ŁOTWA: Triana Park - Line
+16
vestmann
Skrzeczek
Szymek79
IgorBielak
yourraxus
Jasiek
monkeyy
Alpaka
KarolStark
Defiś
mercator
Liver
iguś
Aro
DanielW
Daniell
20 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś reprezentantom Łotwy ?
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
ŁOTWA: Triana Park - Line
Nie 26 Lut - 22:19
Reprezentantami Łotwy w tym roku zostaje zespół Triana Park z utworem "Line".
WERSJA STUDYJNA
WYSTĘP Z PRESELEKCJI
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Re: ŁOTWA: Triana Park - Line
Nie 26 Lut - 22:25
Genialny wybór! Triana Park byli jednymi z moich faworytów całej Supernovy, a także zdecydowanymi faworytami dzisiejszego finału. Łotysze postawili na przebojowy, nowoczesny numer, nie jest to jednak zwykła, sztampowa radiówka. Z piosenki płynie niesamowita energia, występ na żywo tylko wzmacnia to odczucie. Co prawda wykon może zostawiać trochę do życzenia, jednak nie jest znów tak tragicznie. Bardzo cieszę się, że usłyszę "Line" na Eurowizji, na pewno będzie wysoko w moim rankingu, mam nadzieję, że podobnie będzie w maju
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 26 Lut - 22:28
Zacznę od tego, że finał Supernovy oglądało mi się bardzo przyjemnie, chociaż nie rozumiałem ani słowa Chciałbym, żeby kiedyś nasze KE stało na takim poziomie realizacyjnym </3
Ale żeby nie było tak słodko - najlepsze piosenki Łotwa wyrzuciła w poprzednich etapach. Jednak dobrze, że w finale wybrali najlepiej jak mogli. Piosence na pewno nie można odmówić nowoczesnego, zadziornego brzmienia. Jednak... ich obie piosenki w KP ( [*] ) było o wiele lepsze. No i wokalistce zdarza się dość konkretnie zafałszować w występie na żywo. Mimo wszystkim minusów pozytywnie się wyróżnia, więc niech 7 punkcików ma.
Ale żeby nie było tak słodko - najlepsze piosenki Łotwa wyrzuciła w poprzednich etapach. Jednak dobrze, że w finale wybrali najlepiej jak mogli. Piosence na pewno nie można odmówić nowoczesnego, zadziornego brzmienia. Jednak... ich obie piosenki w KP ( [*] ) było o wiele lepsze. No i wokalistce zdarza się dość konkretnie zafałszować w występie na żywo. Mimo wszystkim minusów pozytywnie się wyróżnia, więc niech 7 punkcików ma.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 27 Lut - 0:12
No i w końcu w tym sezonie preselekcyjnym wygrywa piosenka, która była moim absolutnym faworytem od samego początku selekcji. Ta piosenka jest tak świeża, energiczna. Występ na żywo nie był perfekcyjny, ale mimo to głos wokalistki i jej maniera wokalna przekonuje mnie w 100%. W tym utworze wszystko się zgadza, życzę Łotwie TOP10 w Kijowie.
Zostawiam 12/12 i na ten moment "Line" jest na szczycie mojego rankingu.
Zostawiam 12/12 i na ten moment "Line" jest na szczycie mojego rankingu.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pon 27 Lut - 5:25
Zdecydowanie, wygrała najlepsza piosenka finału preselekcji Łotwy (nie śledziłem tegorocznej Supernovy i nie wiem, jakie propozycje odpadły wcześniej). Podoba mi się to, jak zgrabnie łączy w sobie brzmienia charakterystyczne dla popu, jego elektronicznej odmiany, również punk rocka + po prostu dobrze się jej słucha. Czuje się energię.
Martwi mnie tylko wykonanie utworu na żywo, ale może coś się w tej materii zmieni do maja.
Martwi mnie tylko wykonanie utworu na żywo, ale może coś się w tej materii zmieni do maja.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pon 27 Lut - 9:26
Łotwa wybrała bardzo dobrze, przybył nam groźny konkurent w walce o finał. Jednak ta piosenka na żywo dużo traci. Póki co daję 8/12
- DefiśUżytkownik
- Liczba postów : 21
Pon 27 Lut - 12:26
Uuuuu, obłędna ta Łotwa. Wizualnie to taka mieszanka naszej Nykiel z Brodką. Zaczęłam sobie od występu z preselekcji żeby uniknąć ewentualnego rozczarowania. Całe szczęście niepotrzebne były moje obawy, dała radę. 10 punktów
Pon 27 Lut - 14:53
Podoba mi się. Jest świeżo i nowocześnie. Tak jak powinno być. Jednak mam wrażenie, że słabo wyjdzie na żywo.
- AlpakaUżytkownik
- Liczba postów : 112
Pon 27 Lut - 19:03
PROPSUJĘ JAK SZALONY.
brakowało takiej piosenki w stawce, jest bardzo nowocześnie i oryginalnie
Niby do radia, ale też całkiem alternatywnie, no i jeszcze głos tej piosenkarki jest świetny.
Sam zespół ma lepsze piosenki które kiedyś nawet pojawiły się w KP ale i tak bardzo cieszę się z ich udziału w tegorocznej ESC.
Tak więc lecą wysoko w moim rankingu ;d
brakowało takiej piosenki w stawce, jest bardzo nowocześnie i oryginalnie
Niby do radia, ale też całkiem alternatywnie, no i jeszcze głos tej piosenkarki jest świetny.
Sam zespół ma lepsze piosenki które kiedyś nawet pojawiły się w KP ale i tak bardzo cieszę się z ich udziału w tegorocznej ESC.
Tak więc lecą wysoko w moim rankingu ;d
- monkeyyUżytkownik
- Liczba postów : 85
Pon 27 Lut - 19:16
Wersja studyjna - wow!
Występ live - uszy bolą. Szkoda, bo kompozycja naprawdę ciekawa. Pewnie będą na pograniczu 10 w półfinale.
Występ live - uszy bolą. Szkoda, bo kompozycja naprawdę ciekawa. Pewnie będą na pograniczu 10 w półfinale.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Pon 27 Lut - 20:54
Łotwa nie zawodzi, Łotwa znowu dokonuje bardzo słusznego, nowoczesnego wyboru, wyboru, który kupuję i którym się jaram! Nieco zaniedbałem tę piosenkę, bo miałem jej się przysłuchiwać od paru tygodni ale uczyniłem to dopiero wczoraj... ;_; Ale może to i dobrze?
Największy "+" tej piosenki to na pewno genialny bit, który w słuchawkach aż niesie! Nie można zapomnieć o świetnej barwie głosu wokalistki (co prawda na żywo nie brzmi jeszcze perfekcyjnie, ale zdecydowanie jest to do poprawy więc nie ma się co zbytnio obawiać moim zdaniem) - czuję się jakbym słuchał moich Hardkissów i gdyby ktoś mi powiedział bez sprawdzania nazwy zespołu, że to jakaś świeżynka od nich to na pewno bym uwierzył. Bardzo solidna dyszka.
Największy "+" tej piosenki to na pewno genialny bit, który w słuchawkach aż niesie! Nie można zapomnieć o świetnej barwie głosu wokalistki (co prawda na żywo nie brzmi jeszcze perfekcyjnie, ale zdecydowanie jest to do poprawy więc nie ma się co zbytnio obawiać moim zdaniem) - czuję się jakbym słuchał moich Hardkissów i gdyby ktoś mi powiedział bez sprawdzania nazwy zespołu, że to jakaś świeżynka od nich to na pewno bym uwierzył. Bardzo solidna dyszka.
- yourraxusUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 51
Pon 27 Lut - 21:50
Udało mi się przekonać do tej piosenki po bodajże szóstym przesłuchaniu? Chociaż nie wiem, wciąż mam pewne wątpliwości. Zwrotki są takie sobie, a głos wokalistki nie podoba mi się. 5/12.
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Wto 28 Lut - 23:01
Super nowoczesna propozycja. Szkoda mi, że na żywo wokalistka nie brzmi zbyt dobrze. Cały występ jest bardzo fajny. Oby poprawiła śpiewanie.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pon 13 Mar - 9:38
Oficjalny łotewski teledysk.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pon 13 Mar - 17:45
Nie wiem sam, co myśleć o tym utworze. Z jednej strony wydaje mi się być taki trochę banalny, z drugiej jednak ma w sobie jakieś ciekawe dźwięki. Łotwa chyba próbuje wyrobić sobie swój styl na Eurowizji, bo ta i dwie poprzednie piosenki z tego kraju wydają mi się być w pewien sposób podobne.
8/12
8/12
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: