GRUZJA: Tornike Kipiani (You)
+11
mercator
Darka
Iker
iguś
Liver
Dastame
Aleks
Aro
lepik
Łosoś
Yngwie / admin
15 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji gruzińskiej?
GRUZJA: Tornike Kipiani (You)
Sro 5 Sie - 20:53
Tornike Kipiani (თორნიკე ყიფიანი) to urodozny w 1987 roku w Tibilisi, gruziński piosenkarz. Tornike to zwycięzca pierwszej edycji gruzińskiego X Factor (2014) i dziewiątej serii programu Idol (2019). Według oficjalnego stanowiska gruzińskiej telewizji Tornike pozostaje reprezentantem Gruzji i będzie reprezentować kraj podczas Eurowizji 2021 w Rotterdamie.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: GRUZJA: Tornike Kipiani (You)
Nie 14 Mar - 21:14
.....................................
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Pon 15 Mar - 15:06
Utwór:
.....................................
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Pon 15 Mar - 15:17
Recenzja będzie jak ten utwór. Minimalistyczna.
Rahei lubi ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Pon 15 Mar - 15:27
Doceniam nonkomformizm i klimat utworu, ale no nie, to jest wybitnie nudne i trwa pięć lat. Zeszłoroczny diss na BiG5 o wiele lepszy.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Pon 15 Mar - 15:28
Dobreee to jest - niebo a ziemia względem zeszłorocznej propozycji. Stopniowo pompuje napięcie, aż pod koniec osiąga swoje apogeum. Liczyłem jeszcze na piękny akord C - dur na do widzenia, ale zawieszenie też brzmi w porządku. Jestem bardzo zadowolony, daję znak jakości.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pon 15 Mar - 15:32
Ojej bardzo liczyłem na Tornike po zeszłym roku i dostaje coś co bardzo dobrze by się sprawdziło jako soundtrack mega romance filmu, ale ogólnie średnio sprawdza mi się jako cos co mógłby słuchać tak dla siebie. W tym semi mamy dużo lepsze wolne piosenki, a nawet zaryzykuje stwierdzenie, ze ta może być najsłabszą z nich. 4/10
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pon 15 Mar - 16:43
Klimatyczne, ale nudne. Brzmienie instrumentalne mogło być bardziej uwydatnione.
Byłbym wielce zaskoczony jeśli Gruzja by się zakwalifikowała, nawet przy niewielkiej liczbie wolnych kawałków w stawce.
4/12
Byłbym wielce zaskoczony jeśli Gruzja by się zakwalifikowała, nawet przy niewielkiej liczbie wolnych kawałków w stawce.
4/12
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pon 15 Mar - 18:48
Gruzini połowicznie zrozumieli, że w tym roku nie można wystawiać utworów z Eurowizji 2020. Ogarnęli, że muszą zrezygnować ze swojej zaczepnej piosenki, ale mimo to wzięli sobie zeszłoroczną Francję i trochę ją zmienili, żeby nikt się nie kapnął. Bardzo nijaka ballada, co dziwi, bo mimo że Gruzja już od kilku lat czeka na awans do finału, ich propozycje były zazwyczaj "jakieś" a tu nie dzieje się nic. Szkoda mi Tornike, że nie mógł zaprezentować napisanej przez siebie piosenki o globalizacji (albo po prostu "zachodnizacji" kraju). Jedyny plus jest taki, że to kolejna nudna ballada w 2. połówce 2. półfinału, więc kilka państw będzie się biło o punkty i nie awansują w komplecie.
Iker lubi ten post
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 15 Mar - 19:07
Cóż tu się zadziało.. fanem zeszłorocznego Take Me As I Am nie byłem, ale obiektywnie nie mogłem odmówić temu utworowi unikatowego charakteru i tego, że miał on coś w sobie.
Z kolei You jest tak żadne, że aż przykro. Zero charakteru, zero klimatu. Piosenka, której mogłoby nie być. Na dodatek ciągnie się niemiłosiernie. W kategorii usypiacz 10/10.
Już wiem na jakim utworze z pewnością skoczę na siku. Łotwa ma silnego konkurenta w walce o ostatnie miejsce w semi.
2/12
Z kolei You jest tak żadne, że aż przykro. Zero charakteru, zero klimatu. Piosenka, której mogłoby nie być. Na dodatek ciągnie się niemiłosiernie. W kategorii usypiacz 10/10.
Już wiem na jakim utworze z pewnością skoczę na siku. Łotwa ma silnego konkurenta w walce o ostatnie miejsce w semi.
2/12
Iker lubi ten post
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pon 15 Mar - 19:42
Jeden z paru krajów, które jak dla mnie na 99% nie przejdą do finału (obok badziewnej Macedonii Północnej). Łotwa na 90% zostaje w półfinale też.iguś napisał:Cóż tu się zadziało.. fanem zeszłorocznego Take Me As I Am nie byłem, ale obiektywnie nie mogłem odmówić temu utworowi unikatowego charakteru i tego, że miał on coś w sobie.
2/12
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Pon 15 Mar - 22:08
Cieszę się, że taka piosenka jest w konkursie. Przynajmniej będę miała 3 minuty aby zrobić sobie herbatkę na kolejne występy
Iker lubi ten post
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sro 17 Mar - 21:07
Najbardziej bezpłciowy utwór tegorocznej eurowizji. Nie wiem co się dzieje z Gruzją, kiedyś prawie zawsze awans do finału, a od paru lat (zaczęło się w 2012 roku) co jakiś czas wysyłają koszmarki.
Iker and Wilk lubią ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sob 27 Mar - 1:10
W sezonie mam okresy w których podoba mi się prawie wszystko i okresy w których nie podoba się prawie nic. Jak mi wszystko w tym roku zbrzydnie, to sięgnę po ten utwór. Nie ma tu jednego złego dźwięku, ale choć szukałem artu pod mikroskopem to go nie widzę. To jest taki art wynikający z nieartu - tekst jest tak ubogi, że aż głęboki; Tornike w a la tropikalnym lesie jest tak znikąd, że aż trudno go sobie wyobrazić go w innym miejscu, a końcówka w operze jest tak nieskładna z pierwszymi dwoma minutami, że aż doceniam za artystyczny kontrast.
A do tego wokół muza kojarząca się z wróżkami na polsacie o 3:00 (zwłaszcza na pcozątku). Dziękuję Gruzjo, tego mi było trzeba.
Ocean, ja chcę słyszeć cb
Góra, ja chcę czuć cb
Gruzjo, ja chcę lubić cb ale pkt bd 4.
A do tego wokół muza kojarząca się z wróżkami na polsacie o 3:00 (zwłaszcza na pcozątku). Dziękuję Gruzjo, tego mi było trzeba.
Ocean, ja chcę słyszeć cb
Góra, ja chcę czuć cb
Gruzjo, ja chcę lubić cb ale pkt bd 4.
Fenistil lubi ten post
- TravelerUżytkownik
- Liczba postów : 146
Wto 27 Kwi - 22:08
Gruzjo, cóżeś najgorszego zrobiła? W tamtym roku było mocno, świeżo, zadziornie, a teraz jedynie bezbarwnie i nużąco. Ogromny spadek jakości. Tym razem ode mnie potrójne nie i do usłyszenia za rok.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: