- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 288
SŁOWENIA: Fontaines D.C. - In The Modern World
Pon 4 Lis - 18:20
skrót od 3:30
Jako, że "Romance" to według mnie najlepszy album roku. dekady, XXI wieku musiałam wybrać piosenkę z właśnie tego albumu. "In The Modern World" za każdym razem bardzo mnie porusza emocjonalnie i mam nadzieję, że was również zauroczy.
Dla chętnych zostawiam również wersję live i teledysk.
Wersja live z Reading & Leeds 2024
Teledysk
Drover lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2304
Re: SŁOWENIA: Fontaines D.C. - In The Modern World
Pon 4 Lis - 23:42
nowy album Fontaines D.C. był moim domyślnym pomysłem na zeszłą edycję, ale stwierdziłem że zbyt oczywisty wybór :P
też popieram zachwyty, świetna muza
też popieram zachwyty, świetna muza
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 111
Wto 5 Lis - 19:35
Zawsze z dużą rezerwą podchodzę do tekstów kultury nad którymi ktoś się zachwyca, a zwłaszcza, gdy jest to większość. Z większym krytycyzmem dokonuję wtedy pierwszego zapoznania. Dlatego gratulacje - In the Modern World poruszyło coś od pierwszego przesłuchania. Szybko uporał się z moim wewnętrznym firewallem . Głównie kompozycyjnie. Słucham często od wczoraj i pewnie zostanie na czas nieokreślony, a na pewno nie zapomniany. Zachęciłaś mnie mnie do zapoznania się z tą płytą.
Jakaś moja ukryta tęsknota się ujawniła przy tej piosence.
Podoba mi się, że często dzielisz się swoimi muzycznymi osobistymi perełkami i opisując dlaczego akurat "to". Nie zawsze mogą mi się one podobać, ale doceniam muzyczną szczerość i lojalność
Jakaś moja ukryta tęsknota się ujawniła przy tej piosence.
Podoba mi się, że często dzielisz się swoimi muzycznymi osobistymi perełkami i opisując dlaczego akurat "to". Nie zawsze mogą mi się one podobać, ale doceniam muzyczną szczerość i lojalność
Darka and Drover lubią ten post
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 792
Nie 10 Lis - 23:18
Już od kilku lat bardzo lubię ten zespół, ale muszę przyznać, że nowy album odrobinkę mnie zawiódł, ale to chyba dlatego, że po "Starbuster" oczekiwania były ogromne. Jednak moim zdaniem "In the Modern World" to jedna z lepszych piosenek na albumie, zdecydowanie świetna ballada.
Pozwolenia na tym forum: