkownik
- Liczba postów : 92
Nie 10 Mar - 1:05
Zdecydowanie jak Wilk napisał, wokal to Finlandia 2015 tylko że 30 lat wcześniej. A że wtedy trzymałem kciuki za Finlandię, teraz przybijam pionę z Islandią. Może nie jest to zbyt normalne, ale przecież nie chcemy "normalnych" piosenek na Eurowizji. Ma być coś oryginalnego i nietuzinkowego. I takie coś jedzie w tym roku z Islandii. Pewnie się skończy obsuwą, ale who cares, mi się podoba
Pon 11 Mar - 20:09
Dziś spotkał się specjalny rządowy zespół w Izraelu, podobno poruszono temat czy Hatari ma prawo do tego, aby przekroczyć granicę Izraela - część izraelskich polityków nie chce Islandii na Eurowizji a związane to jest z obawą o ich występ, rzekomo anty-izraelską prowokację. Gdyby Izrael zdecydował o zakazie wstępu do Izraela grupie z Islandii, uniemożliwiłby w ten sposób udział w konkursie, byłby to duży zgrzyt i wręcz polityczno-dyplomatyczny skandal. Nie wiadomo kiedy zapadnie ostateczna decyzja ws. Hatari.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Wto 2 Kwi - 11:01
monkeyy napisał:W sierpniu Hatari wystąpi w Polsce podczas koncertów Iceland To Poland.
Dzięki za informację, już wiem co robić 23.08
- Mrs.NobodyUżytkownik
- Liczba postów : 50
Sro 8 Maj - 22:38
OŁ JEE!!! To jest coś czego Eurowizja potrzebuje! Wspaniali, odważni, oryginalni i intrygujący! Świetne przesłanie, inne niż oklepane i nudne do porzygu "lowe is forewa end ewa" Jak nie Duncan, to niech oni rozpieprzą scenę w Tel Avive! HATARI MUN SIGRA!
P.S. Mam jeszcze taką małą odezwę do Matthiasa (dla tych co nie wiedzą: to jest ten, który krzyczy w zwrotkach): kochanie Ty moje, gdyby to ode mnie zależało to dałabym Ci top 3, a nawet zwycięstwo w całym konkursie, choćbyś stał tam na tej scenie i nic nie robił. Ty tylko sobie po prostu bądź <3
12/12
P.S. Mam jeszcze taką małą odezwę do Matthiasa (dla tych co nie wiedzą: to jest ten, który krzyczy w zwrotkach): kochanie Ty moje, gdyby to ode mnie zależało to dałabym Ci top 3, a nawet zwycięstwo w całym konkursie, choćbyś stał tam na tej scenie i nic nie robił. Ty tylko sobie po prostu bądź <3
12/12
- TrissUżytkownik
- Liczba postów : 38
Czw 23 Maj - 8:28
Panowie zrobili niezły szum wokół siebie i z ciekawości troszkę o nich poszperałam. To całkiem sympatyczni ludzie, z którymi poglądami się zgadzam, do tego lubię takie poczucie humoru. A dzieciątko Klemensa - przeurocze .
Sam utwór... nie przepadam za taką muzykę, jednak coś mnie tutaj ruszyło i zatrzymało na dłużej. Na pewno Islandia wskoczyła do mojego TOP10, mimo że Klemens trochę miauczał podczas finału, a język islandzki momentami brzmi jak przekleństwa belzebuba.
10/12
Sam utwór... nie przepadam za taką muzykę, jednak coś mnie tutaj ruszyło i zatrzymało na dłużej. Na pewno Islandia wskoczyła do mojego TOP10, mimo że Klemens trochę miauczał podczas finału, a język islandzki momentami brzmi jak przekleństwa belzebuba.
10/12
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: