- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
BOŚNIA I HERCEGOWINA: The HU - Yuve Yuve Yu
Wto 24 Mar - 22:27
[You must be registered and logged in to see this image.]
Po dłuższej przerwie powracam do swojej debiutanckiej w KP Strefy Bałkańskiej, tym razem jako pierwszy w historii PdF opiekun Bośni i Hercegowiny. Miło mi, że nie jako jedyny postanowiłem udać się do tego regionu i o dziwo będę miał nawet sąsiadów do wymiany punktami. No ale na początek udajemy się w inne rejony świata, bo do [You must be registered and logged in to see this image.] Mongolii. The HU to powstały w 2016 roku folk metalowy zespół z Ułan Bator, o którym na scenie międzynarodowej zrobiło się głośno po wydaniu w 2018 roku ich dwóch pierwszych singli. Jednym z nich jest właśnie Yuve Yuve Yu, które jak mam nadzieję przypadnie Wam do gustu.
Obecnie w związku z pandemią zespół jest niestety uwięziony w Sydney i nie ma możliwości powrotu do domu. Okażmy im trochę wsparcia słuchając ich muzyki!
Start piosenki: od 1:02
Fragment do skrótu: 2:30 - 3:20
Po dłuższej przerwie powracam do swojej debiutanckiej w KP Strefy Bałkańskiej, tym razem jako pierwszy w historii PdF opiekun Bośni i Hercegowiny. Miło mi, że nie jako jedyny postanowiłem udać się do tego regionu i o dziwo będę miał nawet sąsiadów do wymiany punktami. No ale na początek udajemy się w inne rejony świata, bo do [You must be registered and logged in to see this image.] Mongolii. The HU to powstały w 2016 roku folk metalowy zespół z Ułan Bator, o którym na scenie międzynarodowej zrobiło się głośno po wydaniu w 2018 roku ich dwóch pierwszych singli. Jednym z nich jest właśnie Yuve Yuve Yu, które jak mam nadzieję przypadnie Wam do gustu.
Obecnie w związku z pandemią zespół jest niestety uwięziony w Sydney i nie ma możliwości powrotu do domu. Okażmy im trochę wsparcia słuchając ich muzyki!
Start piosenki: od 1:02
Fragment do skrótu: 2:30 - 3:20
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: BOŚNIA I HERCEGOWINA: The HU - Yuve Yuve Yu
Wto 24 Mar - 22:49
Wowwowwow, nie spodziewałem się, że kiedykolwiek doświadczę w PdF dźwięków z Mongolii xd Na wstępie muszę przyznać od razu, że raczej ta piosenka to nie do końca mój muzyczny świat. Nie zmienia to faktu, że słuchało mi się jej nadzwyczaj przyjemnie Wyraźnie jest tu wyczuwalny tamtejszy, "stepowy" klimat, a i sam utwór brzmi jak coś co zagrzewa do walki lub przemierzania azjatyckich bezkresów. Duch kraju uchwycony w 100%.
Jestem ogromnie ciekawy jak ta propozycja odnajdzie się w reszcie stawki.
Jestem ogromnie ciekawy jak ta propozycja odnajdzie się w reszcie stawki.
- GośćGość
Czw 26 Mar - 21:26
Przyznam się, że znałem ten utwór wcześniej :>
Bardzo mi się podobał początek czyli warstwę instrumentalną, potem wszedł wokal, który już średnio podszedł ale w trakcie dalszego trwania piosenki coraz mniej się zwraca na to uwagę a muzyczka odgrywa tutaj naprawdę większą rolę, jak dla mnie :P oryginalny wybór, nie każdy by się odważył do tego, mam nadzieję, że wyróżnienie będzie
Powodzenia :P
Bardzo mi się podobał początek czyli warstwę instrumentalną, potem wszedł wokal, który już średnio podszedł ale w trakcie dalszego trwania piosenki coraz mniej się zwraca na to uwagę a muzyczka odgrywa tutaj naprawdę większą rolę, jak dla mnie :P oryginalny wybór, nie każdy by się odważył do tego, mam nadzieję, że wyróżnienie będzie
Powodzenia :P
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pią 27 Mar - 6:35
mmmm azjatycka muza w której czuć Azję <3 Chyba nie muszę mówić jak piękny jest to wybór
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pią 27 Mar - 9:29
Skądś to chyba znam Fajny wybór. Nie tylko dlatego, że egzotyczny, ale to przede wszystkim dobra metalowa nuta (jak zauważył Aro, nadawałaby się do puszczenia przy wejściu na ring/boisko). Nic odkrywczego w tym momencie nie napiszę, ale powodzenia, bo pewnie skończy się jak zawsze :P
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Czw 2 Kwi - 17:46
Brawa za odwagę. Wszystko jest bardzo ciekawe, bo na co dzień mongolskiej muzyki raczej się nie włącza. Chce się tego słuchać, ale dystans jest zabójczy. Po 3 minutach powtarzających się dźwięków może rozboleć głowa. Jest jakiś skrócony radio-edit?
Pozwolenia na tym forum: