- justi578Użytkownik
- Klan :
Liczba postów : 221
POLSKA: Miuosh, Zespół Pieśni i Tańca Śląsk, Kwiat Jabłoni - Zmierzch
Nie 28 Kwi 2024 - 16:03
W tej edycji Polskę reprezentować będzie piosenka, pochodząca z projektu, w którym siły połączyli Miuosh oraz Zespół Śląsk, a także multum innych współczesnych artystów. Projekt ma swój początek w roku 2019, kiedy to Miuosh pierwszy raz zaprosił Zespół Śląsk do wspólnego udziału w koncercie. Zaprezentowali się oni wówczas na Stadionie Śląskim.
Wystawić któryś z utworów, będącym owocem projektu, chciałam już od dawna. Nie mogłam się jednak zdecydować, który wybrać. W efekcie stawiam na piosenkę wydaną w 2021 roku. W tej piosence do duetu Miuosh i Zespół Śląsk dołączył Kwiat Jabłoni.
Warto zauważyć, że autorem muzyki i wszystkich tekstów z albumu "Pieśni współczesne" jest sam Miuosh. Inspiracje czerpał natomiast z tradycji oraz mitologii Śląska.
Skrót: 3:10-:3:40
Wystawić któryś z utworów, będącym owocem projektu, chciałam już od dawna. Nie mogłam się jednak zdecydować, który wybrać. W efekcie stawiam na piosenkę wydaną w 2021 roku. W tej piosence do duetu Miuosh i Zespół Śląsk dołączył Kwiat Jabłoni.
Warto zauważyć, że autorem muzyki i wszystkich tekstów z albumu "Pieśni współczesne" jest sam Miuosh. Inspiracje czerpał natomiast z tradycji oraz mitologii Śląska.
Skrót: 3:10-:3:40
Pozwolenia na tym forum: