Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

AUSTRALIA: Australia Decides 2019 Empty AUSTRALIA: Australia Decides 2019

Nie 14 Paź 2018 - 10:20
:australia: :australia: :australia:

AUSTRALIA: Australia Decides 2019 Eurovision_australia_decides_gold_coast_2019_extra_blue_1280

Wielkie eurowizyjne wydarzenie w Australii! Pierwszy raz w historii Australia przeprowadzi otwarte preselekcje, które odbędą się w szóstym co do wielkości australijskim mieście Gold Coast w Gold Coast Convention and Exhibition Centre (zdjęcie poniżej) mogącym pomieścić 6000-8000 widzów.

AUSTRALIA: Australia Decides 2019 Df27f8b7326ede82a28764839f3f4559?width=1024

Preselekcje Australia Decides odbędą się w sobotę 9 lutego 2019, kiedy też po televotingu poznamy zwycięzcę i przyszłego reprezentanta Australii oraz utwór na Eurowizję 2019 w Izraelu. Dzień wcześniej podczas próby generalnej swoje głosy odda profesjonalne jury.

Format preselekcji jest prosty. Organizatorzy w tym przypadku australijski nadawca publiczny SBS oraz producent Blink TV przyjmują zgłoszenia od kompozytorów do 4 listopada 2018. Następnie wybrane, najlepsze utwory zostaną przydzielone do poszczególnych, zaproszonych przez telewizję artystów.

Good Luck!
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

AUSTRALIA: Australia Decides 2019 Empty Re: AUSTRALIA: Australia Decides 2019

Nie 2 Gru 2018 - 22:59
Znamy pierwszą czwórkę uczestników, są nimi: Kate Miller-Heidke, Electric Fields, Mike Vincent oraz Sheppard.

Dalszą częśc poznamy niebawem, kolejni uczestnicy będą się pojawiać w krótkich filmikach zaprezentowanych przez telewizje SBS.

https://twitter.com/SBSEurovision/status/1069344828721324032

.....................................

AUSTRALIA: Australia Decides 2019 Laura-poldvere-laura
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Pią 18 Sty 2019 - 19:49
Znamy już pełną listę uczestników:
  • Alfie Arcuri
  • Aydan Calafiore
  • Courtney Act
  • Ella Hooper
  • Electric Fields
  • Kate Miller-Heidke
  • Leea Nanos
  • Mark Vincent
  • Sheppard
  • Tania Doko
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Sob 2 Lut 2019 - 10:39
Oj chyba Australia się w końcu doigra i flopnie w półfinale. Niestety, w tych selekcjach nie ma ani grama dobrej piosenki...
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Wto 5 Lut 2019 - 11:43
Przed usłyszeniem piosenek oczekiwałem mocnych preselekcji (Destination Eurovision 2.0 i te sprawy), ale niestety jest słabo. Ja polubiłem jedynie pozytywne pop-rockowe "Data Dust", ale to mimo wszystko dość zwykła piosenka i pewnie nie wygra. Z pozostałych jeszcze zajeżdżające operą "Zero Gravity" i "This Is Not the End" choć trochę zwróciły moją uwagę.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Czw 7 Lut 2019 - 11:41
Długo się zbierałem żeby przesłuchać tę preselekcje. Głownie dlatego że prawie każdy hejcił xD Mnie bardzo podobają się dwie piosenki:
Kate Miller-Heidke - Zero Gravity. To jest tak oryginalne i miłe dla ucha <3 Bardzo chciałbym żeby wygrało.
Sheppard - Tu mamy taki typowy młodzieżowy, ale strasznie wpadający w ucho song. Jeśli wygra preselekcja, to po cichu będę kibicować.
Reszta nah
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Czw 7 Lut 2019 - 19:46
Każdy hejtuje australijskie pre, natomiast mam zupełnie inne zdanie Szeroki uśmiech Owszem, są to same radiówki, ale czy czegoś innego się ktoś naprawdę spodziewał? Wszystko jest tutaj na dobrym poziomie produkcyjnym, brawo.

Co do moich faworytów -  Electric Fields, Sheppard i Aydan. Całej trójki ostatnio regularnie słucham i ktokolwiek nie zostanie wybrane prawdopodobnie wyląduje u mnie w ścisłej topce aż do maja. Jednak najbardziej trzymam kciuki za 2000 and whatever, ale mam też wielkie obawy co do występu panów na żywo. Obym się nie zawiódł.

Po drugiej stronie są dwie piosenki, których jako jedynych nie dosłuchałem do końca - Zero Gravity oraz This Is Not the End. Mam obawy, że po sukcesach Houdeka i Eliny Australijczycy pójdą w te klimaty. Nie chciałbym też wygranej Courtney Act, nie chodzi o sam wizerunek, ale o fakt, że jej głos mnie po prostu odrzuca. Reszta znośna, ale bez fajerwerków.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Pią 8 Lut 2019 - 10:10
Słabe te pre. Najbardziej podoba mi się "Data Dust" i to jedyna piosenka, która zwróciła moją uwagę, chociaż nawet nie liczę na jej wygraną... Na pewno wolałbym żeby wygrał faworyt większości "200 and Whatever" niż taki nudny popik w stylu "Set Me Free". Najgorsza propozycja to "Fight for Love" - straszny kicz, a w dodatku ten głos... koszmar!
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Pią 8 Lut 2019 - 11:14
Po odsłuchaniu samych skrótów początkowo wydawało mi się, że preselekcje Australii są słabe, ale przesłuchałem wszystkie piosenki i zmieniłem zdanie, uważam, że poziom jest naprawdę dobry. Którykolwiek z tych utworów nie wygra: On My Way, Set Me Free, Dust, 2000 and Whatever - będę naprawdę zadowolony. Jedyny utwór, który naprawdę bardzo szczerze mi się nie podoba to This Is Not the End, mam nadzieję, że nie będzie się liczył w walce o wygraną. Ciekaw jestem jutrzejszego show, bo naprawdę nie mam żadnych przeczuć kto wygra.
Wasil2
Wasil2
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 39

Sob 15 Cze 2019 - 18:29
Szkoda że nie electric fields ale wsm wyszło spk
alekso33
alekso33
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 47

Pią 21 Cze 2019 - 22:00
a mogło Electric Fields zrobić cuda w Tel Awiwie... ciągle ciepło wspominam ich koncert w Krakowicach...
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: