- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
AUSTRALIA: Electric Fields (One Milkali (One Blood))
Czw Mar 14, 2024 10:26 pm
Zespół Electric Fields został reprezentantem Australii na Eurowizji 2024 z utworem One Milkali (One Blood). Stanowią go pochodzący z Adelaide piosenkarz, pianista i producent muzyczny Michael Ross oraz Australijski Aborygen Zaachariaha Fielding, który tworzy również obrazy, a jego prace są pokazywane na wystawach i były nagradzane. Tworzą muzykę elektroniczną z wpływami aborygeńskimi. Zaachariaha śpiewa w językach pitjantjatjara, yankunytjatjara i angielskim. Electric Fields zajął 2. miejsce w australijskich preselekcjach do Eurowizji 2019 z utworem "2000 and Whatever".
Teledysk
- Tekst utworu:
- I stand in the eye of the spiral
One of them billion-iIlions, billion-iIlions
My soul slips away from its title
One of them billion-iIlions
And I descend to the centre of the earth
I may be dreaming
But the atoms are awake
Spill the tea on reality
And the 0.618
What ya gonna do in the real world Mickey?
What ya gonna do when you see?
Milkali (milkali kutju)*
Milkali
Escape with us to the planets
To the Fleetwood Macs and the Janets
Milkali la
While entertaining the Gods
One milkali la, milkali la
It's raining love
We're on a graviton
As it tangles
With them billion-iIlions
Of our souls and Angels
We kiss and matter dismantles
To see we don't own the universe
Feel the borders blur
We belong to her
I may be dreaming
But the atoms are awake
Spill the tea on reality
And the 0.618
What ya gonna do in the real world Mickey?
What ya gonna do when you see?
Milkali (milkali kutju)
Milkali
Escape with us to the planets
To the Fleetwood Macs and the Janets
Milkali la
(One milkali la, milkali la)
It's raining love
(One milkali la, milkali la)
It's raining love
Milkali (milkali kutju)
Milkali (milkali kutju)
Milkali la
One milkali la
It'ѕ raining love
(Milkali la, one milkali la, milkali la)
One milkali lа
*W języku yankunytjatjara "milkali" oznacza "krew", a "milkali kutju" to "jedna krew".
marjuz lubi ten post
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Re: AUSTRALIA: Electric Fields (One Milkali (One Blood))
Nie Mar 17, 2024 8:07 pm
Dla mnie niestety zawód :C Często wracam do 2000 and Whatever natomiast One Mikali jest dużo klas niżej. Jeśli Australia awansuje to tylko dzięki charyzmie Zaachariaha
- cryo_official_profileUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 164
Nie Mar 24, 2024 10:47 am
brzmi jak reszta ich dyskografii, która nie powala, 2000 and whatever było jednorazowym wystrzałem
marjuz lubi ten post
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 319
Pią Maj 03, 2024 8:39 pm
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg] AUSTRALIA // po próbach
Wspaniała biała suknia Zaachariah przechwytuje światło areny i przekształca się w tęczę na początku, a następnie cały występ przekształca się w podnoszącą na duchu kosmiczną eksplozję światła i kolorów zarówno na ścianie LED, jak i na podłodze. Zaachariah jest wspierany przez Michaela Rossa na klawiszach, dwóch wokalistów i oczywiście didgeridoo (długi instrument, tradycyjny dla kultury Aborygenów). Na scenie jest dużo ruchu, co sprawia wrażenie, że jest to występ, który ma na celu przywitanie każdego w każdym zakątku areny - po prostu czysta radość od początku do końca i wystarczy się cieszyć, że możemy dodać Yankunytjatjara, język aborygeński, do kanonu Eurowizji.
Wspaniała biała suknia Zaachariah przechwytuje światło areny i przekształca się w tęczę na początku, a następnie cały występ przekształca się w podnoszącą na duchu kosmiczną eksplozję światła i kolorów zarówno na ścianie LED, jak i na podłodze. Zaachariah jest wspierany przez Michaela Rossa na klawiszach, dwóch wokalistów i oczywiście didgeridoo (długi instrument, tradycyjny dla kultury Aborygenów). Na scenie jest dużo ruchu, co sprawia wrażenie, że jest to występ, który ma na celu przywitanie każdego w każdym zakątku areny - po prostu czysta radość od początku do końca i wystarczy się cieszyć, że możemy dodać Yankunytjatjara, język aborygeński, do kanonu Eurowizji.
Dawid lubi ten post
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Pon Maj 06, 2024 3:28 pm
Gdy ustalałem ranking wewnątrz I półfinału, całkiem łatwo przychodziło mi układanie piosenek w tiery.
NO-BRAINERY: 3 piosenki
ZDECYDOWANIE CHCIAŁBYM: 4 piosenki
AUSTRALIA: Australia
Tak, Australia stanowi swój własny tier, ponieważ jest znaczący odstęp pomiędzy moją sympatią do 7. miejsca a "One Milkali", ale też wybór pomiędzy nim a resztą stawki też jest w miarę oczywisty. Jak przesłuchiwałem tę piosenkę kolejny raz, dopadła myśl, że brzmi ona jak taki jam session, który w miarę trzyma się założonego planu, ale jest też całkiem chaotycznie. Intryguje na tyle, żeby bezpiecznie awansować do finału w moim rankingu.
22. miejsce, 8/15 w I półfinale
NO-BRAINERY: 3 piosenki
ZDECYDOWANIE CHCIAŁBYM: 4 piosenki
AUSTRALIA: Australia
Tak, Australia stanowi swój własny tier, ponieważ jest znaczący odstęp pomiędzy moją sympatią do 7. miejsca a "One Milkali", ale też wybór pomiędzy nim a resztą stawki też jest w miarę oczywisty. Jak przesłuchiwałem tę piosenkę kolejny raz, dopadła myśl, że brzmi ona jak taki jam session, który w miarę trzyma się założonego planu, ale jest też całkiem chaotycznie. Intryguje na tyle, żeby bezpiecznie awansować do finału w moim rankingu.
22. miejsce, 8/15 w I półfinale
Pozwolenia na tym forum: