Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

UKRAINA: Imany - There Were Tears Empty UKRAINA: Imany - There Were Tears

Sro 16 Paź - 18:25
Witam w ukraińskim temacie, torchę myślałem co wystawić w edycji "Czarnej" i zdecydowałem, że będzie to piosenka związana z motywem tej edycji, z przesłaniem. Tak więc w 12 edycji PdF :ukraine: Ukraina będzie reprezentowana przez francuską piosenkarkę Imany w utworze There Were Tears - piosenka opowiada o walce o równouprawnienie Afroamerykanów, walce z rasizmem i uprzedzeniami, inspiracją do napisania utworu były wybitne jednostki, które potrafiły przeciwstawić się złu, tak jak Malcolm X - który w 1965 r. za swoją walkę o równe prawa obywatelskie przepłacił własnym życiem.

Sons and daughters, here I am
You can knock knock knock knock on my door
Freedom fighters, here I am
You can knock knock knock knock on my door

[You must be registered and logged in to see this image.]

🇾🇹 [You must be registered and logged in to see this link.]

"Jestem za prawdą, bez względu na to, kto to mówi. Jestem za sprawiedliwością, bez względu na to, kto jest za czy przeciw."
Malcom X

:ukraine: :france:
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

UKRAINA: Imany - There Were Tears Empty Re: UKRAINA: Imany - There Were Tears

Sro 23 Paź - 22:19
Trochę sobie robię wyrzuty, że gdy w trakcie zgłoszeń zajrzałem do tego tematu i pomyślałem "o, Imany już kiedyś ktoś wystawił, pamiętam", to nie odpaliłem audio - wtedy na 100% bym skojarzył, że piosenka już była w KP i być może nie byłoby tej dyskwalifikacji. Choć oczywiście w pierwszej kolejności sam mogłeś uważniej sprawdzić. Szeroki uśmiech

Swoją drogą przydałoby się jakieś oficjalne info o niedopuszczeniu Ukrainy również w jakimkolwiek innym miejscu niż na samym chatboxie. Wink
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: