Kto powinien reprezentować Polskę w 2020 roku?
+3
Liver
mercator
Aleks
7 posters
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Kto powinien reprezentować Polskę w 2020 roku?
Pon 25 Lis - 0:51
Myślę, że historyczne - drugie z rzędu zwycięstwo Polski na Eurowizji Junior 2019 w Gliwicach to dobry powód do rozpoczęcia dyskusji o naszym idealnym reprezentancie na Eurowizji 2020 w Rotterdamie. Kto Waszym zdaniem powinien reprezentować Polskę na Eurowizji 2020? Podzielcie się swoim zdaniem!
Osobiście najbardziej widziałbym na przyszłorocznej Eurowizji Lanberry - myślałem o niej już od zeszłorocznego flopa Gromeego w Lizbonie, a wczorajsze zwycięstwo piosenki "Superhero" (której jest współautorką) w pełni utwierdziło mnie w tym przekonaniu. (8)
Osobiście najbardziej widziałbym na przyszłorocznej Eurowizji Lanberry - myślałem o niej już od zeszłorocznego flopa Gromeego w Lizbonie, a wczorajsze zwycięstwo piosenki "Superhero" (której jest współautorką) w pełni utwierdziło mnie w tym przekonaniu. (8)
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Re: Kto powinien reprezentować Polskę w 2020 roku?
Pon 25 Lis - 20:13
W sumie najwyższa pora na ten temat, w końcu za miesiąc festiwal w Albanii tradycyjnie otworzy sezon preselekcyjny ESC 2020. Jaki póki co nie mam żadnego kandydata, ale chciałbym żeby w tym roku TVP najpierw wybrało reprezentanta i dało mu odpowiednio dużo czasu żeby przygotował piosenkę specjalnie pod konkurs eurowizji...
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Wto 26 Lis - 1:52
Pytanie, czym się różni (kosztami) przygotowanie utworu na Junior Eurowizję a dorosły konkurs? W pierwszym przypadku, TVP potrafi zadbać o naszego reprezentanta. W tym drugim - radź sobie sam!
Wto 26 Lis - 20:02
Na Eurowizje w 2020 roku pojedzie z Polski CLEO w utworze DOM
i jestem pierwszy, który to napisał - pamiętajcie, gdy już to ogłoszą oficjalnie.
i jestem pierwszy, który to napisał - pamiętajcie, gdy już to ogłoszą oficjalnie.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- ravenovskyUżytkownik
- Liczba postów : 2
Wto 26 Lis - 21:52
W sumie przy okazji ostatniego live'a z naszego polskiego The Voice natknąłem się na singiel niejakiej Darii Reczek. Myślę, że zobaczenie Polski w takiej odsłonie na ESC byłoby dość ciekawym przeżyciem.
- mercatorUżytkownik
Sro 27 Lis - 16:03
Yngwie napisał:Na Eurowizje w 2020 roku pojedzie z Polski CLEO w utworze DOM
Ja pod klipem DOM, jakiś tydzień temu napisałem taki tekst:
"Świetna piosenka. Można by ją skrócić do 3 minut, wprowadzić w części utworu język angielski i wysłać na eurowizję(...)..."
Tak więc gdyby pojechała Cleo z Domem, to byłbym bardzo zadowolony ...
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Czw 28 Lis - 11:14
Ja bym tam po sukcesach na Juniorze oddał Polskę w ręce Lanberry i jej kolegów - sama wokalistka chce jechać: https://eurowizja.org/lanberry-eurowizja-wygrala-dwie-piosenki-viki-gabor/
- PolandUżytkownik
- Klan :
Wto 24 Gru - 12:54
Pozwolę sobie odświeżyć twój link:ravenovsky napisał:W sumie przy okazji ostatniego live'a z naszego polskiego The Voice natknąłem się na singiel niejakiej Darii Reczek. Myślę, że zobaczenie Polski w takiej odsłonie na ESC byłoby dość ciekawym przeżyciem.
Piosenka ta jest zdecydowanie lepsza od niniejszej propozycji 10 edycji "The Voice of Poland" gdzie Daria zajęła drugie miejsce:
A tym bardziej lepsze od tego co dała nam teraz druga w dziewiątej edycji Natalia Zastępa:
Swoją drogą ciekawe głosy zameldowały się na podium w niedzielnym finale jesiennej "Szansy na Sukces":
- Izabela Zalewska (zwyciężczyni):
- Dominika Siwek (runner-up)
Przy okazji całkiem dobry utwór wygrał Sargiz Davtyan (Polak ormiańskiego pochodzenia który był finalistą "Szansy na Sukces" i zwycięzcą opolskich "Debiutów" od strony jury) :
- PolandUżytkownik
- Klan :
Sro 25 Gru - 22:59
Gdybym ułożyć z znanych gwiazd jak i debiutantów swoje TOP40 jakie chciałbym wysłać. Eurowizję to byłoby to:
TOP20:
TOP10:
- Spoiler:
- 40. Aleksandra Nykiel
39. Brodka
38. Ania Dąbrowska
37. Filip Lato
36. Zuza Jabłońska
35. Daria Zawiałow
34. Julia Wieniawa
33. Magda Femme
32. Reni Jusis
31. Margaret
30. Alicja Szemplińska
29. Magda Bereda
28. Paulina Czapla
27. Agnieszka Wiechnik
26. Monika Lewczuk
25. Natalia Nykiel
24. Amelia Andryszczyk
23. Ania Karwan
22. Natalia Zastępa
21. C-Bool & Giang Pham
TOP20:
- Spoiler:
- 20. Marcin Sójka
19. Sargis Davtyan
18. Łzy
17. Sarsa
15. Jula
14. Ewelina Lisowska
13. Daj to głośniej
12. Clödie
11. My3
TOP10:
- Spoiler:
- 10. Stashka
09. Sylwia Lipka
08. Dominika Siwek
07. Marta Gałuszewska
06. Lanberry (Małgorzata Uściłowska)
05. Cleo
04. Sylwia Grzeszczak
03. Izabela Zalewska
02. Ewa Mociak
01. Daria Reczek
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Czw 26 Gru - 11:31
Gdybym ułożyć z znanych gwiazd jak i debiutantów swoje TOP jakie chciałbym wysłać. Eurowizję to byłoby to:
- Spoiler:
- 01. Michael Casey
- mercatorUżytkownik
Czw 2 Sty - 17:23
Dobra, można już zakończyć ten temat. TVP raczej postawi na początkującego artystę, pewnie kogoś kto był laureatem jakiegoś talent show w zeszłym roku...
Pozwolenia na tym forum: