MALTA: Sarah Bonnici (Loop)
+3
Sebek
Fenistil
Łosoś
7 posters
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
MALTA: Sarah Bonnici (Loop)
Sro Lis 08, 2023 7:11 pm
Temat zostanie zaktualizowany po wyborze reprezentanta Malty na Konkurs Piosenki Eurowizji 2024.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: MALTA: Sarah Bonnici (Loop)
Sro Lis 08, 2023 7:29 pm
Pomimo ostatnio niezbyt udanych wyników w Konkursie, Maltańczycy nie decydują się na zmianę swojego systemu i reprezentant śródziemnomorskiej wyspy zostanie ponownie wybrany porzez preselekcje "Malta Eurovision Song Contest". Podobnie jak w zeszłym roku do walki o wyjazd na Eurowizję staje 36 artystów, którzy zostali podzieleni na cztery półfinały. Do finału preselekcji przejdzie 12 z nich. Finalistów preselekcji poznamy po przeprowadzeniu ostatniego półfinału.
W tym roku zaszła jedna zmiana dotycząca finału preselekcji. Występy finałowe nie będą odbywały się na żywo. Przed finałem każdy uczestnik otrzyma 5000 € na nagranie swojego własnego teledysku oraz godzinę na nagranie trzech występów na scenie, z których jeden zostanie wybrany do przekazu telewizyjnego.
W tym roku zaszła jedna zmiana dotycząca finału preselekcji. Występy finałowe nie będą odbywały się na żywo. Przed finałem każdy uczestnik otrzyma 5000 € na nagranie swojego własnego teledysku oraz godzinę na nagranie trzech występów na scenie, z których jeden zostanie wybrany do przekazu telewizyjnego.
DATY:
I SF: 27.10
II SF: 03.11
III SF: 10.11
IV SF: 17.11
FINAŁ: styczeń 2024
UCZESTNICY:
I SF:
Kurt Calleja – “Misunderstood”
Sarah Bonnici – “Loop”
Gail Attard – “Wild Card”
Mark Anthony Bartolo – “Condition Or Friction”
Eliana Gomez Blanco – “There’s Only Flowers”
Oxygyn – “Cloudmaker”
Nathan – “Ghost”
Lyndsay Pace – “Fire Proof”
Dominic Cini – “Bewsa”
II SF:
Marie Claire – “Fading”
Franklin Calleja – “Puppet”
Desirei Grech – “Watch Me”
Sopranique – “Empire”
Janvil – “Man”
Haley Azzopardi – “Tell Me That It’s Over”
Denise Mercieca – “Mara”
Mark Portelli – “Just Be”
Maria Chrsitina – “Moving On”
III/IV SF:
Kyle George – “Arrows”
Matt Blxck – “Banana”
Dan – “Baraxx”
Christian Arding – “Bellus”
Miguel Bonello – “Better Off Alone”
Thea Aquilina – “Blood Stream”
Karin Duff – “Breaking Bad”
Lisa Gauci – “Breath”
Moira Stafrace – “Feather Flight”
Cosette Baldacchino – “Free Fall”
Ryan Hili – “Karma”
Michaela Galea – “Let’s Talk About Love”
Martina Cutajar – “Miles Away”
Stefan Galea – “Numb”
Erba’ – “Sirena”
Jessica Micallef – “Taghna Tnejn”
Greta Tude – “Topic (Bla Bla)”
Miriana Conte – “Venom”
I SF: 27.10
II SF: 03.11
III SF: 10.11
IV SF: 17.11
FINAŁ: styczeń 2024
UCZESTNICY:
I SF:
Kurt Calleja – “Misunderstood”
Sarah Bonnici – “Loop”
Gail Attard – “Wild Card”
Mark Anthony Bartolo – “Condition Or Friction”
Eliana Gomez Blanco – “There’s Only Flowers”
Oxygyn – “Cloudmaker”
Nathan – “Ghost”
Lyndsay Pace – “Fire Proof”
Dominic Cini – “Bewsa”
II SF:
Marie Claire – “Fading”
Franklin Calleja – “Puppet”
Desirei Grech – “Watch Me”
Sopranique – “Empire”
Janvil – “Man”
Haley Azzopardi – “Tell Me That It’s Over”
Denise Mercieca – “Mara”
Mark Portelli – “Just Be”
Maria Chrsitina – “Moving On”
III/IV SF:
Kyle George – “Arrows”
Matt Blxck – “Banana”
Dan – “Baraxx”
Christian Arding – “Bellus”
Miguel Bonello – “Better Off Alone”
Thea Aquilina – “Blood Stream”
Karin Duff – “Breaking Bad”
Lisa Gauci – “Breath”
Moira Stafrace – “Feather Flight”
Cosette Baldacchino – “Free Fall”
Ryan Hili – “Karma”
Michaela Galea – “Let’s Talk About Love”
Martina Cutajar – “Miles Away”
Stefan Galea – “Numb”
Erba’ – “Sirena”
Jessica Micallef – “Taghna Tnejn”
Greta Tude – “Topic (Bla Bla)”
Miriana Conte – “Venom”
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Sro Lis 08, 2023 10:09 pm
Jestem wstrętnym przegrywem i faktycznie spędziłem 2 ostatnie jesienne wieczory na śledzeniu maltańskich preselekcji. Klimat cudowny (ogółem intryguje mnie jak program XOW funkcjonuje poza byciem preselekcjami, pierwsze poł godziny pierwszego półfinału wyglądały tak, że w studiu stali prowadzący, Kurt Calleja (ten z Baku, nie mylić z tegorocznym uczestnikiem Kurtem Calleją) i Glen Vella (ten z Dusseldorfu) i se żartowali po maltańsku, a wokół nich stali uczestnicy i się tylko 30 minut uśmiechali.
Stawkę pierwszego półfinału pamiętam jak przez mgłę, chyba tylko mi "Bewsa" wpadła w ucho, taki aidanizm z arabskim bitem. Drugi półfinał w moim odczuciu znacznie lepszy (co niestety nie mówi tak dużo), a to głównie przez obecność pań z Sopranique. Prosty europop jak z lat 00. śpiewany sopranem? Bierę to. Reject modernity, return to schlage.
No i Perssonki nadal nie pojadą na Eurowizję.
Stawkę pierwszego półfinału pamiętam jak przez mgłę, chyba tylko mi "Bewsa" wpadła w ucho, taki aidanizm z arabskim bitem. Drugi półfinał w moim odczuciu znacznie lepszy (co niestety nie mówi tak dużo), a to głównie przez obecność pań z Sopranique. Prosty europop jak z lat 00. śpiewany sopranem? Bierę to. Reject modernity, return to schlage.
No i Perssonki nadal nie pojadą na Eurowizję.
marjuz, Fenistil and CB93 lubią ten post
- lepikUżytkownik
Pią Lis 10, 2023 10:18 pm
3 półfinał śmiało mógłby być e-mailem.
- lepikUżytkownik
Sob Lis 18, 2023 1:28 am
Ej, 4 półfinał nie był taki zły.
- bardzo mi siadła "Sirena" (w której jako współkompozytor kontrybuował Tom Hugo), wychodzi na to, że w tegorocznej stawce będę kibicował girls/womenbandom (Sopranique <3)
- "Karmy" słucha się przyjemnie (odniosłem wrażenie, że brzmi to jak utwór z Melodifestivalen, co w kontekście całej stawki potraktowałbym to jako zaletę... i zupełnym przypadkiem napisali go państwo Debowie. Jednak coś tam się znam!
- "Bellus" brzmi totalnie jak ballada wyjęta żywcem z Eurowizji 1992 (czyli miłe dla ucha, ale niekoniecznie chcesz to wysyłać)
- "Miles Away" zaczynało się z potencjałem, ale moim zdaniem pogubiło się po drodze
Jest też niestety "Banana", która jest najwyczajniej piosenką w stylu Seana Banana... napisaną przez Seana Banana. Z przerażeniem obserwuję na Reddicie, że ludzie nieśmiało upatrują w tym szansy na wydostanie Malty z piekła półfinałów.
Ze zniecierpliwieniem czekam na ogłoszenie finalistów.
- bardzo mi siadła "Sirena" (w której jako współkompozytor kontrybuował Tom Hugo), wychodzi na to, że w tegorocznej stawce będę kibicował girls/womenbandom (Sopranique <3)
- "Karmy" słucha się przyjemnie (odniosłem wrażenie, że brzmi to jak utwór z Melodifestivalen, co w kontekście całej stawki potraktowałbym to jako zaletę... i zupełnym przypadkiem napisali go państwo Debowie. Jednak coś tam się znam!
- "Bellus" brzmi totalnie jak ballada wyjęta żywcem z Eurowizji 1992 (czyli miłe dla ucha, ale niekoniecznie chcesz to wysyłać)
- "Miles Away" zaczynało się z potencjałem, ale moim zdaniem pogubiło się po drodze
Jest też niestety "Banana", która jest najwyczajniej piosenką w stylu Seana Banana... napisaną przez Seana Banana. Z przerażeniem obserwuję na Reddicie, że ludzie nieśmiało upatrują w tym szansy na wydostanie Malty z piekła półfinałów.
Ze zniecierpliwieniem czekam na ogłoszenie finalistów.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sro Lut 28, 2024 12:13 am
"Loop" jest chyba bardziej fuego niż samo "Fuego", a tytuł przywodzi mi na myśl także "Replay" z tej samej kategorii. Piosenka nie jest w sumie zła, a refren ma w sobie pewien pazur, ale jestem tym wszystkim zmęczony i chciałbym od fuegobopów móc na ESC odpocząć chociaż na moment, a ten konkretny liczy się co najmniej za 3 zwykłe.
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Sro Lut 28, 2024 10:36 am
Definicja nudy i nijakości. O tak, zróbmy pięćsetną piosenkę o bzdurach, ubierzmy wokalistkę w seksowne wdzianko, dajmy czterech tancerzy i jazda. Patologia kserokopiowanego labadziarstwa nadal trwa dlatego wtórność muzyczna, liryczna i wizualna tegorocznej Malty nie bardzo zaskakuje. Ciężko też nie odnieść wrażenia, że wszystko jest tutaj po prostu od niechcenia. A przecież nie trzeba odkrywać koła na nowo, żeby napisać dobrą i chwytliwą popową piosenkę. Niemniej w obliczu tego, że niewiele dzieliło nas od zwycięstwa Bananków to i tak minimalnie ten song doceniam.
marjuz lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sro Mar 06, 2024 10:08 pm
Ostatnie podrygi upadającego wpływu fuegopopu na Eurowizję, tutaj wersja po przedłużeniu przez sukces Slomo. Upadek w półfinale mam nadzieję będzie tylko gwóździem do trumny. Swoją droga wokalistka dwa razy brała udział w selekcjach z balladami, ale efektu nie było, więc trzeba ubrać lateksowe spodnie i udawać kogoś kim się nie jest. Tyle dobrego, że nie ma na Eurowizji "Bananas" bo kiczometr wywaliłoby na lata. A tak przeleci gdzieś w tle i każdy zapomni zachowując spokój ducha.
Fenistil and Sebek lubią ten post
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Nie Mar 10, 2024 11:37 pm
Pierwsze wrażenie mam tu dużo lepsze, niż w przypadki często wspominanego przy tej piosence "SloMo"... jednak Sarah Bonnici nie jest tak dobrą performerką, jak Chanel. Ogólnie nie gustuję w tego typu utworach, ale nie jest jeszcze taka zła ta piosenka z Malty. Refrenu się słucha mi naprawdę dobrze, ma wspomniany "pazur", reszta utworu słabsza i pewnie nie będę wracał do tego utworu w przyszłości, ale tragedii nie ma.
- lepikUżytkownik
Wto Kwi 30, 2024 2:38 pm
No co tu dużo mówić, to jest SloMo 2.0, i nie pisze tego by zganić Maltańczyków za plagiat (filozofia Stachursky'ego we mnie silna, wszystko już w muzyce wynaleziono), a po to by nadmienić, że ja nawet niespecjalnie lubiłem oryginał. "Loop" wygląda jak taki zlepek inspiracji (ze SloMo na pierwszym miejscu), który ma w tyle (tak jak Kiler, pozdrawiam Lanberry) spójność, ważne, że jest fajny podkład do tańców. A tańce są imponujące, muszę to Sarze oddać. Problem w tym, że ja przed konkursem oceniam wyłącznie wersje studyjne i "Loop" mnie nudzi jako taka. Jest wielce prawdopodobne, że awansuję ją o parę pozycji po konkursie, teraz niestety tylko
35. miejsce, 15/16 w II półfinale
35. miejsce, 15/16 w II półfinale
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 319
Nie Maj 05, 2024 9:51 am
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg] MALTA // po próbach
Główny układ taneczny jest w dużej mierze taki sam jak w teledysku, poza tym, że został nieco dopracowany w niektórych miejscach, na co warto zwrócić uwagę to na dancebreak, który został przerobiony - nadal ma salto, ale z dodatkowym usunięciem koszul przez czterech tancerzy, a także... opaski na oczy. Taniec, układ choreograficzny utrzymany jest w stylu salsy. Sarah ma na sobie ten sam strój, co podczas pierwszej próby - błyszczące srebrne body. Są fajerwerki podczas bridge przed ostatnim refrenem i wielki fajerwerkowy finisz.
Główny układ taneczny jest w dużej mierze taki sam jak w teledysku, poza tym, że został nieco dopracowany w niektórych miejscach, na co warto zwrócić uwagę to na dancebreak, który został przerobiony - nadal ma salto, ale z dodatkowym usunięciem koszul przez czterech tancerzy, a także... opaski na oczy. Taniec, układ choreograficzny utrzymany jest w stylu salsy. Sarah ma na sobie ten sam strój, co podczas pierwszej próby - błyszczące srebrne body. Są fajerwerki podczas bridge przed ostatnim refrenem i wielki fajerwerkowy finisz.
Pozwolenia na tym forum: