ŁOTWA: Samanta Tīna (Still Breathing)
+6
Skrzeczek
marjuz
Fenistil
iguś
Dawid
mercator
10 posters
Na ile punktów oceniasz łotewską piosenkę?
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
ŁOTWA: Samanta Tīna (Still Breathing)
Sob 8 Lut - 22:52
Decyzją łotewskich telewidzów zwyciężczynią preselekcji Supernova została Samanta Tīna z utworem Still Breathing i to ona będzie bronić łotewskich barw w Rotterdamie.
AUDIO
LIVE
Samanta Tīna (Samanta Poļakova) - urodziła się 31 marca 1989 roku w mieście Tukums na Łotwie, jest piosenkarką. W 2010 roku wygrała show muzyczne O!Kartes akadēmij, co pozwoliło jej na wyjazd do Tech Music School w Londynie. Dwa lata później brała udział w Słowiańskim Bazarze w Witebsku, gdzie zajęła drugie miejsce. W 2014 roku Tina wzieła udział w litewskiej wersji programu The Voice, gdzie udało jej się dojść do półfinału. Wokalistkę można uznać za weterankę łotewskich preselekcji do Eurowizji - rywalizowała w nich w 2012, 2013, 2014, 2016, 2019 i 2020 roku - szóste podejście okazało się udane. Ma na koncie także występ w litewskich selekcjach do ESC - w duecie z Tadasem Rimgailą w 2017 roku.
Tekst:
I will keep on going
I will keep on running
Running till I reach the end
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
Thought I'll never get up
Thought I'm gonna give up
Lost in my way many times between
But I'm still breathing
I'm still breathing
Nothing to regret, never looking back
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
Life likes go on (Let the life go on)
I grow strong (So can I get strong)
But I grow strong
Everyday I wake up trying to get higher
Be a better woman, working even harder
I'm still breathing, I'm still breathing
Listening to my heart, ready for the start
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
But I grow strong
Reaching for the stars
I'm knowing getting closer
Life is music, I am a composer
My dreams become so relevant
All the love I'm feeling
I will keep on going
I will keep on running
I will keep on going
I will keep on running
Life likes...
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
AUDIO
LIVE
Samanta Tīna (Samanta Poļakova) - urodziła się 31 marca 1989 roku w mieście Tukums na Łotwie, jest piosenkarką. W 2010 roku wygrała show muzyczne O!Kartes akadēmij, co pozwoliło jej na wyjazd do Tech Music School w Londynie. Dwa lata później brała udział w Słowiańskim Bazarze w Witebsku, gdzie zajęła drugie miejsce. W 2014 roku Tina wzieła udział w litewskiej wersji programu The Voice, gdzie udało jej się dojść do półfinału. Wokalistkę można uznać za weterankę łotewskich preselekcji do Eurowizji - rywalizowała w nich w 2012, 2013, 2014, 2016, 2019 i 2020 roku - szóste podejście okazało się udane. Ma na koncie także występ w litewskich selekcjach do ESC - w duecie z Tadasem Rimgailą w 2017 roku.
Tekst:
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
Thought I'll never get up
Thought I'm gonna give up
Lost in my way many times between
But I'm still breathing
I'm still breathing
Nothing to regret, never looking back
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
But I grow strong
Everyday I wake up trying to get higher
Be a better woman, working even harder
Listening to my heart, ready for the start
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
But I grow strong
Reaching for the stars
I'm knowing getting closer
Life is music, I am a composer
My dreams become so relevant
All the love I'm feeling
I will keep on going
I will keep on running
I will keep on going
I will keep on running
Life likes...
I will keep on going
I will keep on running
Strong enough to take it
I am gonna make it
Destiny is in my hands
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Re: ŁOTWA: Samanta Tīna (Still Breathing)
Nie 9 Lut - 10:44
Dziewnie to pisać, ale jest to chyba najlepszy song z sześciu wybranych do tej pory xD 5.5/10
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie 9 Lut - 12:21
Coś na razie nieciekawy poziom ma tegoroczna Eurowizja. Co do Still Breathing, to Łotwa dobrze wybrała. Wydaje mi się, że Łotwa wejdzie do finału. Chociaż Samanta musi popracować nad występem, bo dziwnie wyglądają te chórzystki w maskach:).
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie 9 Lut - 12:37
Obok weselnej Katariny zdecydowanie najlepsze w stawce. Ciekawy wybór. Moim faworytem na ESC nie będzie, ale wyróżnia się na tle innych kobiet będących fan-favourites. Łotwa na plus, czekam z niecierpliwością na występ w Rotterdamie.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 10 Lut - 11:07
Nie ma co się oszukiwać - teogoroczna Supernova była naprawdę kiepska i każdy inny wynik w finale niż wygrana Samanty byłby olbrzymią pomyłką.
Still Breathing to piosenka z kategorii tych, które się po prostu lubi lub nie. Ja zdecydowanie zaliczam się do tej pierwszej kategorii. Czy jest to dobry utwór? Ciężko powiedzieć, ale świetnie mi się go słucha, zdecydowanie stał się moim guilty pleasure na przestrzeni ostatnich tygodni. No i te dźwięki remontu w refrenie. <3
Łotwa może zarówno zaliczyć ostrego flopa, jak i pewnie awansować do finału, nie mam na ten moment pojęcia jaką lokatę Samanta może zająć w Rotterdamie. Z całą pewnością jednak widz nie przejdzie obok tego występu obojętnie.
8/12
Still Breathing to piosenka z kategorii tych, które się po prostu lubi lub nie. Ja zdecydowanie zaliczam się do tej pierwszej kategorii. Czy jest to dobry utwór? Ciężko powiedzieć, ale świetnie mi się go słucha, zdecydowanie stał się moim guilty pleasure na przestrzeni ostatnich tygodni. No i te dźwięki remontu w refrenie. <3
Łotwa może zarówno zaliczyć ostrego flopa, jak i pewnie awansować do finału, nie mam na ten moment pojęcia jaką lokatę Samanta może zająć w Rotterdamie. Z całą pewnością jednak widz nie przejdzie obok tego występu obojętnie.
8/12
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto 11 Lut - 10:25
Na swój sposób mi się to podoba, szczególnie jeśli chodzi o zwrotki i spory udział chórków. Do dropu mam na razie dość ambiwalentny stosunek, oprócz tego rapowany bridge moim zdaniem niezbyt się udał Tinie na żywo.
Ogólnie oceniam tę piosenkę na plus, ale w gronie moich faworytów się nie znajdzie. Na pewno jest to coś ciekawego, co mocno urozmaici eurowizyjną stawkę. No i brawa dla Tiny za wytrwałość w dążeniu do eurowizyjnego snu.
Ogólnie oceniam tę piosenkę na plus, ale w gronie moich faworytów się nie znajdzie. Na pewno jest to coś ciekawego, co mocno urozmaici eurowizyjną stawkę. No i brawa dla Tiny za wytrwałość w dążeniu do eurowizyjnego snu.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Wto 11 Lut - 18:53
Choć piosenka mi się po prostu nie podoba, to w przeciwieństwie do wyboru australijskiego nie czuję tu żalu, bo Łotwa nic wiele lepszego na Eurowizję nie miała. Ryzyko więc w takiej sytuacji jest wskazane, bo a nuż chwyci.
Nie znamy stawki półfinału, ale raczej będę stał na stanowisku że o awans będzie ciężko. Utwór jest ciężki do przetrawienia na raz, zresztą telewidzowie z Łotwy chętniej zagłosowali na taco-disco-polo niż na Samantę, która startowała przecież ostatnia. Jurorzy też nie mają żadnego pretekstu by to docenić. Z drugiej strony taka Sarcia Aalto jakoś się wślizgnęła, więc nigdy nic nie wiadomo. Będąc w zgodzie z prawdą, los tej piosenki średnio mnie obchodzi; nie wywołuje ona u mnie w tym momencie żadnych większych emocji.
Nie znamy stawki półfinału, ale raczej będę stał na stanowisku że o awans będzie ciężko. Utwór jest ciężki do przetrawienia na raz, zresztą telewidzowie z Łotwy chętniej zagłosowali na taco-disco-polo niż na Samantę, która startowała przecież ostatnia. Jurorzy też nie mają żadnego pretekstu by to docenić. Z drugiej strony taka Sarcia Aalto jakoś się wślizgnęła, więc nigdy nic nie wiadomo. Będąc w zgodzie z prawdą, los tej piosenki średnio mnie obchodzi; nie wywołuje ona u mnie w tym momencie żadnych większych emocji.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Czw 27 Lut - 21:17
Ja tam po dłuższym czasie stwierdzam, że nawet mi się ta Supernova podobała, nie mówię, że większość piosenek powalała na łopatki, ale znalazły się utwory, które dalej zdarzało mi się posłuchać lub ponucić. Still Breathing początkowo nie bardzo mnie przekonywało, ale troszeczkę w ostatnim czasie moje odczucia się poprawiły. Nadal jest to piosenka w pewnym sensie dla mnie dosyć nachalna (a najbardziej jakiś taki nachalny jest dla mnie teledysk, przesadzony), ale ma w sobie jakąś chwytliwość i tekst jest całkiem spoko. Nie wiem, czy da radę przekonać do siebie ludzi na tyle, by awansować, wydaje mi się, że raczej nie, ale dziwi mnie, że u bukmacherów radzi sobie tak słabiutko. Ma szansę ich zaskoczyć ;P. Ostatnio też doceniane są utwory o dosyć feministycznym przekazie (choć tutaj sama piosenka słabo go pokazuje, bardziej ten teledysk). Toy i Proud były dobrze ocenione, ale nie mówię, że od razu oczekuję tego po Still Breathing.
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Pią 28 Lut - 17:44
Łotysze od 2015 roku konsekwentnie wybierają najlepsze propozycje ze swoich preselekcji. Still Breathing ma swoich fanów, ma też swoich przeciwników, mi ta propozycja nawet przypadła do gustu. Jedynie te dźwięki remontu w refrenie trochę mnie irytują, ale fajnie zostało to ograne na scenie. Największym plusem tego utworu jest chyba to, że bardzo się wyróżnia na tle wybranej do tej pory stawki.
6/12
6/12
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sro 4 Mar - 21:17
Rozbawił mnie ten trafny komentarz o remoncie. Ja jak słyszę ten refren to od razu mam ochotę to wyłączyć albo zatkać sobie uszy. Piosenka dobrze poradziłaby sobie na jakiejś imprezie, gdzie każdy jest zbyt pijany, żeby obchodziło go, czego słucha, ale w innym wypadku? No, thank u. 1/12 jest może nawet trochę pobłażliwą oceną, ale niech będzie.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Nie 29 Mar - 4:02
ale jej wspł jak nie pojedzie xD
- denisUżytkownik
- Liczba postów : 34
Pią 1 Maj - 9:35
Biedna Samanta, tyle lat starała się o Eurowizję a w roku kiedy to się jej już udało odwołali esc:( Szkoda, bo była spora szansa na powrót po kilku latach do finału.
Pozwolenia na tym forum: