- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
LITWA: Imarhan - Tumast
Wto 15 Paź - 0:47
[You must be registered and logged in to see this image.]
Mniej więcej tak przebiegały moje poszukiwania reprezentanta na tę edycję. Ale udało się. Co z tego wyszło, oceńcie sami :P- Jeśli będzie chciał przelecieć Murzynkę...
- Nie mam Murzynki w agencji!
- To pomalujesz jednego z naszych chłopców czarną farbą
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]
(skrót 2:00 - 2:50)
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Wto 15 Paź - 14:08
a od kiedy Arabowie są zaliczani do rasy czarne?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Re: LITWA: Imarhan - Tumast
Wto 15 Paź - 22:25
Jeżeli już jesteśmy dokładni to Berberowie :P A i kierowałem się tym:
Czarna - Zgłaszamy piosenki czarnoskórych artystów. Nie ma to podtekstu rasistowskiego i nikt nie będzie oceniał, czy dany artysta jest wystarczająco czarny lub czy jest mulatem. Wierzymy, że wśród uczestników nie ma rasistów i nikt sobie żartów z koloru skóry robił nie będzie.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Sro 16 Paź - 18:03
Jeśli regulamin jest nieścisły no to ja już nic na to nie poradzę.Liver napisał:Jeżeli już jesteśmy dokładni to Berberowie :P A i kierowałem się tym:
Ja tylko chciałem przypomnieć swoim postem, że ludy północnej Afryki, Bliskiego Wschodu jak i Hindusi zaliczani są do rasy białej a że sporo osób min.naszych rodaków ma z tym problem lub po prostu o tym nie wie no to cóż ja na to poradzę.
- WonderUżytkownik
- Liczba postów : 266
Sro 16 Paź - 20:04
Liver napisał:Jeżeli już jesteśmy dokładni to Berberowie :P A i kierowałem się tym:
Czarna - Zgłaszamy piosenki czarnoskórych artystów. Nie ma to podtekstu rasistowskiego i nikt nie będzie oceniał, czy dany artysta jest wystarczająco czarny lub czy jest mulatem. Wierzymy, że wśród uczestników nie ma rasistów i nikt sobie żartów z koloru skóry robił nie będzie.
Jak wspomniał Szymek79, Berberowie "stanowią w większości odrębny typ somatyczny w ramach rasy białej", więc dla mnie, jak i większości ludzi, nie są czarni. Z tego względu nalegałbym na zmianę na piosenki. Jeśli jednak uważasz, że są czarni, to możesz zastosować się do tego co cytowałeś, ale wiąże się z pewną ignorancją definicji Berberów i może być piętnowane publicznym wytykaniem palcami
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Sro 16 Paź - 22:32
Nie to nie :P
Pozwolenia na tym forum: