- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
HOLANDIA: Bazart feat. Eefje de Visser - Onder Ons
Sro 30 Wrz - 22:21
W 30. Edycji PdF, Holandię reprezentować będzie Bazart z gościnnym udziałem Eefje de Visser w utworze "Onder Ons".
Song wykonywany jest w języku ojczystym Holendrów - niderlandzkim. Posługuje się nim ok. 23 mln ludzi, co czyni go 52. najczęściej używanym językiem świata.
Fragment do skrótu: 0:46 - 1:36
Życzę miłego odsłuchu!
Song wykonywany jest w języku ojczystym Holendrów - niderlandzkim. Posługuje się nim ok. 23 mln ludzi, co czyni go 52. najczęściej używanym językiem świata.
Fragment do skrótu: 0:46 - 1:36
Życzę miłego odsłuchu!
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: HOLANDIA: Bazart feat. Eefje de Visser - Onder Ons
Czw 1 Paź - 14:11
Świat stanął na głowie: kiedyś wszyscy nie dowierzali jakim cudem jest się w stanie znaleźć coś pokroju Dupa Singin gdy krajówka cię do tego zmusi, a teraz bez zapowiedzi niderlandzkie piosenki wlatują do konkursu jedna za drugą. I do tego wszystkie tak dobre.
marjuz and Aleks lubią ten post
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Czw 1 Paź - 22:30
Już kolejna w tej serii propozycja od Ciebie, która może nie zachwyca mnie od pierwszego przesłuchania, ale jest naprawdę porządna i fajnie się jej słucha. Głosy obojga wokalistów brzmią dobrze zarówno razem, jak i osobno, do tego przyjemne zwrotki przedzielane naprawdę fajnym refrenem - czego chcieć więcej? Będę się jeszcze osłuchiwał, ale już moje odczucia są zdecydowanie pozytywne Powodzenia!
Aleks lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pią 2 Paź - 15:30
Znam, bo słuchałem dużo utworów od Bazart w kontekście edycji krajowej. Akurat ten song odpuściłem sobie po jednym wysłuchaniu, ale band ma kilka naprawdę fajnych utworów. Od Eefje de Visser uwielbiam jej "Scheef" z bodajże 80'KP (lub coś koło tego), bardzo mi było szkoda, że zajęła stosunkowo niskie miejsce.
Aleks lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sro 14 Paź - 15:17
Fenistil napisał:Świat stanął na głowie: kiedyś wszyscy nie dowierzali jakim cudem jest się w stanie znaleźć coś pokroju Dupa Singin gdy krajówka cię do tego zmusi, a teraz bez zapowiedzi niderlandzkie piosenki wlatują do konkursu jedna za drugą. I do tego wszystkie tak dobre.
Panie, to ja specjalnie wystawiam rudą z pięcioma wyświetleniami i artistic teledyskiem żeby były porównania do Cipory, a ktoś tu wystawia jakieś kotlety co każdy badacz rynku holenderskiego zna i od razu..
Ale piosenka naprawdę niezła, zwrócę tu uwagę na warstwę instrumentalną, na samym początku piosenki bardzo charakterystyczna wstawka na keyboardzie (coś w rodzaju brzmienia organ, tu bardziej syntetyczna), która przewija się przez cały utwór, bardzo to lubię. Trochę przypomina mi mój utwór z krajowej w zeszłej serii https://www.youtube.com/watch?v=-luthuT1mBo . Jeden z lepszych twoich utworów, powo w finale
Fenistil lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: